ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΚΑΝΘΑ ΣΤΗΝ ΦΤΕΡΝΑ.

 
ΔΥΟ  ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΓΙΑ ΑΚΑΝΘΑ ΣΤΗΝ ΦΤΕΡΝΑ.
Η άκανθα στη φτέρνα είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο και δυσφορία, δυσκολεύοντας την καθημερινότητα. Αν και υπάρχουν πολλές θεραπείες, οι φυσικές και απλές λύσεις έχουν πάντα ιδιαίτερη αξία, ειδικά όταν προέρχονται από την πλούσια παράδοση του Αγίου Όρους. Ο μοναχός Πολύκαρπος, με τη σοφία και την εμπειρία του, προτείνει δύο αγιορείτικες συνταγές που μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση και θεραπεία από την άκανθα στη φτέρνα, χρησιμοποιώντας απλά υλικά και μεθόδους που ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει στο σπίτι του.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ 1.Ένας πρακτικός και εύκολος τρόπος για να απαλλαγούμε από την άκανθα στην φτέρνα είναι να πάρουμε ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό, να το πλαγιάσουμε στο πάτωμα και στις ελεύθερες ώρες μας να κάνουμε μασάζ στην άκανθα κυλώντας πέρα δώθε το μπουκάλι με το πόδι μας.,(Κρατάμε το πόδι μας σε συνεχή επαφή με το μπουκάλι)
ΠΡΑΚΤΙΚΗ 2. Σε πέντε με έξη λίτρα νερό ρίχνουμε ένα μπουκάλι, (430 ml) φωτιστικό οινόπνευμα ενενήντα τριών βαθμών και ένα κουταλάκι του γλυκού ιώδιο.. Με το μείγμα αυτό, κάνουμε κομπρέσες πρωί και βράδυ για 15 ημέρες, Σε ένα μήνα ή άκανθα θα μαραθεί και θα χαθεί.
https://www.mystikaomorfias.gr/product/%ce%be%ce%be%ce%be/