Πως Μπορώ να Περιποιηθώ τον Εαυτό μου Χωρίς να Ξοδέψω Χρήματα.

Πως Μπορώ να Περιποιηθώ τον Εαυτό μου Χωρίς να Ξοδέψω Χρήματα.

Η περιποίηση του εαυτού σου δεν χρειάζεται να είναι δαπανηρή! Μπορείς να φροντίσεις τον εαυτό σου και να αισθάνεσαι ανανεωμένη χωρίς να ξοδέψεις χρήματα. Ακολουθούν μερικές ιδέες για δωρεάν φροντίδα:

Καθημερινή Περιποίηση Προσώπου: Πλύνε το πρόσωπό σου πρωί και βράδυ με χλιαρό νερό και ένα ήπιο καθαριστικό. Μπορείς να κάνεις ένα φυσικό απολεπιστικό με ζάχαρη και ελαιόλαδο για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα.

Χαλαρωτικό Μασάζ Προσώπου: Κάνε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπό σου με κυκλικές κινήσεις. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να χαρίσει λάμψη στην επιδερμίδα.

Μάσκες με Υλικά από την Κουζίνα: Χρησιμοποίησε μέλι, γιαούρτι ή αγγούρι για να φτιάξεις φυσικές μάσκες προσώπου που θα ενυδατώσουν και θα αναζωογονήσουν το δέρμα σου.

Ασκήσεις Γυμναστικής στο Σπίτι: Η σωματική άσκηση δεν απαιτεί γυμναστήριο. Κάνε απλές ασκήσεις όπως push-ups, καθίσματα και διατάσεις για να διατηρήσεις το σώμα σου ενεργό και υγιές.

Χαλαρωτικό Μπάνιο ή Ντους: Ένα ζεστό ντους ή μπάνιο μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών και στη μείωση του άγχους. Πρόσθεσε λίγο αλάτι ή μαγειρική σόδα για απολέπιση του σώματος.

Περιποίηση Μαλλιών: Χρησιμοποίησε φυσικά συστατικά όπως ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας για μάσκες μαλλιών που θα θρέψουν και θα ενυδατώσουν τα μαλλιά σου.

Αυτοσχέδιο Μανικιούρ-Πεντικιούρ: Μπορείς να περιποιηθείς τα νύχια σου κόβοντας τα, λιμάροντας τα και κάνοντας μασάζ με μια ενυδατική κρέμα.

Ενυδάτωση με Νερό: Το να πίνεις αρκετό νερό βοηθά στην καλή ενυδάτωση του δέρματος και γενικά του οργανισμού σου.

Δωρεάν Διαλογισμός και Αναπνοές: Πάρε λίγο χρόνο για διαλογισμό ή απλές ασκήσεις αναπνοής για να μειώσεις το άγχος και να βελτιώσεις τη διάθεσή σου.

Περπάτημα ή Επαφή με τη Φύση: Βγες μια βόλτα σε ένα πάρκο ή κοντά στη θάλασσα. Η επαφή με τη φύση βοηθά στην ψυχική υγεία και στη χαλάρωση.

Η Δρ Monica Bambroo, επικεφαλής δερματολογίας και κοσμετολογίας στο Νοσοκομείο Artemis, Gurgaon, προτείνει την εξής μάσκα με τα οφέλη σπιτικού μπότοξ.

ΜΑΣΚΑ ΜΠΟΤΟΞ. Πολτοποιημένη Μπανάνα, Ρυζάλευρο και Τυρόπηγμα σε Μίξη,

Παρέχει επίσης πολύτιμες πληροφορίες για τα απτά οφέλη της . Αυτό το DIY παρασκεύασμα, εξηγεί, συμβάλλει σε λαμπερή , πιο λεία επιδερμίδα και βελτιωμένη ενυδάτωση. Ας αναλύσουμε τις επιμέρους συνεισφορές κάθε συστατικού:
Πουρές μπανάνας: Μια μονάδα παραγωγής βιταμινών με βασικές βιταμίνες (Α, Β και Ε) και αντιοξειδωτικά που προάγουν την ελαστικότητα και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.
Ρυζάλευρο: Γνωστό για τις απολεπιστικές του ιδιότητες, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αποφράσσει τους πόρους και φωτίζει το δέρμα. Απορροφά επίσης την περίσσεια λιπαρότητας, καθιστώντας το κατάλληλο για άτομα με λιπαρό ή μικτό δέρμα.
Τηρόπηγμα: Μια φυσική πηγή γαλακτικού οξέος, το τυρόπηγμα απολεπίζει απαλά, προάγει μια πιο λεία υφή και ωφελεί το μικροβίωμα του δέρματος με προβιοτικά.
Κατανοώντας αυτά τα οφέλη, γίνεται προφανές ότι η ιογενής αυτή μάσκα προσφέρει περισσότερα από μια φευγαλέα καλλυντική βελτίωση.

Κάνε αυτές τις δραστηριότητες μέρος της ρουτίνας σου για να νιώθεις και να δείχνεις καλά χωρίς να ξοδέψεις χρήματα!

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr