Πράσινο τσάι: Ένα superfood για τα μαλλιά

Πράσινο τσάι: Ένα superfood για τα μαλλιά

Eίσαι σίγουρη ότι γνωρίζεις τα πάντα για το πράσινο τσάι; Aν και πρωταγωνιστεί στη διατροφή ως σύμμαχος για την απώλεια βάρους, οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, επεκτείνονται και στον κόσμο της ομορφιάς. Το πράσινο τσάι, είναι ένα superfood το οποίο αποτελεί εξαιρετική προσθήκη στη haircare ρουτίνα καθώς κάνει τα μαλλιά πιο δυνατά και υγιή. Μάθε πως θα βάλεις τέλος στην τριχόπτωση και στους ερεθισμούς που ταλαιπωρούν το τριχωτό της κεφαλής με τον πιο φυσικό τρόπο αξιοποιώντας τα οφέλη του πράσινου τσαγιού.

Ισχυρή αντιοξειδωτική δράση

Το πράσινο τσάι, προέρχεται από το φυτό camelia sinensis. Κάθε τσάι, κατηγοριοποιείται σε μαύρο, λευκό ή πράσινο όχι λόγω του χρώματος των φύλλων του φυτού, αλλά χάρη στη μέθοδο ξήρανσης και γήρανσης. Για παράδειγμα, το μαύρο τσάι παίρνει το χρώμα του μέσω της οξείδωσης που δημιουργείται καθώς εκτίθεται στον αέρα. Κατά τον ίδιο τρόπο, το πράσινο τσάι, ξηραίνεται όταν εκτίθεται στο ηλιακό φως για την πρόληψη της οξείδωσης και της ζύμωσης διατηρώντας τα φυσικά πράσινα χρώματα των φύλλων του. Γνωστό για την ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση, το πράσινο τσάι, περιέχει φλαβονόλες με πιο γνωστές τις κατεχίνες. Μελέτες έχουν δείξει, ότι τα αντιοξειδωτικά στο πράσινο τσάι είναι ευεργετικά για τον οργανισμό. Από την πρόληψη διάφορων μορφών καρκίνου έως την υγεία της καρδιάς.

Πρόληψη της τριχόπτωσης, καταπράϋνση & λάμψη
Λόγω της πλούσιας περιεκτικότητας του σε αντιοξειδωτικά, το πράσινο τσάι και τα εκχυλίσματα του, χρησιμοποιούνται για προβλήματα αραίωσης. Λειτουργεί σαν προστατευτικό φιλμ αποτρέποντας την τριχόπτωση και βελτιώνοντας τη γενικότερη υγεία των μαλλιών. Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που διαθέτει, καταπραΰνονται ερεθισμοί στο τριχωτό της κεφαλής και μειώνεται η πιτυρίδα. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού, καταπολεμούν την ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την λεπτή τρίχα. Οι κατεχίνες συγκεκριμένα, κάνουν τα μαλλιά πιο δυνατά, μειώνουν το σπάσιμο, το φριζάρισμα και τη φθορά.

Έτσι θα το χρησιμοποιήσεις


Στην αγορά θα βρεις σαμπουάν, conditioners αλλά και μάσκες μαλλιών που εμπεριέχουν εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού. Αν τα χρησιμοποιείς συστηματικά θα δεις τα μαλλιά σου να μεταμορφώνονται. Εάν όμως θέλεις να δοκιμάσεις κάτι homemade, βράσε 2 φακελάκια πράσινο τσάι και άφησε το να κρυώσει και μετά από το λούσιμο άπλωσε το υγρό μείγμα στα μαλλιά σου . Στη συνέχεια ξέβγαλε με άφθονο νερό. Θα εντυπωσιαστείς από το πόσο λαμπερά θα δείχνουν τα μαλλιά μετέπειτα.

Αν θέλεις να εστιάσεις μόνο στο τριχωτό της κεφαλής, εφάρμοσε μερικές σταγόνες από το μείγμα και κάνε ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Επίσης, δοκίμασε να πίνεις 1,2 φλιτζάνια τσάι την ημέρα για να δώσεις επιπλέον αντιοξειδωτικό boost στο σώμα σου. Το πράσινο τσάι είναι φιλικό προς όλες τις επιδερμίδες και έχει πολλαπλά οφέλη, αρκεί να μην είσαι αλλεργική σε αυτό. Αν και χρειάζεται περαιτέρω μελέτη για να προσδιοριστούν τα πραγματικά αποτελέσματα, αξίζει να το εντάξεις στη ρουτίνα σου.

Kείμενο της Spa Manager Μαρίας Χούντα

beautemagazine.gr

Λάδι πράσινου τσαγιού. Δέρμα, κυτταρίτιδα μαλλιά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr