Απώλεια βάρους και άλλα 7 οφέλη από την κατανάλωση χυμού τουρσί που πρέπει να ξέρεις

Απώλεια βάρους και άλλα 7 οφέλη από την κατανάλωση χυμού τουρσί που πρέπει να ξέρεις

Μπορεί ο χυμός πίκλας να χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για κοκτέιλ αλλά είναι επίσης ένας πολύ ισχυρός σύμμαχος.

Πάντα υπάρχει κάποιο είδος υγιεινού ροφήματος που γίνεται viral -αλλά η πιο πρόσφατη τρέλα με τον χυμό τουρσί έχει πραγματικά πολλά σοβαρά οφέλη για το σώμα σου.

Όπως ίσως γνωρίζεις, πολλοί χρησιμοποιούν το εν λόγω χυμό για κοκτέιλ αλλά ακόμη και χωρίς το αλκοόλ τα οφέλη του αυξάνουν τη δημοτικότητά του αυτή τη στιγμή.

Τα βίντεο που εξηγούν τα οφέλη του χυμού πίκλας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν για παράδειγμα 19,9 εκατομμύρια κλιπ στο TikTok αυτή τη στιγμή από ανθρώπους που τον δοκιμάζουν. Μάλιστα, το Train Effective Official δημοσίευσε ένα βίντεο που μοιράζεται ότι ο χυμός τουρσί είναι μια σημαντική προσθήκη στη διατροφή πολλών αθλητών.

 

«Ο χυμός τουρσί είναι γεμάτος με ηλεκτρολύτες, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των μυών και την ενυδάτωση. Οι αθλητές ιδρώνουν πολύ κατά τη διάρκεια των αγώνων, οπότε χάνουν ζωτικούς ηλεκτρολύτες μαζί με τα υγρά τους και μπορεί να αφυδατωθούν, με αποτέλεσμα τις μυϊκές κράμπες. Αν δεν σας αρέσει η γεύση του, δοκιμάστε να το αραιώσετε με νερό ή να προσθέσετε λίγο μέλι και λεμόνι».

Αλλά ποια άλλα οφέλη έχει η κατανάλωση χυμού πίκλας στον οργανισμό; Ο Dr. Sruthi M, πιστοποιημένος γιατρός, μοιράστηκε τα οφέλη σε ένα άρθρο στο Medicine Net.

Ανακουφίζει από τις μυϊκές κράμπες

Ο χυμός τουρσιού είναι μια εκπληκτικά αποτελεσματική θεραπεία για τους μυϊκούς πόνους. Στην πραγματικότητα, κάποτε ήταν τόσο δημοφιλής μετά την προπόνηση που η Gatorade παραλίγο να βγάλει το δικό της αφέψημα με πίκλες.

Προωθεί την ενυδάτωση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Ενώ το απλό νερό κάνει τη δουλειά του, ένα ποτό γεμάτο νάτριο και κάλιο είναι ακόμη καλύτερο για να μας κρατήσει ενυδατωμένους πιο γρήγορα και για περισσότερο χρόνο. Απλά με τον ιδρώτα, χάνουμε αυτούς τους ζωτικούς ηλεκτρολύτες και ευτυχώς ο χυμός τουρσί είναι γεμάτος και με τα δύο.

Εξαιρετικά αποδοτικός

Ο χυμός τουρσί θα μπορούσε να είναι η νέα εναλλακτική λύση στα ακριβά, γεμάτα ζάχαρη ενεργειακά ποτά. Επιπλέον, κοστίζει ελάχιστα ένα βάζο με πίκλες που διατηρείται στο ψυγείο μας ενώ μπορούμε ακόμη και να φτιάξουμε τον δικό μας, παστώνοντας αγγούρια σε ξύδι, σκόρδο και αλάτι.

Είναι γεμάτο με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά

Ο χυμός του αγγουριού διαθέτει μια καλή ποσότητα αντιοξειδωτικών και βιταμινών C και Ε, οι οποίες είναι γνωστό ότι ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, μεταξύ άλλων ρόλων που ενισχύουν την υγεία του σώματός μας.

Μπορεί να μειώσει τις καούρες

Οι όξινες τροφές, κάτι που συνήθως έχει pH 4,6 ή χαμηλότερο, μπορεί να προκαλέσουν καούρα, γι’ αυτό και συνιστάται στα άτομα που τις έχουν, να τις αποφεύγουν. Ωστόσο, είναι συνήθως πολύ νόστιμα, σκέψου τη ζάχαρη, τα δημητριακά, ορισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα αναψυκτικά και άλλα ζαχαρούχα ποτά. Ορισμένοι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι ο εξαιρετικά όξινος χυμός τουρσιού ανακουφίζει τα συμπτώματά τους.

Θα μπορούσε να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Μια μελέτη από το περιοδικό Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry υποδεικνύει ότι η καθημερινή κατανάλωση ξυδιού -το κύριο συστατικό του χυμού τουρσί- μπορεί να προάγει την υγιή απώλεια βάρους.

Βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Diabetes Research αποκάλυψε ότι η κατανάλωση μιας μικρής μερίδας ξιδιού πριν από ένα γεύμα μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ενός ατόμου υπό έλεγχο μετά το γεύμα, ιδίως για όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.

 

Πηγή κεντρικής: unsplash.com 

www.queen.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr