Η Ιαπωνική Τελετουργία του Διπλού Καθαρισμού Προσώπου Βήμα-Βήμα.

Η Ιαπωνική Τελετουργία του Διπλού Καθαρισμού Προσώπου Βήμα-Βήμα.

Ο ιαπωνικός διπλός καθαρισμός δημιουργεί λεία και φωτεινή επιδερμίδα.

Ο πρώτος καθαρισμός γίνεται με ένα προϊόν που γίνεται με βάση το λάδι και είναι απαραίτητος επειδή τα έλαια διαλύουν αποτελεσματικά το μακιγιάζ, τα ανθεκτικά αντηλιακά και το περιττό σμήγμα.

Τα έλαια αυτά περιέχουν γαλακτωματοποιητές, που βοηθούν στη μετατροπή τους σε ένα γαλακτώδες υγρό κατά την επαφή με το νερό, επιτρέποντας την εύκολη αφαίρεσή τους από την επιδερμίδα χωρίς να αφήνουν λιπαρά υπολείμματα.

Ο δεύτερος καθαρισμός γίνεται με ένα πιο ήπιο, υδατοδιαλυτό καθαριστικόπου εξασφαλίζει ότι το δέρμα θα απαλλαγεί από τυχόν υπολείμματα, αφήνοντάς το καθαρό και φρέσκο.

Ο διπλός καθαρισμός αποτελεί μια τεχνική περιποίησης προσώπου που προέρχεται από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα και περιλαμβάνει τη χρήση δύο διαφορετικών τύπων καθαριστικών προϊόντων διαδοχικά. Αυτή η μέθοδος στοχεύει σε έναν πιο βαθύ και αποτελεσματικό καθαρισμό του δέρματος, αφαιρώντας πρώτα το μακιγιάζ, τα αντηλιακά και τους ρύπους με ένα προϊόν με βάση το λάδι και στη συνέχεια καθαρίζοντας το δέρμα με ένα υδατοδιαλυτό καθαριστικό, όπως ένα τζελ ή λοσιόν.

Ποιοι πρέπει να κάνουν διπλό καθαρισμό;


Ο διπλός καθαρισμός δεν είναι αναγκαίος για όλους. Είναι πιο χρήσιμος για όσους χρησιμοποιούν βαριά ή ανθεκτικά προϊόντα μακιγιάζ, καθώς και για όσους φορούν αντηλιακά με βάση τα ορυκτά (διοξείδιο του τιτανίου ή οξείδιο ψευδαργύρου). Επίσης, είναι ιδανικός για άτομα με πολύ λιπαρή επιδερμίδα, καθώς βοηθά στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του σμήγματος, χωρίς να ξηραίνει το δέρμα, όπως μπορεί να συμβεί με ένα ισχυρό καθαριστικό.

Πώς να κάνετε διπλό καθαρισμό;


Για τον διπλό καθαρισμό, ξεκινήστε το βράδυ με ένα καθαριστικό προϊόν με βάση το λάδι. Εφαρμόστε το σε στεγνό ή ελαφρώς υγρό δέρμα και κάντε απαλό μασάζ για περίπου 30-45 δευτερόλεπτα, φροντίζοντας να περάσετε και από την περιοχή των ματιών. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε ή σκουπίστε με ένα μαλακό, υγρό πανί. Συνεχίστε με το δεύτερο καθαριστικό, το οποίο θα εφαρμόσετε σε βρεγμένο δέρμα, κάνοντας πάλι μασάζ με απαλές κινήσεις, και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά. Ολοκληρώστε με τα επόμενα βήματα της ρουτίνας σας, όπως ο ορός και η ενυδατική κρέμα.

unsplash.com

Είναι ο διπλός καθαρισμός απαραίτητος;
Αν και είναι ευεργετικός σε πολλές περιπτώσεις, ο διπλός καθαρισμός δεν είναι πάντα απαραίτητος. Τα σύγχρονα καθαριστικά είναι σχεδιασμένα για να αφαιρούν αποτελεσματικά μακιγιάζ, ρύπους και σμήγμα, οπότε ο καθαρισμός δύο φορές με το ίδιο προϊόν μπορεί να αποδειχθεί εξίσου αποτελεσματικός. Ωστόσο, αν έχετε δύσκολα αφαιρούμενα προϊόντα ή πολύ λιπαρή επιδερμίδα, η μέθοδος αυτή μπορεί να σας προσφέρει ένα πιο ενδελεχή καθαρισμό χωρίς να ξηραίνει το δέρμα.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr