Κατεψυγμένα λαχανικά: Ο σωστός τρόπος μαγειρέματος για να μην χάσουν τις βιταμίνες

Κατεψυγμένα λαχανικά: Ο σωστός τρόπος μαγειρέματος για να μην χάσουν τις βιταμίνες

Στις περισσότερες συσκευασίες κατεψυγμένων λαχανικών οι οδηγίες μαγειρέματος συνήθως αναγράφουν ότι το περιεχόμενο μπορεί να μπει κατευθείαν στο φούρνο μικροκυμάτων. Έτσι όμως το πιάτο σας κάθε άλλο παρά απολαυστικό θα γίνει, αφού τελικά τα λαχανικά καταλήγουν μαλακά, σχεδόν λιωμένα και όχι τραγανά και νόστιμα όπως θα έπρεπε να είναι.

Μόνο βράζοντας τα λαχανικά, ακόμη και τα κατεψυγμένα, στον ατμό, θα διατηρήσετε αυτή την τραγανή υφή που κάνει τα λαχανικά ευχάριστα στη γεύση, συμβουλεύουν οι ειδικοί.

Η διατροφολόγος Kim Pearson με έδρα το Λονδίνο μάλιστα υποστηρίζει, ότι τα καλομαγειρεμένα κατεψυγμένα λαχανικά μπορεί να είναι πιο θρεπτικά ακόμη και από τα φρέσκα: «Στην πραγματικότητα, τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά μπορούν να περιέχουν υψηλότερα επίπεδα θρεπτικών συστατικών, καθώς καταψύχονται αμέσως μετά τη συλλογή τους και υποβάλλονται σε πολύ λιγότερη επεξεργασία από πολλά φρέσκα».

Τα φρέσκα προϊόντα συχνά τοποθετούνται σε ένα σούπερ μάρκετ για μέρες ή εβδομάδες – η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C σε ένα λαχανικό, για παράδειγμα, μπορεί να μειωθεί στο μισό σε λίγες μόνο ημέρες. «Σε μια μελέτη, ο φρέσκος αρακάς βρέθηκε να χάνει 15 τοις εκατό της βιταμίνης C μετά από επτά ημέρες όταν φυλάσσεται στο ψυγείο και 60 τοις εκατό όταν διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου. Ωστόσο, όταν ήταν παγωμένα, έχασαν μόνο 10 τοις εκατό μετά από 12 μήνες», πρόσθεσε η κ. Pearson.

cibum.gr

 

www.pexels.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Ποια είναι τα Θεσσαλικά σκόρδα που οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν ως φάρμακο;

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr