Μαύροι κύκλοι: Μάθετε για τους διαφορετικούς τύπους και πώς να φροντίζετε τέλεια τα μάτια σας.

Μαύροι κύκλοι: Μάθετε για τους διαφορετικούς τύπους και πώς να φροντίζετε τέλεια τα μάτια σας.

Γνωρίζατε ότι δεν είναι όλοι οι μαύροι κύκλοι ίδιοι; Και ότι μόνο ένας καλός ύπνος δεν μπορεί να τα λύσει; Μάθετε για τους διαφορετικούς τύπους μαύρων κύκλων, τις αιτίες τους και πώς να φροντίζετε

Οι μαύροι κύκλοι είναι κυρίως υπεύθυνοι για να δίνουν στο πρόσωπο μια κουρασμένη εμφάνιση. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και ένας καλός ύπνος μπορεί να μην είναι αρκετός για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μαύροι κύκλοι έχουν πολλές αιτίες που ξεπερνούν κατά πολύ την έλλειψη ύπνου.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

«Τα άτομα που έχουν γονείς με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια τους, για παράδειγμα, είναι πιο πιθανό να έχουν το πρόβλημα κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Επιπλέον, καθώς η περιοχή των ματιών είναι η πιο λεπτή και ευαίσθητη περιοχή του προσώπου, οι κακές συνήθειες συμβάλλουν επίσης στην εμφάνιση αυτών των αλλαγών, όπως ο ανεπαρκής ύπνος, η μη ισορροπημένη διατροφή και η έλλειψη ενυδάτωσης του δέρματος», εξηγεί η δερματολόγος Dr. Paola Pomerantzeff, μέλος. της Βραζιλικής Εταιρείας Δερματολογίας.

Έτσι, πριν προσπαθήσετε να κοιμηθείτε πολύ ή επιλέξετε τυχαίες διαδικασίες για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε την αιτία αυτών των αλλαγών, προκειμένου να επενδύσετε στην πιο αποτελεσματική θεραπεία για καθένα από αυτά. Παρακάτω, μια ομάδα ειδικών απαρίθμησε τους διαφορετικούς τύπους μαύρων κύκλων που υπάρχουν:

Μελαχρωστικοί μαύροι κύκλοι

unsplash.com

Οι μελαγχρωστικοί μαύροι κύκλοι είναι αυτοί που έχουν καφέ χρώμα και προκαλούνται από τη συσσώρευση μελανίνης στην περιοχή των ματιών, η οποία είναι η χρωστική ουσία που είναι υπεύθυνη για το χρώμα του δέρματος.

«Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους μαύρους κύκλους με πίλινγκ που φωτίζουν την περιοχή κάτω από τα μάτια, που γίνονται σε εβδομαδιαίες ή δεκαπενθήμερες συνεδρίες», λέει η Δρ Πάολα. Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι τα λέιζερ picosecond, όπως το Pico Ultra 300. «Το Pico Ultra 300 είναι ένα εξαιρετικά γρήγορο λέιζερ που λειτουργεί με παλμούς picosecond, δημιουργώντας ένα μηχανικό αποτέλεσμα ικανό να προκαλέσει μικροθρυμματισμό της μελανίνης, η οποία στη συνέχεια αποβάλλεται από το σώμα. Καθώς ο εξοπλισμός λειτουργεί μέσω φωτοακουστικών αντιδράσεων χωρίς μετατροπή σε φωτοθερμικό φαινόμενο, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν πολύ υψηλές ενέργειες για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων, αλλά με μειωμένη ταλαιπωρία», εξηγεί ο δερματολόγος Dr. Abdo Salomão, μέλος της Βραζιλικής Εταιρείας Δερματολογίας.

Τα λευκαντικά καλλυντικά είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για τη θεραπεία των μελαχρωστικών μαύρων κύκλων. «Είναι επίσης σημαντικό να αποφύγετε τη συνήθεια να τρίβετε τα μάτια σας υπερβολικά, είτε λόγω αλλεργιών είτε όταν αφαιρείτε το μακιγιάζ. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτή η πράξη, όταν πραγματοποιείται συνεχώς, μπορεί να οδηγήσει σε τοπική φλεγμονή με επακόλουθη εμφάνιση μεταφλεγμονώδους υπερμελάγχρωσης και σκουρόχρωμης περιοχής των ματιών», λέει η Δρ Cláudia Merlo, γιατρός ειδικευμένη στη Δερματολογία και την Κοσμιατρική στο Ινστιτούτο BWS. .

Βαθιοί μαύροι κύκλοι

Οι βαθιοί μαύροι κύκλοι προκαλούνται από λόγους όπως γενετικές, διαταραχές του προσώπου ή μείωση του διαμερίσματος λίπους της κόγχης λόγω υπερβολικής απώλειας βάρους ή γήρανσης. Το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση ενός βάθους κάτω από το μάτι που δίνει στο πρόσωπο μια κουρασμένη εμφάνιση.

«Όταν η αιτία είναι γενετική ή μείωση του διαμερίσματος λίπους, η πλήρωση με υαλουρονικό οξύ είναι μια λύση, καθώς μπορεί να επαναφέρει τον όγκο στην περιοχή, εκτός από την ενυδάτωση», λέει η Δρ Claudia Merlo. «Όμως, στην περίπτωση των βαθιών μαύρων κύκλων που σχηματίζονται από τη διαταραχή του προσώπου, είναι σημαντικό να πραγματοποιήσετε πρώτα όλες τις θεραπείες για να επανατοποθετήσετε τα διαμερίσματα του προσώπου πριν αντιμετωπίσετε τους μαύρους κύκλους. Δεν είναι ασυνήθιστο ότι, μετά τη θεραπεία των δομών του προσώπου, το γέμισμα των μαύρων κύκλων δεν είναι πλέον απαραίτητο. Εάν παραμεληθεί αυτή η αξιολόγηση και γεμίσουν πρώτα οι μαύροι κύκλοι, τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι ικανοποιητικά, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης τοπικού οιδήματος και ορατών πληρωτικών», προειδοποιεί ο γιατρός.

Αγγειακοί μαύροι κύκλοι

Οι αγγειακοί μαύροι κύκλοι είναι αυτοί που έχουν μωβ ή γαλαζωπό χρώμα, εκτός από το ότι συνοδεύονται από πρήξιμο στην περιοχή των ματιών. «Η κύρια αιτία αυτού του τύπου μαύρων κύκλων είναι η κούραση και το άγχος. Έτσι, για την αντιμετώπιση των αγγειακών μαύρων κύκλων, η καλύτερη στρατηγική είναι να επιλέξετε τη χειροκίνητη παροχέτευση ή τη χρήση καλλυντικών που ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος», τονίζει η Δρ Cláudia.

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή για να αναζωογονήσετε το βλέμμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να κάνετε διαδικασίες όπως το HydraFacial Perk Eyes. «Η εμπειρία HydraFacial Perk Eyes χρησιμοποιεί αποκλειστική τεχνολογία roller-flex για την απαλή αφαίρεση ακαθαρσιών και νεκρών κυττάρων από την περιοχή των ματιών μέσω αναρρόφησης κενού ενώ θρέφει και ενυδατώνει την περιοχή με τον ορό HydraFacial Perk Eyes, φωτίζοντας, τονώνοντας και αναζωογονώντας το δέρμα του μάτια με άμεσα και διαρκή αποτελέσματα στη βελτίωση των λεπτών γραμμών, του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων», εξηγεί η δερματολόγος Dr. Mônica Aribi, μέλος της Βραζιλικής Εταιρείας Δερματολογίας και της Βραζιλικής Εταιρείας Δερματολογικής Χειρουργικής.

Μαύροι κύκλοι αίματος

Επίσης με μπλε-μωβ χρώμα, οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, σύμφωνα με την Δρ Cláudia Merlo, προκαλούνται από την παρουσία και τη συσσώρευση φλεβών αράχνης στην περιοχή των ματιών. Για την εξάλειψη αυτών των φλεβών αράχνης και, κατά συνέπεια, των μαύρων κύκλων, η χρήση λέιζερ είναι μια εξαιρετική επιλογή.

«Το λέιζερ Nd Yag 1064 είναι το πιο ειδικό λέιζερ που διατίθεται για την επίλυση φλεβών αράχνης στο πρόσωπο, προσφέροντας μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα θεραπείας. Χρησιμοποιούνται βολές λέιζερ που δρουν στο αίμα μέσα στο αγγείο, καίγοντας το από μέσα, γεγονός που οδηγεί στο κλείσιμό του. Η θεραπεία παρουσιάζει καλά αποτελέσματα και έχει υψηλό επίπεδο ασφάλειας, καθώς ο πόνος ανακουφίζεται με τη χρήση συσκευών ψύξης του δέρματος», εξηγεί η αγγειοχειρουργός Δρ. Aline Lamaita, μέλος της Βραζιλικής Εταιρείας Αγγειολογίας και Αγγειοχειρουργικής.

Σακούλες

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Οι σακούλες λίπους που εμφανίζονται κάτω από τα μάτια σχετίζονται με χαλάρωση των μυών και τους κόγχους συνδέσμους. «Για τις τσέπες λίπους, υπάρχει μη χειρουργική θεραπεία με μικροεστιασμένο υπέρηχο, ο οποίος παράγει θερμότητα για να προωθήσει την αναδόμηση αυτών των χαλαρών ιστών μέσω συστολής του παλιού κολλαγόνου και διέγερσης της παραγωγής νέων ινών σε βαθύτερες περιοχές του προσώπου, όπως οι μύες». τονίζει η Δρ Cláudia.

Ανάλογα με τη βαρύτητα των σακουλών, μπορεί να ενδείκνυται πλαστική χειρουργική γνωστή ως βλεφαροπλαστική, καθώς στοχεύει στην αφαίρεση της περίσσειας δέρματος και των θυλάκων λίπους που υπάρχουν στα κάτω και άνω βλέφαρα, με δυνατότητα επανατοποθέτησης αυτών των δομών ή πλήρωσης αυλακώσεων στην περιοχή όταν ο γιατρός το κρίνει απαραίτητο. «Σε ορισμένους ασθενείς, η μεταμόσχευση λίπους μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί για να καλυφθεί η απώλεια τοπικού ιστού, καθώς το αποτέλεσμα της επέμβασης γίνεται πιο φυσικό όταν υπάρχει συγκεκριμένος όγκος ιστού γύρω από τα μάτια», λέει ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Paolo Rubez, πλήρης. μέλος της Βραζιλιάνικης Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής, της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS) και της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής (ASPS).

Μικτοί μαύροι κύκλοι

Οι μικτοί μαύροι κύκλοι είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος αλλαγής και εμφανίζονται όταν υπάρχει συνδυασμός διαφορετικών τύπων μαύρων κύκλων. Έτσι, για την καταπολέμηση των μικτών μαύρων κύκλων, η καλύτερη στρατηγική είναι να συνδυάσετε διαφορετικές θεραπείες ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς. «Αλλά είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο γιατρό για να πραγματοποιήσετε μια αξιολόγηση των μικτών μαύρων κύκλων και να συντάξετε ένα σχέδιο θεραπείας για να αποφύγετε αλληλεπικαλυπτόμενες θεραπείες και ανεπιθύμητες ενέργειες», καταλήγει η Δρ Cláudia Merlo.

www.lofficiel.cy

Το θαύμα που καίει το λίπος στην κοιλιά. Κάψε το λίπος με σκόρδο- Πως θα το Κάνεις.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr