Πώς θα αποτοξινώσετε το σώμα σας και θα αντιμετωπίσετε τις παθήσεις σας φυσικά

Πώς θα αποτοξινώσετε το σώμα σας και θα αντιμετωπίσετε τις παθήσεις σας φυσικά

Μέσα σε μία καθημερινότητα που «τρέχει» με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, πολλές φορές δεν φροντίζετε να λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για να ανταπεξέλθετε, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται πλήθος τοξινών στον οργανισμό σας.

Πώς θα αποτοξινώσετε το σώμα σας και θα αντιμετωπίσετε τις παθήσεις σας φυσικά
Άλλες φορές προκύπτουν παθήσεις που δυσκολεύουν την καθιερωμένη ρουτίνα σας, όπως είναι οι μυϊκοί πόνοι, τα χτυπήματα, οι μελανιές, ή κάποια φλεγμονή. Πώς, λοιπόν μπορείτε να συνεχίσετε να ακολουθείτε το πρόγραμμά σας, χωρίς καμία ενόχληση;

Φυσικά, διαμορφώνοντας τον δικό σας προσωπικό «οδηγό» για μία ζωή γεμάτη ευεξία. Προτού όμως βιαστείτε να προμηθευτείτε με βότανα κάθε λογής που φημίζονται για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες αλλά και με τα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να απομακρύνετε τις περιττές τοξίνες από τον οργανισμό σας, να σας ενημερώσουμε πως κάνοντας αρχή με τα βασικά, μπορείτε να καλύψετε πλήρως τις ανάγκες του οργανισμού σας.

Το αποτελεσματικό βότανο για την αντιμετώπιση των παθήσεων

Ας ξεκινήσουμε, αρχικά, με τη σωματική σας υγεία και τις λύσεις που μπορούν να σας απαλλάξουν αποτελεσματικά, από τυχόν παθήσεις. Ας ξεκινήσουμε από την άρνικα. Πρόκειται για το φυτό με τα εντυπωσιακά κίτρινα πέταλα και το πορτοκαλί κέντρο, που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή βοτανοθεραπεία εδώ και αιώνες. Τα άνθη της, πλούσια σε ωφέλιμα αιθέρια έλαια, φλαβονοειδή, λιπαρά οξέα, καροτενοειδή και τανίνες, αποτελούν βασικό συστατικό προϊόντων για την αντιμετώπιση παθήσεων, ενώ η δραστική ουσία της ελεναλίνης, έχει θετική επίδραση στη λειτουργία του νευρικού συστήματος και των αρθρώσεων.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι στην πράξη, μπορεί να σας προσφέρει μία πιο ελαστική επιδερμίδα -γι’ αυτό περιέχεται και σε διάφορα καλλυντικά, ενισχύοντας τη μικροκυκλοφορία της, μείωση της έντασης των καταπονημένων μύων και αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακή δράση, σε περιπτώσεις τσιμπημάτων ή εγκαυμάτων.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του χαμομηλιού

Από την άλλη, το χαμομήλι, το βότανο, δηλαδή, που περιέχει μεταξύ άλλων, αιθέριο έλαιο, αλλά και πυρίτιο, άλατα ασβεστίου, μαγνησίου και καλίου, για να σας ηρεμεί, να σας τονώνει και να σας κρατάει υγιείς, πρόκειται να συμβάλλει στη μακροζωία σας.

Συγκεκριμένα, το χαμομήλι είναι γνωστό για τις φυσικές αγχολυτικές του ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στη χαλάρωση των νεύρων και στην ανακούφιση από έντονα συναισθηματικά προβλήματα. Είναι, δηλαδή, ηρεμιστικό σε καταστάσεις στρες, ημικρανίες, νευραλγίες και ζαλάδες και χρησιμοποιείται κατά της αυπνίας. Ωστόσο, πέρα από τα οφέλη που μπορεί να έχει στην ψυχική σας υγεία, τονώνει το ανοσοποιητικό και βοηθάει το πεπτικό σας σύστημα, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει τα δερματικά προβλήματα και τις φλεγμονές.

Η υγιεινή διατροφή γίνεται τρόπος ζωής

Όσον αφορά τώρα στην αποτοξίνωση του σώματός σας, που θα βοηθήσει στην καλύτερη υγεία του σώματος σας, πρόκειται για ένα μικρό διάλειμμα που θα σας βοηθήσει να αποβάλλεται τις τοξίνες, ενεργοποιώντας ξανά τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού σας. Και στην «εξίσωση» αποτοξίνωση, η υιοθέτηση μίας «καθαρής» διατροφής έχει μεγάλη σημασία.

Η υγιεινή διατροφή, άλλωστε, αποτελεί μία επιλογή τρόπου ζωής, κατά την οποία μπορείτε να αποκτήσετε συνείδηση σχετικά με τις τροφές που εισέρχονται στο σώμα μας. Θυμηθείτε, λοιπόν, όσο λιγότερο άγχος ασκείτε στο σώμα σας και στο πεπτικό σας σύστημα με τη διατήρηση μίας φυσιολογικής απόστασης μεταξύ των γευμάτων που καταναλώνετε, τόσο καλύτερα θα λειτουργεί και τόσο λιγότερες τοξίνες θα συσσωρεύονται στο σώμα σας. Οπότε, αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να ενσωματώσετε περισσότερες από τις τροφές της φύσης στη διατροφή σας, έτσι ώστε το σώμα σας να αποτοξινώνεται φυσικά.

Μπάνιο μακριά από τοξίνες

Αν τώρα, επιθυμείτε να αποτοξινώσετε το σώμα σας εύκολα και γρήγορα, δεν έχετε παρά να κάνετε ένα μπάνιο με… θειικό μαγνήσιο. Λόγω της μεγάλης απορροφητικότητάς του, διεισδύει στα κύτταρα, βοηθώντας στη μείωση των τοξινών, ενώ ηρεμεί το νευρικό σύστημα και χαλαρώνει τους μύες, που προηγουμένως τραυματιζόντουσαν εύκολα. Επιπλέον, έχει και απολεπιστικές ιδιότητες, καθώς αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και απομακρύνει μύκητες και βακτήρια αλλά λειτουργεί και ως μυοχαλαρωτικό, κατάλληλο για μυϊκές κακώσεις, τραυματισμούς, αρθρίτιδα, επίμονους πονοκεφάλους και κράμπες.

Αν, λοιπόν, μέχρι σήμερα αναζητούσατε τις πιο φυσικές λύσεις για την αντιμετώπιση παθήσεων που δυσκολεύουν την καθημερινότητά σας αλλά και για την αποτοξίνωση του οργανισμού σας, τώρα μόλις τις βρήκατε. Και αρκεί να εφαρμόσετε τον παραπάνω «οδηγό», για να επαναφέρετε την καλή υγεία του οργανισμού σας και να έχετε μία ζωή γεμάτη ευεξία.

www.onmed.gr

unsplash.com

Το θαύμα της λεύκανσης με λάδι στρουθοκαμήλου και καρύδας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr