Μάτια που Λάμπουν & Μαλλιά που Γυαλίζουν: Οι Βιταμίνες που μας Κρατάνε Ακμαίους και Πού θα τις Βρείτε

Μάτια που Λάμπουν & Μαλλιά που Γυαλίζουν: Οι Βιταμίνες που μας Κρατάνε Ακμαίους και Πού θα τις Βρείτε

 

Οι βιταμίνες παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας και της λάμψης της επιδερμίδας, των μαλλιών, και των ματιών μας. Η επαρκής πρόσληψη συγκεκριμένων βιταμινών μπορεί να μας βοηθήσει να νιώθουμε και να δείχνουμε υγιείς και ακμαίοι.

  1. Βιταμίνη A: Απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας των ματιών, του δέρματος και της ανοσοποιητικής λειτουργίας. Βοηθά στην προστασία των ματιών από εκφυλιστικές παθήσεις και βελτιώνει την όψη του δέρματος. Θα τη βρείτε σε τροφές όπως το συκώτι, τα λιπαρά ψάρια, το μπρόκολο, το λάχανο και τα φυλλώδη λαχανικά. Οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες βοηθούν στη μείωση των σημαδιών γήρανσης και προστατεύουν την όραση.
  2. Βιταμίνη C: Ιδιαίτερα σημαντική για την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο βοηθάει στην ελαστικότητα και τη λάμψη του δέρματος, καθώς και στην προστασία των μαλλιών από το σπάσιμο. Θα τη βρείτε σε κόκκινα και πορτοκαλί φρούτα, όπως τα πορτοκάλια, οι φράουλες και τα ακτινίδια, καθώς και σε πολύχρωμα λαχανικά όπως οι πιπεριές. Βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στην επούλωση του δέρματος.
  3. Βιταμίνη E: Αυτή η λιποδιαλυτή βιταμίνη έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που προστατεύει το δέρμα και τα μαλλιά από τις ελεύθερες ρίζες και την ηλιακή ακτινοβολία. Ενυδατώνει την επιδερμίδα, βελτιώνει την ελαστικότητά της και βοηθά στην πρόληψη της τριχόπτωσης. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη E περιλαμβάνουν το αβοκάντο, τα φουντούκια, τα αμύγδαλα, τους σπόρους, το σπανάκι και τα σπαράγγια.

Ειδική μνεία.

Σολομός: Περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, Β12 και σίδηρο. Λιναρόσποροι: Κάνει ότι κάνει ο Σολωμός στους μη χορτοφάγους. Ο λιναρόσπορος είναι ιδανική διατροφική επιλογή για τους vegans και τις γυναίκες σε εμμηνόπαυση. Επίσης διαλύει τις λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια αλλά και γενικά. Στρείδια: Δοκιμάστε στρείδια για ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών. Περιέχουν ψευδάργυρο. Σιτάρι ολικής αλέσεως και καστανό ρύζι. Επίσης βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει στην καθημερινή σας διατροφή ολικής αλέσεως, καστανό ρύζι και εμπλουτισμένα δημητριακά.

Ειδική μνεία για τα μάτια. Την αντοχή και την φωτεινότητα τους.

Αν  δεν μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η διατροφή σας θα είναι τέλεια συνεχώς, υπάρχουν και οι αριθμοί και τα συμπληρώματα που προτείνουν οι παγκ΄όσμιες διατροφικές συστάσεις και μας οδηγούν στο σωστό δρόμο για την προστασία των ματιών μας.

500 χιλιοστόγραμμα (mg) βιταμίνης C
400 διεθνείς μονάδες βιταμίνης Ε
10 mg λουτεΐνης
2 mg ζεαξανθίνης
80 mg οξειδίου του ψευδαργύρου
2 mg οξειδίου του χαλκού

Η σωστή πρόσληψη αυτών των βιταμινών μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής μας. Πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε διατροφική αλλαγή, συμβουλευτείτε πάντα τον γιατρό ή τον διατροφολόγο σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr