Οι καλύτερες ώρες για να πίνετε νερό

Οι καλύτερες ώρες για να πίνετε νερό

Όταν νομίζεις ότι πεινάς

Μπορεί πραγματικά να διψάς. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι διψούν πραγματικά όταν φαίνεται να χτυπάει η πείνα. Ο εγκέφαλος αναγνωρίζει αυτά τα ερεθίσματα  με τον ίδιο τρόπο και δεν τα ξεχωρίζει. Έτσι, πριν φτάσετε στο ντουλάπι, πιείτε λίγο νερό για αρχή. Στη συνέχεια, δώστε στον οργανισμό σας μερικά λεπτά για να δείτε αν ικανοποιείται η επιθυμία σας για φαγητό.

Όταν ξυπνάς

Το  πρωί είναι μια από τις καλύτερες ώρες για ενυδάτωση. Το σώμα σας έχει περάσει μια μακρά νηστεία. Για ένα απλό ξεκίνημα, ρίξτε μισό λεμόνι στο πρώτο ποτήρι νερό για μια φωτεινή ώθηση σε αντιοξειδωτικά φυτοθρεπτικά συστατικά, βιταμίνη C και κάλιο.

Όποτε ιδρώνεις

Οτιδήποτε σας κάνει να ιδρώνετε — μια σάουνα ή ένα υδρομασάζ, ή μια ζεστή, μέρα θα εξαναγκάσει το σώμα σας να χάσει υγρά. Το ίδιο συμβαίνει και με την άσκηση. Καθώς οι μύες σας ζεσταίνονται, το σώμα σας ιδρώνει για να διώξει τη θερμότητα. Θα χρειαστεί να κρυώσετε με πολύ νερό.

Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση

Χρειάζεστε πολύ νερό για να αντικαταστήσετε το νερό που χάνετε καθώς ιδρώνετε.  Πριν γυμναστείτε ή περάσετε χρόνο έξω, γεμίστε το μπουκάλι σας με 200 έως 300 ml H2O. Πίνετε 200-300 ml περίπου κάθε 10-15 λεπτά ενώ είστε δραστήριοι. Στη συνέχεια, πιείτε ξανά άλλο τόσο.

Όταν είσαι άρρωστος

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για τη θεραπεία όταν είστε άρρωστοι. Συμπτώματα όπως διάρροια, έμετος και πυρετός μπορεί να προκαλέσουν υπερβολική απώλεια νερού. Στο πρώτο σημάδι της ασθένειας, πίνετε πολύ νερό, ειδικά αν δεν πεινάτε. Μείνετε μακριά από το αλκοόλ και τα καφεϊνούχα ποτά. Θα στεγνώσουν ακόμα περισσότερο το σύστημά σας.

Όταν είσαι σε αεροπλάνο

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τόση ξηρασία και δίψα όταν πετάτε; Όλα έχουν να κάνουν με το υψόμετρο. Όσο ψηλότερα ανεβαίνει το αεροπλάνο, τόσο πιο στεγνός γίνεται ο αέρας της καμπίνας . Για να καταπολεμήσετε το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο υγρασίας, έχετε μαζί σας ένα  μπουκάλι νερό και πίνετε όσο χρειάζεται κατά τη διάρκεια της πτήσης σας.

Όταν κάνετε μασάζ

Ο θεραπευτής μασάζ σας θα είναι ικανοποιημένος αν πιείτε νερό πριν ξαπλώσετε στο θεραπευτικό τραπέζι. Οι μύες σας θα είναι πιο μαλακοί και πιο ελαστικοί, γεγονός που τους διευκολύνει να χειριστούν τον τρυφερό ιστό. Αυτή η εργασία στο σώμα απελευθερώνει ουσίες που θα πρέπει να ξεπλύνετε αμέσως μετά με άφθονα ποτήρια νερό, επίσης. Αυτό είναι πολύ σημαντικό εάν κάνετε ένα βαθύ μασάζ ιστού ή άλλο βαρύ μασάζ.

Πριν την Περίοδό σας

Μπορείτε να απαλύνετε την προεμμηνορροϊκή δυσφορία και να μειώσετε το φούσκωμα πίνοντας πολύ νερό πριν από την περίοδό σας, καθώς και κατά τη διάρκεια. Μία από τις μεγαλύτερες αιτίες κραμπών ή πονοκεφάλων είναι η αφυδάτωση. Μια πρόσφατη μελέτη νεαρών γυναικών με δυσμηνόρροια — πολύ επώδυνη έμμηνο ρύση — διαπίστωσε ότι η κατανάλωση περισσότερου νερού μείωσε τους κύκλους τους, μείωσε τον πυελικό πόνο και μείωσε την ανάγκη τους για ανακούφιση από τον πόνο.

Όταν είσαι σε μεσημεριανή ύφεση

Είναι μεσημέρι και η ενέργειά σας έχει πέσει. Ωστόσο, μην ξεκινήσετε με ένα νέο ποτήρι καφέ. Αντ ‘αυτού, πιείτε ένα ψηλό ποτήρι νερό με λεμόνι ή άλλο άρωμα για να φτιάξετε τη διάθεσή σας. Η κατάσταση ενυδάτωσης σας επηρεάζει άμεσα τη διάθεση, τη μνήμη και την οπτική σας αντίληψη, αναφέρει το British Journal of Nutrition .

Όταν έχετε πονοκέφαλο

Μία από τις κορυφαίες αιτίες ημικρανίας είναι η αφυδάτωση. Μερικοί άνθρωποι αναφέρουν ότι ακόμη και μια μικρή μείωση της πρόσληψης υγρών μπορεί να προκαλέσει έντονο πονοκέφαλο. Μπορεί επίσης να σας κάνει να αισθάνεστε θολή, και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και να απαιτείται ιατρική θεραπεία. Ειδικά αν είστε επιρρεπείς στην ημικρανία, να έχετε πάντα κοντά σας ένα μπουκάλι νερό και να παρακολουθείτε την πρόσληψη. Εάν αισθάνεστε ότι έρχεται ένα τσίμπημα, ένα ποτήρι μπορεί να σας σώσει τη μέρα.

Πριν φάτε ένα γεύμα

Το να πίνετε νερό πριν από το γεύμα — γνωστό και ως “προφόρτωση” — μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Μια μικρή μελέτη εξέτασε άτομα που έπιναν 500 χιλιοστόλιτρα – δηλαδή λίγο περισσότερο από 3 κούπες των 200 ml – νερό βρύσης ή εμφιαλωμένο νερό περίπου 30 λεπτά πριν από τα γεύματα και κατά τη διάρκεια της ημέρας . Σε διάστημα 12 εβδομάδων, οι προφορτωτές έχασαν σχεδόν 3 κιλά περισσότερα από εκείνους που δεν ακολούθησαν το πρωτόκολλο.

Όταν θέλετε να χάσετε βάρος

Το νερό είναι κάτι περισσότερο από μια τροφή χωρίς θερμίδες ωστε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να νιώσει χορτάτος. Μπορεί επίσης να ανεβάσει τον μεταβολισμό σας. Σε μια μελέτη, 50 κορίτσια με επιπλέον βάρος ήπιαν περίπου 2 φλιτζάνια νερό μισή ώρα πριν από το πρωινό, το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο χωρίς άλλες αλλαγές στη διατροφή τους. Μετά από 8 εβδομάδες, έχασαν βάρος και μείωσαν τον δείκτη μάζας σώματος και τη σύσταση σώματος. Το νερό επιταχύνει επίσης τη λιπόλυση, τη διαδικασία δηλαδή του σώματός σας να καίει λίπος για ενέργεια.

Μνήμη-ενέργεια.

Γνωρίζατε ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα του εγκεφάλου σας περιέχει υγρό; Εάν τα επίπεδά σας πέφτουν πολύ χαμηλά, τα αιμοφόρα αγγεία σε αυτό το όργανο συρρικνώνονται. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τον συντονισμό, τη βραχυπρόθεσμη μνήμη, το εύρος προσοχής και την αντοχή σας, σύμφωνα με μια κινεζική μελέτη. Αν λοιπόν νιώθετε κουρασμένοι και μπερδεμένοι, αφήστε ένα ενεργειακό ποτό με καφεΐνη. Το να πίνετε απλά νερό μπορεί να σας βοηθήσει να ανακάμψετε.

Πόσο νερό χρειάζεστε;

Οι Εθνικές Ακαδημίες Επιστημών, Μηχανικής και Ιατρικής των ΗΠΑ λένε ότι τα περισσότερα υγρά είναι καλύτερα για τους μέσους, υγιείς ενήλικες( 15,5 φλιτζάνια την ημέρα είναι ιδανικά για τους άνδρες, ενώ 11,5 φλιτζάνια την ημέρα από όλα τα τρόφιμα και τα ποτά αρκούν για τις περισσότερες γυναίκες).  Οι δικές σας προσωπικές ανάγκες όμως, εξαρτώνται από την υγεία σας, το πόσο δραστήριοι είστε και το κλίμα στο οποίο ζείτε. Ελέγξτε με το γιατρό σας πόση ποσότητα χρειάζεστε.

www.webmd.com

www.pexels.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Εξωσώματα: Τα μόρια που αντιστρέφουν τη γήρανση και δίνουν ώθηση στην ομορφιά.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr