Πρωτεϊνικά ψωμάκια χωρίς αλεύρι με 3 υλικά από τη Νάντια Μπουλέ

Πρωτεϊνικά ψωμάκια χωρίς αλεύρι με 3 υλικά από τη Νάντια Μπουλέ

Η φανταστική συνταγή της Νάντιας Μπουλέ για τέλεια και αφράτα πρωτεϊνικά ψωμάκια, χωρίς λευκό αλεύρι.

Δοκίμασε αυτά τα υπέροχα πρωτεινικά ψωμάκια χωρίς λευκό αλεύρι. Η κατανάλωση λευκού αλευριού μπορεί να έχει διάφορες επιπτώσεις στον οργανισμό μας, όπως:

 Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα: Το λευκό αλεύρι είναι πλούσιο σε απλούς υδατάνθρακες, οι οποίοι διασπώνται γρήγορα σε γλυκόζη στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα κόπωση, πείνα και κακή διάθεση.
Αυξάνει τον κίνδυνο για παχυσαρκία: Η γρήγορη άνοδος του σακχάρου στο αίμα μετά την κατανάλωση λευκού αλευριού μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη όρεξη και υπερφαγία, συμβάλλοντας στην παχυσαρκία.

unsplash.com

Δημιουργεί προβλήματα στο πεπτικό σύστημα: Το λευκό αλεύρι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Η έλλειψη φυτικών ινών μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα, φούσκωμα και άλλα πεπτικά προβλήματα.
Αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές ασθένειες: Μελέτες έχουν δείξει ότι η συχνή κατανάλωση λευκού αλευριού μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές ασθένειες.
Αυξάνει τη φλεγμονή: Το λευκό αλεύρι μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στο σώμα, η οποία συνδέεται με διάφορες χρόνιες ασθένειες, όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία και οι καρδιαγγειακές ασθένειες.
Μειώνει τα θρεπτικά συστατικά: Κατά την επεξεργασία του λευκού αλευριού, αφαιρούνται σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.
Συνταγή: Πρωτεϊνικά ψωμάκια χωρίς αλεύρι με 3 υλικά

Θα χρειαστείς:

1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
1/2 κούπα γιαούρτι
1/2 κτγ. μπέικιν πάουντερ
Λίγο ανθό αλατιού
Πιπέρι

Προαιρετικά:

Σουσάμι
Λιναρόσπορο
Τυρί κρέμα
Ντομάτα
Οδηγίες

Σε ένα μπολ, ενώνεις τα υλικά και ανακατεύεις καλά μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη.
Σχηματίζεις ψωμάκια με τα χέρια (δεν κολλάει η ζύμη) και τα απλώνεις σε λαδόκολλα.
Πασπαλίζεις με σπόρους της επιλογής σου.
Ψήνεις στον φούρνο, στους 180C, με αέρα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα αφήνεις να κρυώσουν για λίγα λεπτά και είναι έτοιμα για κατανάλωση!
Μπορείς να τα γεμίσεις με ό,τι υλικά θέλεις.

Καλή απόλαυση!

shape.gr

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Φυτικά φάρμακα για τα γαστρικά έλκη

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr