Το έξυπνο κόλπο για να μείνουν τα κομμένα αβοκάντο φρέσκα για πάνω από 1 εβδομάδα

Το έξυπνο κόλπο για να μείνουν τα κομμένα αβοκάντο φρέσκα για πάνω από 1 εβδομάδα

Δεν θέλει κόπο!

Τα αβοκάντο είναι από τα αγαπημένα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά, κάτι που τους δίνει και μια επιπλέον βελούδινη υφή. Ωστόσο, όταν κόβονται και εκτίθενται στον αέρα, αυτά τα λίπη οξειδώνονται, με αποτέλεσμα το αβοκάντο να μαυρίζει πρόωρα. Έτσι ένας μάγειρας μοιράστηκε ένα εύκολο βήμα για να τα διατηρήσει φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χρησιμοποιώντας ένα καθημερινό συστατικό κουζίνας.

Η Taesha Butler, λάτρης της μαγειρικής και ιδρυτής του ιστότοπου The Natural Nurturer, μοιράστηκε μια έξυπνη συμβουλή για τη συντήρηση του αβοκάντο. Η Taesha συμβουλεύει: “Αλείψτε την εκτεθειμένη σάρκα με ελαιόλαδο. Αυτό θα δημιουργήσει ένα φράγμα μεταξύ της σάρκας και του αέρα, επιβραδύνοντας το μαύρισμα. Θεωρώ ότι μια βούρτσα ζαχαροπλαστικής είναι ιδανική για τη δουλειά”, αναφέρει η Express.

Αν και μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστο, η επάλειψη ενός αβοκάντο στο μισό με ελαιόλαδο μπορεί να παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του σφραγίζοντας το δέρμα και περιορίζοντας την έκθεση στο οξυγόνο. Εκτός από την πρόληψη της οξείδωσης, το λάδι συμβάλλει στη συγκράτηση της υγρασίας, μειώνοντας την ευαισθησία στο μαύρισμα.

Για να μεγιστοποιήσετε τη φρεσκάδα μετά την εφαρμογή του ελαιολάδου, τυλίξτε σφιχτά το αβοκάντο σε μεμβράνη, τοποθετήστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο και ψύξτε το. Αυτά τα βήματα μπορούν να το κάνουν να διαρκέσει έως και μία εβδομάδα περισσότερο από το κανονικό. Αν θέλετε να διατηρήσετε τα κομμένα αβοκάντο σας ζωντανά και γευστικά, η ελαχιστοποίηση της έκθεσης στον αέρα είναι το κόλπο για να παρατείνετε τη φρεσκάδα τους.

Επίσης όσον αφορά την αποθήκευση, μόλις ωριμάσουν, τα αβοκάντο μπορούν να διατηρηθούν στο πιο κρύο σημείο ενός ψυγείου, αλλά φροντίστε να ωριμάσουν πρώτα εντελώς, ώστε να μην καταλήξετε με ένα πικρό ή χυλωμένο φρούτο. Η αποθήκευση των αβοκάντο στο ψυγείο προτού έχουν την ευκαιρία να ωριμάσουν θα μπορούσε να σταματήσει την ανάπτυξή τους εντελώς. Το ενδεικτικό σημάδι δε, για να διακρίνεται την ωρίμανση βρίσκεται στο κουκούτσι. Ένα ακίνητο κουκούτσι δείχνει ότι δεν είναι ακόμη ώριμο, ενώ αν αποκολληθεί χωρίς κόπο, το αβοκάντο είναι έτοιμο για κατανάλωση. Η ειδικός στα τρόφιμα Taesha συμβουλεύει: “Τα ώριμα αβοκάντο που είναι ολόκληρα και δεν έχουν κοπεί μπορούν να φυλαχθούν στο ψυγείο. Αυτό παρατείνει πολύ τη ζωή τους και συνήθως μένουν τέλεια ώριμα στο ψυγείο για περίπου τρεις ημέρες”.

cibum.gr

www.pexels.com

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Αιθέριο Έλαιο Μύρο. Για την αποκατάσταση φθοράς.

5 συνήθειες που χαρίζουν καλύτερο ύπνο. Καμία αϋπνία

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr