Μυρμήγκια: 3 τρόποι να τα εξολοθρεύσεις χωρίς εντομοκτόνο

Μυρμήγκια: 3 τρόποι να τα εξολοθρεύσεις χωρίς εντομοκτόνο

Έστησαν φωλιά τα μυρμήγκια στο σπίτι σου; Να πώς θα τα εξολοθρεύσεις!

Επέστρεψες από διακοπές και ανακάλυψες ότι τα μυρμήγκια κάνουν πάρτι στο σπίτι σου; Εάν είναι μικρά, στο χρώμα του μελιού, μιλάμε για το ψιλό μυρμήγκι, το Αργεντίνικο, το οποίο θέλει τον τρόπο του να εξοντωθεί.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το ψιλό μυρμήγκι, το Αργεντίνικο
Το μυρμήγκι της Αργεντινής (Linepithema humile ή Αργεντίνικο μυρμήγκι) είναι ανοιχτόχρωμου χρώματος, έχει μήκος μέχρι και τρία χιλιοστά και πολύ συχνά απαντάται σε αποικίες σε αστικά κέντρα, ανάμεσα σε σχισμές του τσιμέντου ή σε σανίδες.

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

Είναι μυρμήγκια μεγάλων αποικιών με τεράστια ικανότητα ανάπτυξης και επέκτασης λόγω των πολλών βασίλισσών τους και της ικανότητάς τους να αναπτύσσουν νέες αποικίες. Αυτά έχουν πολλές φωλιές με εκατοντάδες βασίλισσες και χιλιάδες εργάτριες. Η συνήθης κατοικία τους είναι σε εξωτερικούς χώρους, αλλά συνήθως μπαίνουν μέσα στο σπίτι αναζητώντας τροφή. Σπάνια φωλιάζουν σε τοίχους κτιρίων, όπως κάνουν συνήθως κάποια άλλα μυρμήγκια.

Τα μυρμήγκια της Αργεντινής μπορεί να είναι δύσκολο να ελεγχθούν με ένα μόνο προϊόν. Είναι επιθετικά, εξαλείφοντας συχνά άλλους τύπους μυρμηγκιών στην ίδια περιοχή. Επίσης καταστρέφουν και τρώνε άλλα οικιακά παράσιτα όπως κατσαρίδες και τερμίτες.

3 τρόποι για να τα εξολοθρεύσεις
Προσπάθησε να εντοπίσεις τις φωλιές τους
Σφράγισε τα σημεία πρόσβασης
Βάλε δολώματα
1. Προσπάθησε να εντοπίσεις τις φωλιές τους
Αυτά τα μυρμήγκια φωλιάζουν σε υγρό έδαφος δίπλα σε κτίρια ή κάτω από αυτά, ιδιαίτερα κοντά σε φυτά και πεζοδρόμια, καθώς και κοντά σε πηγές νερού και τροφής. Μερικές φορές φωλιάζουν κάτω από αρμούς των πλακιδίων και σε εσωτερικά φυτά σε γλάστρες.
Όταν αναζητούν τροφή εισέρχονται στο σπίτι όταν οι εξωτερικές συνθήκες είναι εξαιρετικά ξηρές ή υγρές.

2. Σφράγισε τα σημεία πρόσβασης
Όπως με όλα τα έντομα που μπορεί να αποκτήσουν πρόσβαση στο σπίτι, εξέτασε το ενδεχόμενο να σφραγίσεις κάθε μικρή ρωγμή στις περιοχές γύρω από το παράθυρο και τις μπαλκονόπορτες όπου θα μπορούσαν να εισέλθουν. Απαλλάξου από κάθε περίσσεια βλάστησης, όπως να κόψεις κάποια κλαδιά δέντρων στο σπίτι.
Κλείνε τα δοχεία απορριμμάτων και καθάριζε τυχόν σωματίδια τροφής, ιδιαίτερα των γλυκών τροφίμων. Τα μυρμήγκια της Αργεντινής έλκονται από την τροφή και το νερό, γι’ αυτό μάζευε τα νερά, όπως αυτά στις γλάστρες.
Οι σωροί καυσόξυλων μπορεί να είναι ιδανικές τοποθεσίες φωλιάς για μυρμήγκια της Αργεντινής, επομένως μπορεί να χρειαστεί να τα αφαιρέσεις.

3. Βάλε δολώματα
Για να εξολοθρεύσεις τα μυρμήγκια μη χρησιμοποιείς εντομοκτόνο. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι χωριστούν τα μυρμήγκια και να διασκορπιστούν σε άλλες περιοχές, προκαλώντας έτσι αύξηση του πληθυσμού. Προτίμησε δολώματα για μυρμήγκια. Τα περισσότερα μυρμήγκια Αργεντινής φτιάχνουν νέες φωλιές και ζευγαρώνουν μέσα στη φωλιά. Επίσης κινούνται πολύ και μεταφέρουν συχνά τις αποικίες τους. Μετά την κατάποση του δολώματος το μυρμήγκι δεν εξοντώνεται άμεσα αλλά το μεταφέρει στη φωλιά. Έπειτα καταναλώνεται από τα υπόλοιπα μέλη της αποικίας με αποτέλεσμα να εξοντώνονται. Στην αγορά θα βρεις διάφορα δολώματα για την καταπολέμηση των μυρμηγκιών.

shape.gr

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

www.pexels.com

Άραγε είναι δυνατόν να μικρύνουμε τους πόρους μας;

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr