Το εύκολο γλυκό της γιαγιάς: Τηγανίτες με μέλι και κανέλα

Το εύκολο γλυκό της γιαγιάς: Τηγανίτες με μέλι και κανέλα

Συνταγή για αφράτες εσωτερικά και τραγανές εξωτερικά τηγανίτες σερβιρισμένες με μέλι και κανέλα όπως παλιά Μπορούμε να τις απολαύσουμε και με μαρμελάδα, πραλίνα και φρούτα για πρωινό ή απογευματινό.

Υλικά

Γάλα Φρέσκο 250ml χλιαρό
Νερό 250ml χλιαρό
Ξερή Μαγιά 1 φακελάκι
Ελαιολαδο 3 κουταλιές της σούπας
Ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
Αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 400 γραμμάρια περίπου
Για το σερβίρισμα
Μελι Κατά βούληση
Κανέλα Κατά βούληση

Σήμερα θα σας δείξουμε τις πιο νόστιμες, εύκολες και οικονομικές τηγανίτες με σίγουρη επιτυχία που είδαμε στην ομάδα της Τζένης Τσανακτσίδου και τις έφτιαξε η Κυρία Αννα! Εμείς τις φτιάχνουμε πολύ συχνά τόσο για το πρωί όσο και για το απόγευμα και μπορούμε να τις απολαύσουμε τόσο με μέλι και κανέλα όσο και με άλλες μαρμελάδες, σιρόπια και πραλίνες.

unsplash.com

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις τηγανίτες με μέλι και κανέλα της Τζένη Τσανακτσίδου:

Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα, το χλιαρό νερό, την ξερή μαγιά, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανακατεύοντας παράλληλα και σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε έναν ωραίο χυλό που να μην είναι ούτε ρευστός ούτε πηχτός.

Αφήνουμε τον χυλό να φουσκώσει για 30 λεπτά και έπειτα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας. Βάζουμε το μείγμα κουταλιά κουταλιά στο λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο, χρυσό χρώμα. Βάζουμε τις τηγανίτες σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και έπειτα σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.

Την συνταγή την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

daddy-cool.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr