Τρως καρύδια κάθε μέρα; Να πώς θα επηρεαστεί η υγεία σου

Τρως καρύδια κάθε μέρα; Να πώς θα επηρεαστεί η υγεία σου

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε καρύδια κάθε μέρα.

Δεν είναι μυστικό ότι τα καρύδια ωφελούν από την υγεία της καρδιάς και του εντέρου μέχρι τη γνωστική λειτουργία. Ακόμη και οι Διατροφικές Κατευθυντήριες Οδηγίες τονίζουν πως είναι καλό τα καρύδια να περιλαμβάνονται στη διατροφή των ενηλίκων και των παιδιών.

Δεδομένου ότι η επιστήμη συνεχίζει να διερευνά τι μπορεί να κάνει αυτός ο ξηρός καρπός στην υγεία, παρακάτω θα δούμε τι συμβαίνει όταν τρώτε καρύδια κάθε μέρα.

Θα έχετε υγιή καρδιά
Τα καρύδια περιέχουν ακόρεστα λιπαρά, όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα , τα οποία συμβάλουν στη μείωση της φλεγμονής και την υποστήριξη της υγείας της καρδιάς και της ψυχικής υγείας.

Επίσης ενώ οι περισσότεροι ξηροί καρποί θεωρούνται υγιεινοί για την καρδιά, τα καρύδια είναι πιστοποιημένα από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, που σημαίνει ότι πληρούν τα κριτήρια του οργανισμού ως «τρόφιμο υγιεινό για την καρδιά».

Τα υγιεινά για την καρδιά τρόφιμα μπορούν να επηρεάσουν θετικά το λιπιδικό σας προφίλ, πράγμα που σημαίνει ότι συχνά συμβάλλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης.

Μια μελέτη του 2021 που δημοσιεύτηκε στο Circulation διαπίστωσε ότι οι ηλικιωμένοι που κατανάλωναν περίπου δύο μερίδες καρύδια την ημέρα για δύο χρόνια μείωσαν τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης τους.

Τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης LDL μπορούν να οδηγήσουν σε αθηροσκλήρωση, η οποία είναι συσσώρευση πλάκας στα αιμοφόρα αγγεία, που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο με την πάροδο του χρόνου.

Μπορεί να βελτιωθεί η υγεία του εντέρου

Μια ανασκόπηση του 2023 που δημοσιεύτηκε στο Antioxidants υποστήριξε ότι τα καρύδια έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν ως πρεβιοτικά χρησιμεύοντας ως πηγή «τροφής» για τα ευεργετικά μικρόβια στο γαστρεντερικό σας σύστημα. Ενώ χρειάζεται περισσότερη έρευνα σε αυτόν τον τομέα, τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση καρυδιών ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στη στήριξη της υγείας του εντέρου.

Δεδομένου ότι γνωρίζουμε ότι τα πρεβιοτικά βοηθούν στη διατροφή των προβιοτικών που στη συνέχεια προσδίδουν θετικά οφέλη στο έντερο, αυτή η έρευνα ενισχύει τις ευεργετικές ιδιότητες των καρυδιών λόγω της περιεκτικότητάς τους σε πολυφαινόλες. Οι πολυφαινόλες μεταβολίζονται από τη μικροχλωρίδα του εντέρου για να δημιουργήσουν βιοδραστικές, αντιφλεγμονώδεις ενώσεις.

Άρα η προσθήκη περισσότερων καρυδιών στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποκομίσετε αυτά τα οφέλη για την υγεία του πεπτικού σας συστήματος.

Θα βελιτωθεί η μνήμη και η γνωστική υγεία
Χάρη σε μεγάλο βαθμό στην περιεκτικότητά τους σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα καρύδια έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις που μπορούν να καταπολεμήσουν το οξειδωτικό στρες και τελικά να καθυστερήσουν ή να μειώσουν την εξέλιξη της γνωστικής έκπτωσης.

Έρευνα -τόσο σε ζώα όσο και σε ανθρώπους- που αναφέρθηκε σε μια μελέτη του 2020 που δημοσιεύτηκε στο Nutrients έδειξε ότι η κατανάλωση καρυδιών είχε θετικά αποτελέσματα στη μνήμη και στη λειτουργία του εγκεφάλου.

Μπορεί να μειώσουν το άγχος και να βελτιώσουν την ψυχική υγεία
Τα καρύδια είναι πλούσια σε νευρο-υποστηρικτικές ενώσεις, όπως η μελατονίνη, το φυλλικό οξύ, η βιταμίνη Ε και οι πολυφαινόλες –οι οποίες είναι ευεργετικές για την ψυχική υγεία. Μια μελέτη του 2022 που δημοσιεύτηκε στο Nutrients αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περίπου δύο μερίδων καρυδιών την ημέρα για 16 εβδομάδες βελτίωσε τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης, βοήθησε τον ύπνο και βελτίωσε τη συνολική ψυχική υγεία.

Μπορεί να βοηθήσουν στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα
Ο συνδυασμός πρωτεϊνών, φυτικών ινών και υγιεινών λιπαρών στα καρύδια μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν πρόκειται για τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2. Μια ανασκόπηση του 2023 που δημοσιεύτηκε στο Nutrients έδειξε ότι η υψηλότερη συνολική πρόσληψη ξηρών καρπών, συμπεριλαμβανομένων των καρυδιών, συσχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι ο κίνδυνος για καρδιακές και άλλες παθήσεις αυξάνεται με τον διαβήτη. Το να τρώτε καρύδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκομίσετε τα οφέλη των ωμέγα-3 που μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς.

Τέλος ένας πολύ καλός τρόπος για να διευκολύνετε την κατανάλωση περισσότερων καρυδιών είναι απλά να τα έχετε στη διάθεσή σας.

jenny.gr

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Έχεις Ψυχολογική ή Βιολογική Πείνα; Η Μήπως και τις Δύο Ταυτόχρονα; Τρόποι Αντιμετώπισης.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr