ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΣΑΚ-ΜΠΑΜ, με έναν ξεχωριστό τρόπο, σε 5 λεπτά έτοιμη για ψήσιμο. Βίντεο.
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΣΑΚ-ΜΠΑΜ
Εξαιρετική τυρόπιτα με απλά υλικά σε χρόνο dt. Την φτιάχνουμε και έχουμε το ιδανικό κολατσιό για την δουλειά, το σχολείο ακόμα και την παραλία! Την δοκιμάσαμε και εξαφανίστηκε στην κυριολεξία! Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από την σελίδα Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
500 γρ. φύλλο κρούστας
1 κουτί Νουνού
100 ml. νερό
1/2 κουταλάκι μπέικιν
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
4 αυγά φρέσκα
5 κουταλιές ελαιόλαδο
350 γρ. μυζήθρα
250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε χτυπώντας τα αυγά σε ένα μπωλ, συνεχίζουμε με το γάλα ΝΟΥΝΟΥ.
Στο άδειο κουτί του ΝΟΥΝΟΥ προσθέτουμε 100 γρ. νερό και το αδειάζουμε στο μπωλ, προσθέτουμε το αλάτι, το μπέηκιν, την μυζήθρα, την φέτα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 30 ή 32 εκ. και στρώνουμε 3 φύλλα κρούστας εναλλάξ λαδώνοντάς τα.
Στη συνέχεια, τσαλακώνουμε και βουτάμε φύλλα κρούστας στο μίγμα του μπωλ, είτε ένα-ένα, είτε 2 ή 3 μαζί, και τα ανακατεύουμε με μία τρυπητή κουτάλα. Τοποθετούμε κατόπιν τα φύλλα αυτά στο ταψί, όπως είναι τσαλακωμένα. Κρατάμε 2 φύλλα κρούστας χωρίς να τα βουτήξουμε στο μίγμα.
Στρώνουμε τα φύλλα ομοιόμορφα στο ταψί.
Οταν τελειώσουμε με τα φύλλα που στρώνουμε στο ταψί, απλώνουμε ένα άλλο στο ταψί, ελαφρώς τσαλακωμένο και μαζεύουμε τις άκρες προς το εσωτερικό του ταψιού.
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο τα φύλλα και με ένα πινέλο και με το μίγμα από το μπωλ, αλείφουμε την πίτα.
Συνεχίζουμε με το τελευταίο φύλλο, απλώνοντάς το με τον ίδιο τρόπο, ελαφρώς τσαλακωμένο, το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και με το μίγμα του μπωλ και το πινέλο.
Ψήνουμε στους 180 έως 190 βαθμούς στις αντιστάσεις επάνω- κάτω, στο κάτω μέρος του φούρνου σε σχάρα για 45 λεπτά.
Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.
Αιθέριο Έλαιο Μύρο. Για την αποκατάσταση φθοράς.