Ποια «κρυμμένα» συστατικά στα τρόφιμα σας γερνούν – Προκαλούν χαλάρωση και βαθιές ρυτίδες

Ποια «κρυμμένα» συστατικά στα τρόφιμα σας γερνούν – Προκαλούν χαλάρωση και βαθιές ρυτίδες

Ποια «κρυμμένα» συστατικά στα τρόφιμα σας γερνούν – Προκαλούν χαλάρωση και βαθιές ρυτίδες

Η κατανάλωση μιας δίαιτας που αποτελείται από «κρυμμένα» συστατικά όπως επεξεργασμένους υδατάνθρακες και πρόσθετα σάκχαρα μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα κολλαγόνου, οδηγώντας σε πρόωρη γήρανση και χαλάρωση του δέρματος.

Το κολλαγόνο είναι η βασική πρωτεΐνη για να διατηρείτε το δέρμα σας ελαστικό και σφριγηλό. Όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αυξάνονται, προκαλείται μια διαδικασία που ονομάζεται γλυκοζυλίωση, όπου τα μόρια σακχάρου συνδέονται με το κολλαγόνο, καθιστώντας το άκαμπτο και λιγότερο αποτελεσματικό.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση του δέρματος και βαθιές ρυτίδες. Ωστόσο, ελέγχοντας το σάκχαρο στο αίμα σας, μπορείτε να μειώσετε το σχηματισμό γλυκοζυλιωμένου κολλαγόνου.

Πολλοί δερματολόγοι θα συμφωνήσουν ότι η αποτελεσματική διαχείριση του σακχάρου στο αίμα μπορεί να μειώσει σημαντικά τη βλάβη του κολλαγόνου. Έτσι, μια δίαιτα χαμηλή σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες και σάκχαρα είναι ωφέλιμη για τη διατήρηση του κολλαγόνου σε υγιή επίπεδα, βοηθώντας να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό και σφριγηλό.

«Υπάρχει ένα κρυμμένο συστατικό που σας γερνάει αμετάκλητα. Είναι η ζάχαρη και συγκεκριμένα η ζάχαρη που βρίσκεται στη βύνη του κριθαριού, τον συμπυκνωμένο χυμό φρούτων, το σιρόπι σφενδάμου και άλλα», τονίζει σε ένα διαφωτιστικό βίντεο στο YouTube, ο ειδικός στην περιποίηση της επιδερμίδας Δρ. Anil Rajani, ιδρυτής και επικεφαλής ερευνητής στο RajaniMD.

Η Δρ. Adrienne O’Connell, Ιατρική Διευθύντρια και Πρόεδρος της Laguna Beach Aesthetics και ο Δρ. Simran Sethi, ιδρυτής του RenewMD and Skin μοιράστηκαν στο She Finds πληροφορίες για το πώς τα κρυμμένα σάκχαρα μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα σας και προσέφεραν οδηγίες για την επιλογή πιο υγιεινών τροφίμων και ποτών για λαμπερή επιδερμίδα.,

Τα «κρυμμένα» συστατικά σε κοινά τρόφιμα που σάς γερνούν
Ο Δρ. Rajani ξεκίνησε το βίντεο του σημειώνοντας ότι υπάρχουν πράγματα σημάδια που πρέπει να αναζητήσετε για να δείτε εάν υποφέρετε από πτώση του σακχάρου, κατάσταση γνωστή και ως γλυκοζυλιωμένο πρόσωπο. Αυτά, είπε, ήταν βαθιές σχισμές και το χαλαρό σαγόνι. Σημείωσε επίσης ότι η πρόληψη είναι το κλειδί.

«Η πρώτη μας δουλειά είναι να κατανοήσουμε ότι μια δίαιτα πλούσια σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες και πρόσθετα σάκχαρα θα αφήσει βλάβες στο κολλαγόνο, προκαλώντας τελικά χαλάρωση και βαθιές ρυτίδες», προειδοποίησε ο Δρ. Rajani.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι πολλά σάκχαρα είναι επιμελώς κρυμμένα στα λεγόμενα «υγιεινά τρόφιμα και ποτά», όπως ο συμπυκνωμένος χυμός φρούτων, τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα και πολλά άλλα. Ο ειδικός, μάλιστα, τόνισε ότι πολλοί από τους ασθενείς του δεν έχουν ιδέα ότι καταναλώνουν αυτά τα κρυμμένα σάκχαρα.

Άλλα ύπουλα συστατικά και χημικές ουσίες που μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρη γήρανση

Οι ζαχαρούχοι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες όπως τα δημητριακά και τα αρτοσκευάσματα μπορούν να επιδεινώσουν σημαντικά την εμφάνιση του γερασμένου δέρματος, σύμφωνα με τον Δρ. Sethi. Πολλά επεξεργασμένα δημητριακά περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που μπορεί να οδηγήσουν σε ταχύτερη απώλεια μαλλιών και ρυτίδες του δέρματος.

«Η υπερβολική κατανάλωση ραφιναρισμένης ζάχαρης προκαλεί εγγενή βλάβη στις πρωτεΐνες κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα με το σχηματισμό τελικών προϊόντων προηγμένης γλυκοζυλίωσης (AGEs). Αυτό μειώνει την ακεραιότητα και την ελαστικότητα του δέρματος, καθιστώντας το επιρρεπές σε αφυδάτωση και ρυτίδες», σημειώνει.

Θα πρέπει, επίσης, να παραλείψετε τα αρτοσκευάσματα πρωινού ή άλλα συσκευασμένα τρόφιμα (όπως το άσπρο ψωμί), εάν θέλετε να αποφύγετε τις πρόωρες ρυτίδες και τη λιπαρότητα. Αυτά τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, τονίζει η Δρ. O’Connell, θα πρέπει να περιορίζονται και να τα παραλείπετε όποτε είναι δυνατόν, εάν αντιμετωπίζετε συχνά δέρμα με τάση για ακμή ή θαμπό δέρμα.

«Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες (που βρίσκονται συχνά στο πρόχειρο φαγητό) αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου οδηγώντας σε αυξημένη λιπαρότητα», εξηγεί.

Τέλος, οι ειδικοί προειδοποιούν να μην εμπιστεύεστε πάντα τις ετικέτες «χωρίς ζάχαρη» στο πρόχειρο φαγητό. Τα αναψυκτικά διαίτης, συχνά δεν έχουν ζάχαρη, αλλά μπορεί να περιέχουν χημικές ουσίες που είναι επιβλαβείς για το σώμα και να προκαλέσουν πρόωρες ρυτίδες, μαζί με φλεγμονή.

«Χημικές ουσίες όπως ο φώσφορος, το κάλιο και η καφεΐνη διώχνουν μέταλλα από τα οστά και μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα του σώματος», καταλήγουν.

www.oloygeia.gr

unsplash.com

Η κατάλληλη γυμναστική πριν την Εμμηνόπαυση

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr