ΟΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ… ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΟΛΠΙΤΙΔΑ

ΟΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ… ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΟΛΠΙΤΙΔΑ

Αν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε τις πιθανές ενοχλήσεις της κολπίτιδας, τα παρακάτω tips θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα

Καλοκαιράκι, θάλασσα, ηλιοθεραπεία στην αμμουδιά και ξαφνικά… κολπίτιδα.

Αυτή η μάστιγα που συνοδεύει πολλές από εμάς μετά τις εξορμήσεις μας στη θάλασσα είναι σίγουρα ενοχλητική. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να την προλάβουμε;

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Η μία συμβουλή έρχεται από παλιά, από όταν ήμασταν μικρές και φώναζαν οι μαμάδες μας να αλλάζουμε μαγιό «για να μην στεγνώσει πάνω μας». Πράγματι, το πιο βασικό όπλο στην πρόληψη της κολπίτιδας είναι η αλλαγή μαγιό αμέσως μετά τη βουτιά.

unsplash.com

Μπορεί να μην φαίνεται βολικό αλλά καλό θα ήταν να εφοδιαστούμε με 2-3 μαγιό για να τα αλλάζουμε και να προλάβουμε τις περίεργες ενοχλήσεις. Επίσης, σημαντικό είναι όταν αλλάζουμε μαγιό να πλένουμε την ευαίσθητη περιοχή με καθαρό νερό για να φύγει η αλμύρα. Καλό θα ήταν επίσης να μην καθόμαστε με το μαγιό στην άμμο ή ακόμα και σε βρεγμένη πετσέτα γιατί η υγρασία δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη των μυκήτων.

Ακόμα ένα essential tip τόσο για όταν ξεκινήσει κάποια ενόχληση όσο και προληπτικά είναι τα προβιοτικά, και κυρίως, τα ενδοκολπικά. Η υγεία του κόλπου και η διατήρηση των γαλακτοβάκκιλων, των καλών μικροβίων στην περιοχή, είναι βασικά για να έχουμε το κεφάλι μας λίγο πιο ήσυχο αυτό το διάστημα.

Καλό θα ήταν βέβαια να προσέχουμε καθόλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς είναι λογικό να ιδρώνουμε συχνά, άρα σημαντικό είναι να αλλάζουμε και πιο συχνά εσώρουχα αλλά και να πίνουμε πολύ νερό.

Ένα έξτρα φυτικό tip είναι το σωτήριο χαμομήλι. Με φυσική αντισηπτική δράση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εξωτερικές πλύσεις που θα καταπραΰνουν την περιοχή. Απλώς βράζουμε λίγο χαμομήλι και πλένουμε την περιοχή εξωτερικά, χωρίς να το σκουπίσουμε. Κάνει θαύματα.

Μην ξεχνάμε πως αν τα συμπτώματα δεν σταματήσουν πρέπει να επικοινωνήσουμε με τον/τη γιατρό μας.

www.vwoman.gr

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

8 γιατροσόφια που αντιμετωπίζουν τον πονόδοντο μέχρι να πας στον οδοντίατρο

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr