Το κόλπο που απομακρύνει τη σκόνη από τα έπιπλα για πολλές μέρες

Το κόλπο που απομακρύνει τη σκόνη από τα έπιπλα για πολλές μέρες

Η σκόνη αποτελείται από ένα «κοκτέιλ» αιωρούμενων σωματιδίων και είναι παρούσα στους περισσότερους χώρους. Νεκρά κύτταρα του δέρματος, τρίχες, ίνες από υφάσματα, γύρη, σωματίδια χώματος, καθώς και μικροοργανισμοί όπως βακτήρια και ακάρεα βρίσκονται μαζί της στο σπίτι μας.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Το ξεσκόνισμα, όπως καταλαβαίνεις, είναι μια απαραίτητη διαδικασία για την υγιεινή (και την καθαρή ατμόσφαιρα) στο σπίτι. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι η σκόνη «κάθεται» πάνω στα έπιπλα πολύ εύκολα και γρήγορα με αποτέλεσμα να πρέπει να ξεσκονίζεις σχεδόν σε καθημερινή βάση. Και επειδή ο χρόνος τρέχει και εσύ οριακά έχεις μάθει απ’ έξω τις αναλογίες των επίπλων σου τόσες φορές που τα έχεις ξεσκονίσει, βρήκαμε τον τρόπο να μειώσεις τη συχνότητα του ξεσκονίσματος. Ένα DIY, φυσικό διάλυμα θα απωθήσει τη σκόνη από τα έπιπλα για αρκετές μέρες.

Μαρία Πετροπούλου

Το μόνο που έχεις να κάνεις, λοιπόν, είναι να αναμείξεις μέσα σε ένα μπολ μαλακτικό για ρούχα και καθαρό νερό. Με αυτό το διάλυμα καθαρίζεις τις επιφάνειες των επίπλων και θα δεις ότι η σκόνη δεν κάθεται τόσο εύκολα πάνω στα έπιπλά σου, αφήνοντας τις επιφάνειές τους καθαρές για αρκετές μέρες. Έτσι απλά, δεν θα χρειάζεται να ξεσκονίζεις μέρα παρά μέρα. Έχεις και καλύτερες δουλειές να κάνεις!

Σκόνη & υγεία: Σημαντικά facts

Είναι σημαντικό να καθαρίζεις το σπίτι από τη σκόνη. Η συσσώρευσή της μπορεί να επιδεινώσει αναπνευστικά προβλήματα, να προκαλέσει αλλεργίες, να συμβάλει στην κακή ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού και να επηρεάσει την ποιότητα ύπνου. Επίσης, η σκόνη μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα, ιδιαίτερα σε άτομα με δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα ή δερματίτιδα. Τα ακάρεα που περιέχει, συγκεκριμένα, μπορούν να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν αυτά τα προβλήματα.

www.ladylike.gr

unsplash.com

Τι συνέβη σε 500 άνθρωπους που έτρωγαν ένα αβοκάντο κάθε μέρα για 26 εβδομάδες

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr