Πως μπορώ να σταματήσω άμεσα την φλεβίτιδα που άρχισε να εμφανίζεται;

Πως μπορώ να σταματήσω άμεσα την φλεβίτιδα που άρχισε να εμφανίζεται;

Η φλεβίτιδα (φλεγμονή των φλεβών) μπορεί να προκαλέσει πόνο, πρήξιμο και δυσφορία και συνήθως απαιτεί ιατρική παρακολούθηση. Για την άμεση αντιμετώπιση της φλεβίτιδας που μόλις εμφανίστηκε, μπορείς να εφαρμόσεις κάποιες αρχικές πρακτικές που βοηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων, αλλά είναι απαραίτητο να συμβουλευτείς έναν γιατρό για μια πλήρη αξιολόγηση. Ακολουθούν μερικές προτάσεις για άμεση ανακούφιση:

Τρόποι για να μειώσεις τα συμπτώματα άμεσα:
Ανάπαυση και ανύψωση του ποδιού: Ξεκουράσου και προσπάθησε να κρατάς το πόδι σου ανυψωμένο πάνω από το επίπεδο της καρδιάς όσο συχνότερα μπορείς. Αυτό βοηθά στη μείωση της πίεσης στις φλέβες και στην αποφυγή πρηξίματος.

Κρύες κομπρέσες: Εφάρμοσε κρύες κομπρέσες στην περιοχή για να μειώσεις τη φλεγμονή και τον πόνο. Απόφυγε τις θερμές κομπρέσες, καθώς μπορεί να επιδεινώσουν τη φλεγμονή.

Φορέστε ελαστικές κάλτσες συμπίεσης: Αυτές οι κάλτσες βοηθούν στην κυκλοφορία του αίματος και μειώνουν το πρήξιμο και την ενόχληση.

Αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας ή καθιστικής θέσης: Προσπάθησε να κινείσαι και να αλλάζεις θέσεις τακτικά για να βελτιώσεις τη ροή του αίματος στις φλέβες.

Ήπια άσκηση: Περπάτημα ή ήπια άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και να μειώσει την πίεση στις φλέβες.

Αντιφλεγμονώδη φάρμακα: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μη συνταγογραφούμενα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως ιβουπροφαίνη, για να μειώσεις τον πόνο και τη φλεγμονή. Συμβουλέψου όμως πρώτα τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σου.

Μασάζ με απαλές κινήσεις: Το απαλό μασάζ μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος. Μην πιέζεις την επώδυνη περιοχή για να αποφύγεις επιδείνωση.

Θρόμβωση του του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία

Το υπερικό ή αλλιώς σπαθόχορτο θεωρείται σημαντικό για τη συμβολή του κατά των θρομβώσεων και η χρήση του φυτού γίνεται με την  μορφή αφεψήματος ανθοφόρων βλαστών. Πως θα το κάνεις:  15 με 25 γραμμάρια του φυτού το εμβρέχουμε  σε ένα λίτρο νερού και πίνουμε από αυτό, 3 φλιτζάνια τη μέρα. (σε κάθε περίπτωση ρωτάμε τον γιατρό μας)

Αποφυγή στενών ρούχων: Μην φοράς στενά ρούχα που περιορίζουν την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια.

Ενυδάτωση: Φρόντισε να πίνεις αρκετό νερό, καθώς η καλή ενυδάτωση βοηθά στη διατήρηση της ρευστότητας του αίματος.

Συμβουλή από γιατρό: Αν τα συμπτώματα επιμένουν ή επιδεινώνονται, είναι σημαντικό να επισκεφτείς έναν γιατρό. Η φλεβίτιδα μπορεί να χρειαστεί ειδική θεραπεία, όπως αντιπηκτικά φάρμακα ή ακόμα και χειρουργική παρέμβαση, ανάλογα με την κατάσταση.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσεις ότι η φλεβίτιδα μπορεί να είναι ένδειξη μιας πιο σοβαρής φλεβικής νόσου και η έγκαιρη διάγνωση είναι κρίσιμη για την αποφυγή επιπλοκών.

Θεραπεία Φλεβίτιδας Αυτοφροντίδα στο σπίτι
Ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο, όπως η ασπιρίνη ή η ιβουπροφαίνη , μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής της επιφανειακής φλεβίτιδας. Αλλά συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

Εάν αυξήσετε το περπάτημά σας, αυξάνετε τη ροή του αίματος. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης θρόμβων αίματος.

Οι συνταγογραφούμενες κάλτσες συμπίεσης ποδιών ( υψηλά στο γόνατο ή στους μηρούς) βελτιώνουν τη ροή του αίματός σας και μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο και το πρήξιμο.

Αποφύγετε την ανάπαυση στο κρεβάτι για παρατεταμένες περιόδους. Μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματά σας.

ΦΥΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΡΣΟΥΣ.

Gotu kola: Βοηθά στη βελτίωση της διαπερατότητας των τριχοειδών, στη μείωση της φλεγμονής , των κιρσών, των ελκών και στην επούλωση πληγών και ελκών.
Chirabilva: Η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά είναι χρήσιμη για τη θεραπεία της φλεγμονής , του πόνου στα πόδια, της γρήγορης επούλωσης χρόνιων πληγών και άλλων δερματικών παθήσεων.
Guduchi: Μπορεί να είναι χρήσιμο για την ανακούφιση της φλεγμονής , την ταχεία επούλωση πληγών και άλλες δερματικές διαταραχές.
Manjistha: Αυτό το είδος βοτάνου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει το κάψιμο , να μειώσει τον πόνο, να θεραπεύσει πληγές και να μειώσει το πρήξιμο.
Ashwagandha: Αυτό μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να διαχειριστεί καλύτερα το στρες, να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και να μειώσει τους πόνους ή τους πόνους στα πόδια .
Σκόρδο: Αντιμετωπίζει τους ρευματισμούς, την αρθρίτιδα, την ουρική αρθρίτιδα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει την αρτηριακή πίεση και αντιβιοτικά.
Κρεμμύδι: Αντιμετωπίζει προβλήματα αιμοφόρων αγγείων και αποτρέπει τη σκλήρυνση των αρτηριών (αθηροσκλήρωση).
Κουρκουμάς: Πολύ χρήσιμος για τη θεραπεία της φλεγμονής και την επούλωση πληγών .
Ιπποκάστανο -λάδι ιπποκαστανέας: Μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος στις φλέβες.
Eranda: Αυτό το φυτό είναι πολύ χρήσιμο για τη θεραπεία της φλεγμονής , βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, του πόνου και του πρηξίματος .

Εν κατακλείδι είναι καλό να αντιμετωπίσετε προληπτικά την διόγκωση των φλεβών εφόσον αυτές εμφανιστούν και συγχρόνως να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να σας πει πως θα συνεχίσετε.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr