6 φυσικές λύσεις για να αντιμετωπίσετε τα εγκαύματα από τον ήλιο

6 φυσικές λύσεις για να αντιμετωπίσετε τα εγκαύματα από τον ήλιο

Οι σημαντικότερες φυσικές λύσεις για την ανακούφιση από τα εγκαύματα και τους ερεθισμούς.
Ο ήλιος είναι πηγή ζωής και ενέργειας, αλλά η υπερβολική έκθεση σε αυτόν μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στο δέρμα μας. Τα ηλιακά εγκαύματα όχι μόνο προκαλούν πόνο και δυσφορία, αλλά πιθανόν να οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμες βλάβες στο δέρμα μας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι που μας βοηθούν στην ανακούφιση από τα συμπτώματα και στην αποκατάσταση του δέρματός μας.

6 φυσικά προϊόντα που θα καταπραΰνουν το δέρμα
Αλόη βέρα

Η αλόη βέρα είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές και επουλωτικές της ιδιότητες. Το ζελέ από το φυτό μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στα εγκαύματά μας, προσφέροντας άμεση αίσθηση δροσιάς και ενυδάτωσης. Η αλόη βέρα βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης.

Γιαούρτι
Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και προβιοτικά που συμβάλλουν στην ενυδάτωση και την αποκατάσταση του δέρματός μας. Η δροσιά του γιαουρτιού προσφέρει επίσης ανακούφιση από τον πόνο και την ερυθρότητα.

Μέλι
Το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καθιστώντας το ιδανικό για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων. Βοηθά στην πρόληψη της φλεγμονής και στη μείωση του πόνου.

Βρώμη
Η βρώμη είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες και είναι ιδανική για να ανακουφίσει τον κνησμό και τον ερεθισμό από τα ηλιακά εγκαύματα.

Λάδι Καρύδας
Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και βιταμίνες που ενυδατώνουν και ευνοούν την αποκατάσταση του δέρματός μας. Επίσης, έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Βάζουμε μια μικρή ποσότητα λαδιού καρύδας στις πληγείσες περιοχές και κάνουμε απαλό μασάζ .

Αγγούρι
Το αγγούρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και βιταμίνες που δροσίζουν και ενυδατώνουν το δέρμα μας. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Λίγες φέτες αγγουριού απευθείας στα εγκαύματα θα κάνουν θαύματα.

Πρόληψη των Ηλιακών Εγκαυμάτων
Η καλύτερη θεραπεία για τα ηλιακά εγκαύματα ωστόσο είναι η πρόληψη. Γι’ αυτό οι παρακάτω συμβουλές για την ασφάλειά μας είναι απαραίτητες:

Χρησιμοποιούμε αντηλιακό: Επιλέγουμε ένα αντηλιακό με ευρύ φάσμα προστασίας και υψηλό SPF.

Φοράμε προστατευτικά ρούχα: Καπέλα, γυαλιά ηλίου και ελαφριά, μακριά ρούχα μπορούν να προσφέρουν επιπλέον προστασία.

Μένουμε στη σκιά: Αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο κατά τις ώρες αιχμής (10 π.μ. έως 4 μ.μ.).

Ενυδατωνόμαστε: Πίνουμε άφθονο νερό για να παραμένει το δέρμα μας ενυδατωμένο εκ των έσω.

Τα φυσικά συστατικά μας προσφέρουν αποτελεσματική ανακούφιση από τα ηλιακά εγκαύματα, αλλά είναι σημαντική και η πρόληψη. Αυτή είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Ας προστατεύσουμε λοιπόν το δέρμα μας και ας απολαύσουμε τον ήλιο με ασφάλεια!

www.instyle.gr

unsplash.com

Σβήσιμο ρυτίδων λαιμού.

Δεν είστε γλυκοαίματοι απλά σας λείπει αυτή η βιταμίνη – Οι τροφές που πρέπει να τρώτε για να μην σας τσιμπάν τα κουνούπια

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr