Περπάτημα – τρέξιμο: Μετά από πόση ώρα αρχίζουμε να χάνουμε λίπος;

Περπάτημα – τρέξιμο: Μετά από πόση ώρα αρχίζουμε να χάνουμε λίπος;

Ποια είναι η καλύτερη άσκηση για την καύση λίπους;
Πώς μπορείτε να μειώσετε στο «επίμονο λίπος στην κοιλιά»;
Μπορείτε να μετατρέψετε το λίπος σε μυ;
Σύμφωνα με την HPRC του Uniformed Services University οι σύντομες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι:

Με την πάροδο του χρόνου, σχεδόν κάθε άσκηση καίει λίπος.
Δεν μπορείτε να «στοχεύσετε» το λίπος στην κοιλιά, αλλά μπορείτε να το χάσετε.
Και όχι, δεν μπορείτε να μετατρέψετε το λίπος σε μυ.
Πολλά μοντέρνα προγράμματα άσκησης ισχυρίζονται ότι μπορείτε να «μειώσετε το λίπος» σε λίγα μόνο λεπτά την ημέρα ή να στοχεύσετε το λίπος στην κοιλιά για να συρρικνώσετε τη μέση σας. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι μύθοι μάρκετινγκ για να σας κάνουν να αγοράσετε ένα προϊόν. Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα σας χρησιμοποιεί ενέργεια και καίει λίπος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το είδος και τη διάρκεια της άσκησης. Αλλά το πώς το σώμα σας χρησιμοποιεί τα διαφορετικά ενεργειακά του συστήματα σχετίζεται άμεσα με το πώς ασκείτε και διατηρείτε το βάρος σας.

Η καρδιοαναπνευστική (Cardio) προπόνηση καίει περισσότερες θερμίδες ανά ώρα άσκησης από την προπόνηση με βάρη, επειδή δίνει στο σώμα σας περισσότερο χρόνο για να ενεργοποιήσει την αργή γλυκόλυση (διαδικασία της καύσης υδατανθράκων) και τα οξειδωτικά σας συστήματα.

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι αερόβιας άσκησης όπως ποδηλασία, κολύμπι, πεζοπορία, χορός αθλήματα αλλά οι πιο βασικοί και εύκολοι είναι το περπάτημα και το τρέξιμο. Με την cardio, κατά γενικό κανόνα, καίτε περίπου 100 θερμίδες για κάθε μίλι που διανύετε με τα πόδια—περπάτημα ή τρέξιμο. Ωστόσο, από πού προέρχονται αυτές οι θερμίδες—υδατάνθρακες ή λίπος—εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ένταση και τη διάρκεια της άσκησης. Για παράδειγμα, αν περπατήσετε 2 μίλια, θα κάψετε 200 θερμίδες, κυρίως από υδατάνθρακες αλλά λίγο από λίπος. Αν τρέξετε 2 μίλια, θα κάψετε επίσης 200 θερμίδες, αλλά θα το κάνετε πιο γρήγορα από ό,τι με το περπάτημα και καίτε σχεδόν αποκλειστικά υδατάνθρακες.

Σύμφωνα με το get actv για να χάσετε λίπος θα πρέπει να ασκείστε πάνω από 15 λεπτά, που είναι ο μέσος χρόνος που χρειάζεται το σώμα για να εξαντλήσει τα αποθέματα υδατανθράκων και να αρχίσει να καίει λίπος. Υπάρχουν περίπου 3.500 θερμίδες σε ένα κιλό λίπους, επομένως είναι δυνατό να προσαρμόσετε ένα πρόγραμμα καρδιαγγειακής άσκησης γύρω από τους συγκεκριμένους εβδομαδιαίους στόχους απώλειας βάρους σας. Για ένα άτομο που δεν είναι παχύσαρκο, οι οδηγίες της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας (AHA) απαιτούν τουλάχιστον 30 λεπτά αερόβιας σωματικής δραστηριότητας που εκτελείται σε μέτρια ένταση (60-80 τοις εκατό μέγιστος καρδιακός ρυθμός) είτε σε μία συνεχή περίοδο ή σε διαστήματα διάρκειας τουλάχιστον 20 λεπτών τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Για να κάψετε λίπος ή/και να χάσετε βάρος, θα πρέπει να αυξήσετε τη διάρκεια της προπόνησης Cardio.

Να σημειωθεί πως αν και ο ρόλος της άσκησης θεωρείται γενικά δευτερεύων σε σχέση με την αποτελεσματικότητα της μείωσης πρόσληψης θερμίδων μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Ncbi PubMed Central έδειξε πως η αερόβια άσκηση από μόνη της οδηγεί σε κλινικά σημαντική απώλεια βάρους για άνδρες και γυναίκες. Από την άλλη ερευνητές έχουν υποστηρίξει ότι η σκληρή αερόβια άσκηση δεν είναι τόσο αποτελεσματική για την απώλεια βάρους, διότι όσο περισσότερες θερμίδες καίτε μέσω της καρδιαγγειακής άσκησης, τόσο περισσότερο το σώμα σας θα προσπαθήσει να εξοικονομήσει ενέργεια και να κάψει λιγότερες θερμίδες την υπόλοιπη ημέρα για να προστατεύσει τα αποθέματά του λίπους. Σε αυτό ενδεχομένως οφείλεται και το γεγονός πως η άσκηση συνήθως οδηγεί σε λιγότερη απώλεια βάρους από την αναμενόμενη αν δεν μειωθεί η πρόσληψη των θερμίδων.

Το βασικό είναι να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε και η άσκηση μεγαλύτερης διάρκειας συμβάλει στο ημερήσιο έλλειμμα θερμίδων σας, επειδή πρέπει να κάψετε πολλούς υδατάνθρακες και λίπος για να υποστηρίξετε την προπόνηση. Επομένως, μην βασίζεστε μόνο στο περπάτημα ή το τρέξιμο άσκηση για να χάσετε βάρος και λίπος.

cibum.gr

www.pexels.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Ποια είναι τα Θεσσαλικά σκόρδα που οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν ως φάρμακο;

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr