Πως το τσάι τζίντζερ ενεργεί θετικά στην υγεία σου και 3 συνταγές

Πως το τσάι τζίντζερ ενεργεί θετικά στην υγεία σου και 3 συνταγές

Πως το τσάι τζίντζερ ή η πιπερόριζα, όπως το λέμε στα ελληνικά, ενεργεί θετικά στην υγεία σου και 3 εύκολες συνταγές για να το φτιάξεις και να το απολαύσεις.

Πως το τζίντζερ επιδρά θετικά στην υγεία
Διευκολύνει τη χώνεψη και καταπολεμά το φούσκωμα
Το τσάι τζίντζερ είναι γνωστό για τη δυνατότητά του να καταπραΰνει από όλες τις πεπτικές ενοχλήσεις, όπως τη δυσπεψία και τη ναυτία έως το φούσκωμα. Προστατεύει το έντερο, βοηθά στην ταχύτερη κυκλοφορία των τροφίμων μέσω του γαστρεντερικού σωλήνα και μειώνει τα αέρια και τις κράμπες.

Τονώνει το ανοσοποιητικό
Πίνοντας τσάι τζίντζερ το σώμα σου αποκτά θρεπτικά συστατικά που βελτιώνουν την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού σου. Όντας πλούσιο σε ψευδάργυρο, χρώμιο και μαγνήσιο, κρατάς τις άμυνές σου σε εγρήγορση.

Ανακουφίζει από τα συμπτώματα του κρυολογήματος
Χάρη στην αντιμικροβιακή και αντιπυρετική του δράση, το τζίντζερ είναι ευεργετικό για την ανακούφιση διαφόρων προβλημάτων που προκαλούνται όταν έχεις κάποιο κρύωμα. Όχι μόνο μειώνει τον πυρετό, αλλά δρα αποτελεσματικά και για τη ρινική συμφόρηση και για τους πόνους στις αρθρώσεις.

Κατευνάζει τους πονοκεφάλους
Μπορεί επίσης να βοηθήσει, τόσο στην πρόληψη όσο και στην ανακούφιση των πονοκεφάλων. Η ρίζα τζίντζερ περιέχει τζιντζερόλες που παρέχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Σε αυτά ακριβώς τα συστατικά αποδίδεται και η παυσίπονη δράση της.

Απαλύνει τους πόνους περιόδου
Η πιπερόριζα μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις τον πόνο που προκαλούν οι προσταγλανδίνες, ουσίες υπεύθυνες για τη δυσμηνόρροια. Απαλύνει δηλαδή τους πόνους στην κοιλιά και τη μέση αλλά και κάθε μυϊκό πόνο, πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου. Ταυτόχρονα ως τονωτικό βότανο σου δίνει και περισσότερη ενέργεια.

Συνταγές για τσάι τζίντζερ

Με την πικάντικη και ταυτόχρονα πιπεράτη γεύση του το τζίντζερ δίνει ένα υπέροχο άρωμα στο ρόφημά σου. Δοκίμασε τις παρακάτω συνταγές:

1. Τσάι τζίντζερ με λεμόνι και κανέλα
1½ φλυτζάνι νερό
7 λεπτές φέτες τζίντζερ
Λίγο χυμό λεμονιού. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και λάιμ.
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουταλιά μέλι

Κόβεις 7 λεπτά φετάκια από το τζίντζερ, τα καθαρίζεις και τα πλένεις καλά. Βάζεις να βράσει 1½ φλιτζάνι νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει προσθέτεις τις φέτες τζίντζερ και το ξυλάκι κανέλας. Αφήνεις να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Το σουρώνεις για να αφαιρέσεις το τζίντζερ και την κανέλα. Προσθέτεις λεμόνι, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου και 1 κουταλιά μέλι. Ανακατεύεις και απολαμβάνεις όσο είναι ζεστό.

2. Τσάι του βουνού με τζίντζερ
1 φλυτζάνι νερό
Μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας τσάι του βουνού
4 σπόρους κάρδαμο σπασμένους στο γουδί
1 κουταλιά μέλι
Φέρνεις σε βρασμό το νερό και αποσύρεις από τη φωτιά. Προσθέτεις τους σπόρους κάρδαμου σπασμένους, τα φύλλα του τσαγιού και το τριμμένο τζίντζερ. Περιμένεις για 6 με 8 λεπτά ώστε να γίνει η εκχύλιση, σουρώνεις και σερβίρεις με μία κουταλιά μέλι.

3. Τζίντζερ με κουρκουμά
1 φλυτζάνι γάλα σόγιας ή γάλα αμυγδάλου
Μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
Μέλι προαιρετικά
Καθαρίζεις και τρίβεις το τζίντζερ. Βάζεις όλα τα υλικά μέσα σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνεις σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα, αλλά όχι να βράσει. Στη συνέχεια στραγγίζεις και προσθέτεις, αν θέλεις, λίγο μέλι για να γλυκάνεις το έγχυμα.

ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ
Αν είσαι έγκυος, αν έχεις αλλεργίες, αν λαμβάνεις φαρμακευτική αγωγή ή πάσχεις από χρόνια νόσο, το καλύτερο είναι να συμβουλευτείς το γιατρό σου πριν τη χρήση οποιουδήποτε αφεψήματος!

makelife.gr

www.pexels.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Μπανάνες: Τι θα γίνει αν φας μια πράσινη την ημέρα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr