26 Συνταγές και 23 Βότανα για τις Αιμορροΐδες που θα σας Κάνουν να τις Ξεχάσετε.

26 Συνταγές και 23 Βότανα για τις Αιμορροΐδες που θα σας Κάνουν να τις Ξεχάσετε.

Λαικές θεραπευτικές για τις Αιμορροΐδες

Βότανα για τις αιμορροΐδες: βάτος βελανιδιά,κάρδαμο ,καστανιά ,κλίμα, κρεμμύδι,κυδωνιά, κυπαρίσσι, λάπαθα, λάχανο, λεμονιά, λεύκα, λινάρι, λουίζα, μηλιά, μπόραγκο, πολυκόμπι ,ραδίκια,ροδιά, σκόρδο, συκιά, τσουκνίδα, χαμομήλι.

Οι αιμορροΐδες είναι μια συχνή και δυσάρεστη πάθηση, αλλά υπάρχουν εναλλακτικές οικιακές θεραπείες που έχουν δοκιμαστεί στην ιστορία και μπορούν να βοηθήσουν.

 

ΒΟΤΑΝΟ 1.Αιμορροΐδες: 

Βράζουμε μέσα σε ένα ποτήρι γάλα 15 γραμμάρια φλωμόχορτου και με αυτό κάνουμε κατάπλασμα στις πληγές.

ΒΟΤΑΝΟ 2.Αιμορροΐδες: 

Παίρνουμε τρυφερούς βλαστούς λεύκας, τους κοπανάμε και τους ανακατεύουμε με βαζελίνη,  δουλεύοντας τους καλά μέχρι να γίνουν αλοιφή. Βάζουμε την αλοιφή πάνω στις αιμορροΐδες.   Στην κοινή γλώσσα η λε΄ύκα ονομάζεται καβάκι.

ΒΟΤΑΝΟ 3.Αιμορροΐδες: 

 Παίρνουμε φρέσκα φύλλα λάχανου τα απολυμαίνουμε με μια πολύ ελαφριά διαάλυση από λιζόλ (ρωτήστε τον φαρμακοποιό) τα στίβουμε λιγάκι ώστε να βγει ο χυμός στην επιφάνεια και τα κάνουμε επιθέματα στις αιμορροΐδες.

ΒΟΤΑΝΟ 4.Αιμορροΐδες:

Από το φαρμακείο θα ζητήσουμε τανίνη θα τη δουλέψουμε με βαζελίνη ως που να γίνει μία λεία αλοιφή. Αυτή την αλοιφή τη βάζουμε πάνω στις αιμορροΐδες. Πολύ συχνά οι αιμορροΐδες υποχωρούν με αυτό το απλό φάρμακο.

ΒΟΤΑΝΟ 5.Αιμορροΐδες:

Τα τοπικά επιθέματα από φύλλα στύφνου, καλά πλυμένα, ανακουφίζουν επίσης.

ΒΟΤΑΝΟ 6.Αιμορροΐδες:

 Μαζεύουμε κοντές κορφές βατομμουριάς τις ξεραίνουμε στον αέρα τι καίμε στο φούρνο, ως που να μαυρίσουν τις κοπανάμε για να γίνουν μια λεπτή σκόνη. Αυτή τη σκόνη τη ρίχνουμε πάνω στις πληγές 

ΒΟΤΑΝΟ 7.Αιμορροΐδες:

 Βράζουμε 10 γραμμάρια άνθη και φύλλα αγριοκαρδαμούρας σε δύο ποτήρια νερό και πίνουμε δύο φλυτζάνια τσαγιού τη μέρα όχι εντελώς γεμάτα. Το φυτό αυτό ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος, είναι αιμοστατικό και επειδή οι αιμορροΐδες οφείλονται στη διεύρυνση τοπικών φλεβών, τις καταστέλλει.

ΒΟΤΑΝΟ 8.Αιμορροΐδες:

 Πολύ ωφέλιμο είναι το σκόρδο για όσους υποφέρουν από αιμορροΐδες. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν τοπικό φάρμακο αλλά να τρώγεται ωμό, επειδή ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος.

ΒΟΤΑΝΟ 9.Αιμορροΐδες:

 Πρόκειται για δημοφιλή θεραπεία. Ψήνουμε καλά στο φούρνο ως που να μαυρίσουν, κοτσάνια από μελιτζάνες. Ύστερα τα χτυπάμε καλά σε γουδί (στο οποίο έχει γίνει  απολύμανση) ως που να γίνουν μία λεπτή σκόνη. Αυτή τη σκόνη τη ρίχνουμε πάνω στην πληγή. Η θεραπεία πρέπει να συνεχιστεί για αρκετές μέρες.

ΒΟΤΑΝΟ 10.Αιμορροΐδες:

10 τα τοπικά επιθέματα αγγουριού ανακουφίζουν πολύ την πληγή.

ΒΟΤΑΝΟ 11.Αιμορροΐδες:

ΒΟΤΑΝΟ Πλατάγκο: για ανακούφιση και θεραπεία. Το πλατάνγκο έχει μια πολύ δυνατή λαϊκή φήμη ως θεραπεία διεθνώς. Το βότανο αυτό περιέχει αλλαντοΐνη, οπότε έχει τη δύναμη να επουλώνει. Μπορείτε να φτιάξετε ένα κατάπλασμα και να συνεχίσετε τη δουλειές σας στο σπίτι, αφήνοντάς το ως κομπρέσα.

ΒΟΤΑΝΟ 12.Αιμορροΐδες:

Το δυνατό σύμφυτο: Το σύμφυτο είναι και αυτό πλούσιο σε αλλαντοίνη  είναι μάλιστα πολύ πλουσιότερο θα λέγαμε από το πλατάγκο. Η αλλαντοΐνη,

είναι ένα πολύ δραστικό φυσικό χημικό που θεραπεύει τις πληγές και είναι αντιφλεγμονώδες. (δείτε τον ορό σαλιγκαριού που τόσο συζήτηση γίνετε. Είναι δραστικός στην αγνή του καθαρή του μορφή, γιατί περιέχει αλλαντοΐνη που φέρνει κολλαγόνο και δυνατή επούλωση). Μπορείτε να το δοκιμάσετε.

Το σύμφυτο επίσης μπορεί με την ίδια ευκολία να χρησιμοποιηθεί και για τις ουλές της ακμής στο πρόσωπο, ως πλύσιμο προσώπου. Το βότανο αυτό διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και επιταχύνει το σχηματισμό του νέου δέρματος.

Πως θα το διαχειριστείτε:

Μπορείτε να βρείτε σύμφυτο σκόνη και να την αναμίξετε  με φυτικό έλαιο (λ.χ. αμυγδαλέλαιο) ώστε να δημιουργήσετε ένα μείγμα που θα το  επιθέσετε  στην περιοχή. Μπορείτε να το εφαρμόσετε στο σπίτι σας με πρόχειρα ρούχα, κάνοντας παράλληλα τις δουλειές σας.

ΒΟΤΑΝΟ 13.Αιμορροΐδες:

Αφέψημα σπόρου κυδωνιας. Βάζουμε 50 γραμμάρια (σε ένα λίτρο καυτό νερό) σπόρους κυδωνιάς. Τους  αφήνουμε να χωνέψουν λίγες ώρες και χρησιμοποιούμε αυτό το νερό για τοπικές πλύσεις στην ερεθισμένη περιοχή.

ΒΟΤΑΝΟ 14.Αιμορροΐδες:

 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαλακτικά επιθέματα που γίνονται από τα φύλλα του φυτού φλώμος αφού βράσουν σε γάλα

ΒΟΤΑΝΟ 15.Αιμορροΐδες:

Για τις αιμορροίδες  χρησιμοποιείται παραδοσιακά ο γαλακτώδης χυμός του φυτού χελιδόνιο, για τοπικές επαλείψεις η χρησιμοποιούμε το έγχυμα ολόκληρο του νεαρού φυτού το οποίο δρα κατά της δυσκοιλιότητας σε αναλογία: 15 γραμμάρια βοτάνου, μέσα σε ένα λίτρο νερό. Πίνουμε από αυτό 1 έως 2 φλιτζάνια τσαγιού την ημέρα.

ΒΟΤΑΝΟ 16.Αιμορροΐδες:

Αφέψημα φύλλων  από τον βάτο . Πώς θα το κάνετε: βάζουμε 30 γραμμάρια βάτου μέσα σε ένα λίτρο νερό (το οποίο το χουμε αφήσει να κάψει και όχι να βράσει)  και μετά από μία ώρα το χρησιμοποιούμε. Πίνουμε 2 φλιτζάνια τσαγιού την ημέρα  πριν από το κύριο γεύμα.

ΒΟΤΑΝΟ 17.Αιμορροΐδες:

Παρασκευάζουμε πολτό από ανθισμένες κορυφές δενδρολίβανου. Της κορυφές αυτές θα τις πολτοποιήσετε μέσα σε γουδί. Το παρασκεύασμα χρησιμοποιείται εξωτερικά ως κατάπλασμα.

 

Και άλλα βότανα ιδανικά για τις αιμορροΐδες….

Βάτος, βελανιδιά, κάρδαμο, καστανιά, κλήμα, κρεμμύδι, κυδωνιά, κυπαρίσσι, λάπαθο, λάχανο, λεμονιά, λεύκα, λινάρι, μηλιά , borago λουίζα, πολύκομπο, ραδίκια, ροδιά, σκόρδο, συκιά, τσουκνίδα, χαμομήλι.

ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΩΝ. ΕΞΕΤΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ.

1. Ζεστά μπάνια sitz:

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο sitz (κάθισμα) για 10-15 λεπτά μερικές φορές την ημέρα. Αυτό βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και στην ανακούφιση του πόνου.

2. Εφαρμογή πάγου:

Εφαρμόστε κρύες κομπρέσες ή πάγο για λίγα λεπτά για να μειώσετε το πρήξιμο και τον πόνο.

3. Φυτικές αλοιφές:

Αλοιφές με αλόη βέρα, καλέντουλα ή έλαιο καρύδας μπορούν να βοηθήσουν στην καταπράυνση της περιοχής και στη μείωση της φλεγμονής.

4. Φυτικές θεραπείες:

  • Φουντουκιά Μάγισσα (Witch Hazel): Εφαρμόστε με βαμβάκι για την ανακούφιση του κνησμού και του πρηξίματος.
  • Αλόη Βέρα: Μπορεί να ανακουφίσει την περιοχή και να βοηθήσει στην επούλωση.

5. Υγιεινή διατροφή:

Προσθέστε περισσότερες φυτικές ίνες στη διατροφή σας για να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα. Καταναλώστε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και πίνετε άφθονο νερό.

6. Αποφυγή ερεθιστικών τροφών:

Αποφύγετε τα πικάντικα φαγητά, το αλκοόλ και την καφεΐνη, τα οποία μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα.

7. Μαλακτικά κοπράνων:

Χρησιμοποιήστε μαλακτικά κοπράνων αν χρειαστεί, ώστε να αποφεύγετε την καταπόνηση κατά την αφόδευση.

8. Απαλή καθαριότητα:

Καθαρίζετε την περιοχή με απαλότητα και χρησιμοποιήστε άοσμα υγρά μαντηλάκια αντί για χαρτί υγείας.

9. Ασκήσεις Kegel:

Βοηθούν στην ενδυνάμωση των πυελικών μυών και στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Ενημερώστε τον γιατρό σας για τις εναλλακτικές μεθόδους που ακολουθείτε.

Αν τα συμπτώματα επιμένουν ή επιδεινώνονται, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν ιατρό για κατάλληλη θεραπεία.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr