Το κόλπο για να διατηρήσεις φρέσκιες τις μπανάνες σου πάνω από 20 μέρες

Το κόλπο για να διατηρήσεις φρέσκιες τις μπανάνες σου πάνω από 20 μέρες

Το κόλπο για να διατηρήσεις φρέσκιες τις μπανάνες σου πάνω από 20 μέρες

Υπάρχουν τρόποι να αποφύγουμε τη σπατάλη και να διατηρήσουμε πολλά από τα προϊόντα που αγοράζουμε φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα.

Όλες ψάχνουμε έξυπνους και πρακτικούς τρόπους για να κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητα μας και ειδικά τα θέματα που αφορούν το σπίτι, το μαγείρεμα αλλά και τη συντήρηση τροφίμων.

Πόσες φορές έχει τύχει να αγοράσουμε τρόφιμα από το super market που κάποια από τα οποία χαλάνε γρήγορα και τελικά να τα πετάξουμε; Σίγουρα πολλές. Υπάρχουν όμως τρόποι να αποφύγουμε σε μεγάλο βαθμό τη σπατάλη και να διατηρήσουμε πολλά από τα προϊόντα που αγοράζουμε φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα.

Ένα από τα τρόφιμα (ειδικά τώρα το καλοκαίρι) που μπορεί να χαλάσουν πιο γρήγορα είναι και οι μπανάνες. Είναι ένα φρούτο που συχνά όσο άγουρο και να το αγοράσουμε υπάρχει κίνδυνος να ωριμάσει γρήγορα, να μαυρίσει με αποτέλεσμα να καταλήξει στον κάδο σκουπιδιών μας.

Πολλές από εμάς κάνουμε το λάθος να τις αφήνουμε στο μπολ με τα φρούτα ή στον πάγκο θεωρώντας ότι είναι το ιδανικό σημείο αλλά όπως όλα δείχνουν αυτή δεν είναι η κατάλληλη θέση τους.

Ποια είναι όμως η σωστή και πώς θα μπορέσουμε να τις διατηρήσουμε για περισσότερο καιρό;
Μία ειδικός αποθήκευσης τροφίμων μας έδωσε την πιο έξυπνη λύση που μπορεί να εμποδίσει τις μπανάνες να μαυρίσουν για έως και 26 ημέρες.

Η Amy Cross, η οποία μοιράζεται πρακτικές συμβουλές για την οργάνωση του σπιτιού, τον καθαρισμό και την αποθήκευση φρούτων και λαχανικών, αποκάλυψε τη μοναδική μέθοδο για να διατηρεί κάποιος τις μπανάνες του φρέσκες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η λύση είναι απλή. Το πρώτο βήμα είναι να κόψουμε μια μπανάνα στα τρία, άθικτη και να την τοποθετήσουμε τα κομμάτια σε ένα γυάλινο βάζο στο ψυγείο μας. Αυτό το κόλπο αν και στην αρχή μπορεί να φανεί έως και μη αποτελεσματικό ωστόσο όπως έδειξε μία δοκιμή δουλεύει. Αφού μετά από 26 ημέρες, τα κομμάτια της μπανάνας να φαίνονται φρέσκα, με τη φλούδα τους να είναι ακόμα κίτρινη και να μην έχει μαυρίσει.

Στο βίντεό της στο TikTok, η Amy εξήγησε:
«Ο στόχος μου ήταν να βάλω τις μπανάνες σε ένα βάζο και να δω αν τελικά κρατήσει 12 ώρες ωστόσο όχι απλά κράτησε ώρες αλλά μέρες και μάλιστα 26».

Αν ωστόσο δεν σου φάνηκε ενδιαφέρουσα αυτή η λύση και δεν θες να κόβεις φλούδες μπορείς να τις αποθηκεύουν σε ένα δροσερό, προστατευμένο από το φως μέρος.

Η σωστή θερμοκρασία για να διατηρήσουμε τις μπανάνες όσο γίνεται πιο είναι φρέσκες είναι οι 12 βαθμοί. Αν είναι το μέρος είναι δροσερό, οι μπανάνες θα σταματήσουν να ωριμάζουν γρήγορα. Όσο πιο ζεστό είναι το μέρος οι μπανάνες αρχίζουν να ωριμάζουν πιο γρήγορα. Ως εκ τούτου, μια ζεστή κουζίνα δεν είναι το καλύτερο μέρος για να κρατήσουμε τις μπανάνες.

 

Επίσης μια συμβουλή ακόμα για τις μπανάνες είναι όταν έχουν φτάσει στη σε πολύ ώριμο στάδιο, να τις αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Με αυτόν τον τρόπο θα διαρκέσουν περισσότερο από 26 ημέρες.

Τέλος όσες θέλουν να αποθηκεύσουν αποφλοιωμένες τις μπανάνες, υπάρχει και το κόλπο με τους χυμούς το οποίο είναι εξίσου χρήσιμο.

Όταν μια μπανάνα τεμαχιστεί και εκτεθεί στον αέρα, θα μαυρίσει γρήγορα. Ωστόσο αν ρίξουμε λίγο χυμό λεμονιού ή χυμό ανανά πάνω τους θα έχουμε ως αποτέλεσμα να μείνουν αναλλοίωτες χωρίς μαύρισμα. Αυτό το κόλπο λειτουργεί αποτελεσματικά και στις φρουτοσαλάτες.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr