Σαν καινούργια. Πως να καθαρίσεις τα αγαπημένα σου σουέτ αθλητικά.

Σαν καινούργια. Πως να καθαρίσεις τα αγαπημένα σου σουέτ αθλητικά.

Ο καθαρισμός των σουέτ αθλητικών παπουτσιών απαιτεί λίγο περισσότερη προσοχή από άλλα υλικά, καθώς το σουέτ είναι ευαίσθητο και μπορεί εύκολα να καταστραφεί αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά. Ακολουθεί μια διαδικασία που μπορείς να ακολουθήσεις για να είναι πάντα τα αθλητικά σου όπως ακριβώς ήταν όταν τα αγόρασες- καινούργια!

Τι θα χρειαστείς:
Βούρτσα για σουέτ ή οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες
Μια καθαρή, στεγνή πετσέτα
Λίγο λευκό ξύδι ή ειδικό καθαριστικό για σουέτ
Μια γόμα για σουέτ (προαιρετικά)

Βήματα Καθαρισμού:

Στέγνωμα: Άφησε τα παπούτσια να στεγνώσουν πλήρως, εάν είναι βρεγμένα ή υγρά. Είναι σημαντικό να μη δουλεύεις το σουέτ όσο είναι υγρό γιατί μπορεί να καταστραφεί η υφή του.

Βούρτσισμα: Χρησιμοποίησε τη βούρτσα για σουέτ ή την οδοντόβουρτσα για να αφαιρέσεις τυχόν βρωμιά και σκόνη από την επιφάνεια. Βούρτσισε απαλά προς μία κατεύθυνση για να αναζωογονήσεις την υφή του σουέτ.

Καθαρισμός Λεκέδων:

Για ελαφρούς λεκέδες: Χρησιμοποίησε μια γόμα για σουέτ για να σβήσεις τους λεκέδες. Τρίψε απαλά τον λεκέ με την γόμα μέχρι να εξαφανιστεί.
Για πιο επίμονους λεκέδες: Μούλιασε ένα καθαρό πανί με λίγο λευκό ξύδι ή ειδικό καθαριστικό για σουέτ και τρίψε απαλά την περιοχή του λεκέ. Άφησε τα παπούτσια να στεγνώσουν φυσικά.
Αναζωογόνηση του Σουέτ: Μετά τον καθαρισμό, βούρτσισε ξανά τα παπούτσια με τη βούρτσα για σουέτ για να επαναφέρεις την υφή και τη φυσική όψη του υλικού.

Προστασία: Για να προστατέψεις τα σουέτ παπούτσια σου από μελλοντικούς λεκέδες και υγρασία, μπορείς να εφαρμόσεις ένα ειδικό προστατευτικό σπρέι για σουέτ.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, τα σουέτ αθλητικά σου παπούτσια θα φαίνονται σαν καινούργια!

unsplash.com

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Ποια είναι η κατάλληλη άσκηση για μείωση των συμπτωμάτων

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr