Άραγε είναι δυνατόν να μικρύνουμε τους πόρους μας;

Άραγε είναι δυνατόν να μικρύνουμε τους πόρους μας;

Με ποιους τρόπους μπορούμε να μειώσουμε τους πόρους μας και να αποκτήσουμε ένα πιο λείο και ομοιόμορφο δέρμα;
Οι μεγάλοι πόροι της επιδερμίδας είναι μια κοινή ανησυχία για πολλές γυναίκες. Ένα πρόβλημα που μοιάζει να μην έχει λύση και που χαλάει τη συνολική αισθητική της εικόνας μας. Το λιπαρό ή μικτό δέρμα μπορεί να είναι πιο επιρρεπές σε αυτήν την κατάσταση. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να μειώσουμε την εμφάνισή τους και να αποκτήσουμε ένα πιο ομαλό και λαμπερό δέρμα.

Μαρία Δάσιου

4 τρόποι για να κάνουμε τους πόρους να δείχνουν μικρότεροι
Βελτίωση του καθαρισμού και της απολέπισης του δέρματος.
Θεραπείες σαλονιού όπως το Hydrafacial.
Χρήση primers για δημιουργία εφέ «θολώματος» των ατελειών (blurring).
Χρήση τονωτικών λοσιόν χωρίς αλκοόλ.

Καθαρισμός και απολέπιση
Το πρώτο βήμα για να σμικρύνουμε τους πόρους είναι η καθημερινή φροντίδα με κατάλληλα προϊόντα. Χρησιμοποιούμε κρέμες ή ορούς που περιέχουν σαλικυλικό οξύ ή χημικά απολεπιστικά με AHAs για να απομακρύνουμε την περίσσεια λιπαρότητα και να καθαρίσουμε βαθιά τους πόρους.

Θεραπείες σαλονιού
Για εναλλακτικές λύσεις, η θεραπεία Hydrafacial προσφέρει μια εξειδικευμένη μέθοδο για τον καθαρισμό των πόρων. Αυτός ο τρόπος συνδυάζει μια ειδική συσκευή που αφαιρεί τους ρύπους με ένα peeling που βοηθά στη λείανση της επιδερμίδας.

Χρήση primers
Για άμεση απόκρυψη των μεγάλων πόρων, επιλέγουμε ένα primer που δημιουργεί εφέ «θολώματος». Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην απαλότητα και στην ομοιόμορφη, βελούδινη υφή του δέρματος.

Χρήση τονωτικών
Για να διατηρήσουμε τους πόρους καθαρούς και ανοικτούς, χρησιμοποιούμε μία τονωτική λοσιόν χωρίς αλκοόλ, πρωί και βράδυ. Επιλέγουμε προϊόντα που περιέχουν φυσικά εκχυλίσματα για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της λιπαρότητας και να διατηρήσουμε την ισορροπία του δέρματος.

Παρά τη γενετική διάθεση για μεγάλους πόρους, μπορούμε να μειώσουμε την εμφάνισή τους με την κατάλληλη φροντίδα και προσέγγιση.

www.instyle.gr

unsplash.com

Έλαιο βρώμης.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr