Πώς θα εξοντώσετε βακτήρια και μούχλα από το πλυντήριο ρούχων

Κάντε τα ρούχα σας να μυρίζουν πραγματική φρεσκάδα
Είναι κάποιες φορές που ενώ έχετε βάλει μαλακτικό στην πλύση σας, όταν βγάζετε τα ρούχα για άπλωμα δεν μυρίζουν την φρεσκάδα που θα θέλατε… Και το ίδιο το πλυντήριο μένει με μυρωδιά που θυμίζει περισσότερο μούχλα! Ναι, είναι αλήθεια ότι η μούχλα μπορεί να ευδοκιμήσει σε ζεστές θερμοκρασίες, αλλά αυτό μπορεί εύκολα να διορθωθεί.
Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα και θα εξοντώσετε τα βακτήρια στο πλυντήριό σας και θα απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Φορέστε γάντια και πιάστε μια παλιά πετσέτα
Ανακατέψτε ένα διάλυμα με χλωρίνη και ζεστό νερό ή ξύδι και ζεστό νερό. (Ποτέ μην ανακατεύετε χλωρίνη και ξύδι — δημιουργεί τοξικό αέριο χλώριο.)

Βουτήξτε την πετσέτα στο μείγμα και αρχίστε να τρίβετε οποιαδήποτε ορατή μούχλα. Κυρίως καθαρίστε την περιοχή της θήκης απορρυπαντικού και τις περιοχές γύρω από τις φλάντζες της πόρτας

Εκτελέστε έναν κύκλο πλύσης στην πιο ζεστή ρύθμιση που διαθέτει το πλυντήριό σας με ένα φλιτζάνι χλωρίνη ή ξύδι.
Εάν χρησιμοποιείτε χλωρίνη, ρίξτε το στη θήκη που έχει καθοριστεί για το χλώριο. Εάν χρησιμοποιείτε ξύδι, ρίξτε το στην υποδοχή του απορρυπαντικού.
Με την παλιά πετσέτα σκουπίστε όλη την υγρασία στο πλυντήριό σας.
Αφήστε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή για να αφήσετε τη ροή του αέρα να στεγνώσει όλα τα μέρη

Η μούχλα αναπτύσσεται σε σκοτεινές, υγρές περιοχές, δηλαδή στις συνθήκες που επικρατούν στο πλυντήριό σας όταν βγάλετε τα ρούχα για άπλωμα. Αν κλείσετε αμέσως την πόρτα του πλυντηρίου παγιδεύετε την υγρασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση βακτηρίων και δυσοσμία. Αφήνοντας την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή επιτρέπετε τον αερισμό του και αποτρέπετε την ανάπτυξη μούχλας.

cibum.gr

unsplash.com
Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)
https://www.mystikaomorfias.gr/2024/09/12/ti-prosferei-o-psevdargyros-trofes-kai-sybtomata-elleipsis/