Σπιτικά σπρέι για τα πλακάκια της αυλής για να μην πλησιάζουν τα έντομα

Σπιτικά σπρέι για τα πλακάκια της αυλής για να μην πλησιάζουν τα έντομα

Εντομοαπωθητικά σπρέι με φυσικά, φθηνά υλικά για να απομακρύνετε κατσαρίδες, κουνούπια κι άλλα έντομα από την αυλή και το μπαλκόνι σας, φιλικά για ανθρώπους, κατοικίδια και περιβάλλον.
Το Καλοκαίρι μπορεί να είναι η εποχή της ανεμελιάς αλλά είναι και η εποχή που οι κατσαρίδες βγαίνουν από τους υπονόμους, τα κουνούπια πολλαπλασιάζονται και γενικότερα τα έντομα υπάρχουν σε αφθονία στο περιβάλλον μας.

Επίσης περνάμε τις περισσότερες ώρες μας στην αυλή ή στο μπαλκόνι, λόγω ζέστης, οπότε σίγουρα έχουμε και περισσότερες πιθανότητες…να τα συναντήσουμε. Αν δεν θέλετε να ψεκάσετε το σπίτι σας με χημικά για να διώξετε κατσαρίδες, κουνούπια κι άλλα έντομα, εμείς σας έχουμε την λύση.

Σας βρήκαμε μερικά εύκολα και οικονομικά σπιτικά εντομοαπωθητικά για εξωτερικούς χώρους, που δεν έχουν χημικά και είναι φιλικά τόσο για τους ανθρώπους, όσο και για τα κατοικίδια ή το περιβάλλον. Δεν εξουδετερώνουν τα έντομα, τα απομακρύνουν…φιλικά. Διαβάστε παρακάτω

Εντομοαπωθητικό με αμμωνία
Η αμμωνία είναι πολυεργαλείο και στην συγκεκριμένη περίπτωση αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις κατσαρίδες. Διαλύουμε 2 φλιτζάνια αμμωνία σε έναν μεγάλο κουβά νερό και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε μπουκάλια ψεκασμού και ψεκάζουμε στα σιφόνια της αυλής, στις υδρορροές και όπου έχετε δει να περπατούν κατσαρίδες.

Εντομοαπωθητικό με σαπούνι
Ένας άλλος τρόπος να απομακρύνετε με φιλικό τρόπο τις κατσαρίδες είναι να διαλύσετε αρκετή ποσότητα σαπουνιού σε νερό και να τοποθετήσετε το μείγμα σε μπουκάλι ψεκασμού.

Ψεκάστε τη φωλιά που θεωρείται ότι έχουν οι κατσαρίδες, τα σιφόνια ή τις υδρορροές ενώ στην προκειμένη μπορεί ακόμη και να εξοντώσει τις κατσαρίδες αν το ψεκάσετε κατευθείαν πάνω τους.

Χρησιμοποιήστε listerine
Για το συγκεκριμένο ανακατεύουμε μία κούπα νερό, 2 καπάκια listerine και 1 σφηνάκι απορρυπαντικό πιάτων. Το βάζουμε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάζετε τα πλακάκια της αυλής και όχι μόνο.

Χρησιμοποιήστε πιπέρι, κρεμμύδι και σκόρδο
Επίσης μπορείτε να ανακατέψετε ένα λίτρο νερό, 1-2 πρέζες πιπέρι καγιέν, μία λιωμένη σκελίδα σκόρδο και ένα λιωμένο κρεμμύδι και αφήστε το μείγμα να σταθεί για λίγο. Έπειτα το μεταφέρετε σε μπουκάλια ψεκασμού και ψεκάζετε την αυλή ή το μπαλκόνι σας.

Πείτε ναι στο μηλόξυδο

Ανακατέψτε ένα μπουκάλι ψεκασμού νερό με 2-3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο και ψεκάστε τα πλακάκια της αυλής, τα πόδια των επίπλων ακόμη και την επιδερμίδα σας για να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια κι άλλα έντομα.

www.daddy-cool.gr

Serum βιταμίνης C

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr