Λευκό Ξύδι και Κόκα Κόλα: Καθαρίζει τα πάντα και αφαιρεί και την σκουριά

Λευκό Ξύδι και Κόκα Κόλα: Καθαρίζει τα πάντα και αφαιρεί και την σκουριά

Ίσως εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι το λευκό ξύδι και η κόκα κόλα, που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε κουζίνα, έχουν μια ποικιλία πρακτικών χρήσεων που μπορούν να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη. Αλάτι και Υγρό Πιάτων: “Ξεκλείδωσε” την Εκπληκτική Καθαριστική Δύναμη – Αντισυμβατικό αλλά δουλεύει

ΊΙσχυρό καθαριστικό
Όταν αναμειγνύονται μαζί, το λευκό ξύδι και η κόκα κόλα γίνονται ένα ισχυρό καθαριστικό διάλυμα. Η οξύτητα του ξιδιού, σε συνδυασμό με την ενανθράκωση και το φωσφορικό οξύ της κόκα κόλα, μπορεί να αντιμετωπίσει δύσκολους λεκέδες και βρωμιά.

Ρίξτε ίσα μέρη λευκού ξιδιού και κόκα κόλα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ανακινήστε απαλά να αναμειχθεί. Χρησιμοποιήστε αυτό το διάλυμα για να καθαρίσετε πάγκους κουζίνας, πλακάκια ή ακόμα και το μπάνιο σας. Ψεκάστε το μείγμα στον λεκέ, αφήστε το για λίγα λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε τη βρωμιά με ευκολία.

Αφαίρεση σκουριάς
Έχετε σκουριασμένα εργαλεία ή μεταλλικές επιφάνειες; Η όξινη φύση τόσο του ξιδιού όσο και της κόκα κόλα μπορεί να διαλύσει τη σκουριά και να επαναφέρει τα μεταλλικά σας αντικείμενα στην παλιά τους όψη.

Μουλιάστε το σκουριασμένο αντικείμενο σε ένα μείγμα από ίσα μέρη λευκού ξιδιού και κόκα κόλα για λίγες ώρες ή όλη τη νύχτα. Μετά το μούλιασμα, τρίψτε το αντικείμενο με μια βούρτσα ή σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τη σκουριά. Ξεπλύνετε καλά με νερό και στεγνώστε εντελώς για να αποφύγετε περαιτέρω σκουριά.

Απόφραξη αποχετεύσεων

Εάν αντιμετωπίζετε μια αργή ή βουλωμένη αποχέτευση, αυτός ο συνδυασμός μπορεί να σας σώσει. Η δράση του αφρίσματος βοηθά στη διάσπαση των φραξιμάτων, ενώ η οξύτητα απομακρύνει τη συσσώρευση.

Ρίξτε μια κούπα κόκα κόλα στην βουλωμένη αποχέτευση, ακολουθούμενη από μια κούπα λευκό ξύδι. Αφήστε το μείγμα να αφρίσει για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια ρίξτε με μια κατσαρόλα με βραστό νερό για να ξεπλύνετε την αποχέτευση και να καθαρίσετε τυχόν υπολείμματα που έχουν απομείνει.

Καθαρισμός λεκάνης τουαλέτας
Το καθάρισμα τουαλέτας δεν είναι ποτέ διασκεδαστικό, αλλά αυτό το μείγμα μπορεί να το κάνει πολύ πιο εύκολο. Ο συνδυασμός μπορεί να αφαιρέσει τους λεκέδες και να αποσμήσει αποτελεσματικά τη λεκάνη της τουαλέτας.

Ρίξτε ίσα μέρη λευκό ξύδι και κόκα κόλα στη λεκάνη της τουαλέτας, φροντίζοντας να καλύψετε και τα πλαϊνά. Αφήστε το για τουλάχιστον μία ώρα (ή όλη τη νύχτα για σκληρούς λεκέδες). Τρίψτε με μια βούρτσα τουαλέτας και ξεπλύνετε για να αποκαλύψετε μια αστραφτερή καθαρή τουαλέτα.

toftiaxa.gr

unsplash.com

Πώς να μετρήσετε την περίμετρο της μέσης σας

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr