5 σνακ για την παραλία που θα σε χορτάσουν, χωρίς να σε παχύνουν

5 σνακ για την παραλία που θα σε χορτάσουν, χωρίς να σε παχύνουν

Η παραλία είναι ιδανικός προορισμός για χαλάρωση και απόλαυση, αλλά η επιλογή των κατάλληλων σνακ μπορεί να κάνει τη διαφορά στη διατροφή σου.

Επιλέγοντας τα σωστά σνακ για την παραλία, μπορείς να απολαύσεις υγιεινά και χορταστικά γεύματα χωρίς να ανησυχείς για επιπλέον θερμίδες. Ακολουθούν 5 θρεπτικά σνακ που χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν, μαζί με τα θρεπτικά τους συστατικά και τους λόγους που είναι τόσο καλή προσθήκη στην καλοκαιρινή σου διατροφή.

Πηνελόπη Μποσταντζόγλου

Φρούτα
Καλοκαιρινά φρούτα όπως το καρπούζι, το πεπόνι, τα σταφύλια κλ.π, είναι ιδανικά τα ιδανικά σνακ για την παραλία, καθώς είναι πλούσια σε νερό, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, οποιαδήποτε επιλογή κι αν κάνεις χορταίνεις, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς για επιπλέον θερμίδες. Αυτό κατά κύριο λόγο συμβαίνει, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό και φυτικές ίνες, οι οποίες προάγουν τον κορεσμό, μειώνουν τις λιγούρες και ενισχύουν την ενυδάτωση του οργανισμού, με φυσικό τρόπο.

Γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς
Ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου, πρωτεΐνης που συμβάλλει στον κορεσμό, ενώ τα προβιοτικά υποστηρίζουν την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Ρυζογκοφρέτες με αβοκάντο
Οι ρυζογκοφρέτες είναι ελαφριές και χαμηλές σε θερμίδες, ενώ το αβοκάντο προσφέρει υγιή λιπαρά, βιταμίνη Ε και την απαραίτητη δόση φυτικών ινών. Τα υγιή λιπαρά από το αβοκάντο προάγουν την αίσθηση κορεσμού, ενώ οι φυτικές ίνες βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού.

Στικς καρότου και αγγουριού με χούμους
Ακόμα ένα θρεπτικό σνακ για την παραλία, που παρέχει στον οργανισμό φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, οι οποίες συμβάλλουν στο αίσθημα κορεσμού. Οι χαμηλές θερμίδες των λαχανικών, οι βιταμίνες και τα μέταλλα, είναι απλώς μερικοί ακόμα καλοί λόγοι για να τα προσθέσεις στην καλοκαιρινή σου διατροφή.

Αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί
Φυτικές ίνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες: όλα αυτά σε ένα μείγμα από αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς της επιλογής σου. Οι ξηροί καρποί διατηρούν την αίσθηση κορεσμού για περισσότερο χρόνο κι έτσι θα μπορέσεις να απολαύσεις το μπάνιο σου στην αγαπημένη σου παραλία, για ακόμα περισσότερη ώρα.

Σημασία της ενυδάτωσης στην παραλία
Η επαρκής ενυδάτωση είναι κρίσιμης σημασία στην παραλία, καθώς βοηθά στην πρόληψη της αφυδάτωσης, που μπορεί να οδηγήσει σε ζάλη, κόπωση και άλλα προβλήματα υγείας. Πέρα από τα παραπάνω σνακ έχε πάντα μαζί σου νερό και φυσικούς χυμούς για να διατηρήσεις τον οργανισμό σου ενυδατωμένο.

www.ladylike.gr

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Σκουριά στα κάγκελα του μπαλκονιού ή της αυλής: Πως να τα κάνετε να αστράφτουν σαν καινούρια

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr