Glass skin . Η Απλή και Γρήγορη Κορεάτικη Μάσκα που το Εξασφαλίζει.

Glass skin . Η Απλή και Γρήγορη Κορεάτικη Μάσκα που το Εξασφαλίζει.

Για μια κορεάτικη λάμψη προσώπου με φυσικά συστατικά, μπορείς να φτιάξεις μια απλή, αλλά αποτελεσματική μάσκα στο σπίτι με δύο βασικά υλικά: το στραγγιστό γιαούρτι και το αγνό μέλι. Αυτά τα συστατικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που θρέφουν και αναζωογονούν την επιδερμίδα, δίνοντάς της μια φωτεινή και υγιή όψη.

Συστατικά και οφέλη
Γιαούρτι (με 10% λιπαρά, στραγγιστό): Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε γαλακτικό οξύ, το οποίο λειτουργεί ως φυσικό απολεπιστικό. Βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αφήνοντας την επιδερμίδα πιο λεία και λαμπερή. Επίσης, οι λιπαρές ουσίες του γιαουρτιού ενυδατώνουν βαθιά το δέρμα και αποκαθιστούν τη φυσική του λάμψη.

Μέλι: Το μέλι είναι γνωστό για τις αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Ενυδατώνει το δέρμα και το βοηθά να διατηρεί την υγρασία του, κάτι που είναι απαραίτητο για μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Επιπλέον, το μέλι έχει καταπραϋντική δράση, μειώνοντας ερεθισμούς και φλεγμονές στο δέρμα, κάτι που μπορεί να βοηθήσει αν έχεις ακμή ή ευαίσθητη επιδερμίδα.

Τρόπος Παρασκευής
Η μάσκα είναι πολύ εύκολη να φτιαχτεί. Χρειάζεσαι απλώς δύο κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι και μία κουταλιά της σούπας αγνό μέλι. Ανακάτεψε τα δύο υλικά σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα θα πρέπει να έχει κρεμώδη υφή, η οποία απλώνεται εύκολα στο δέρμα.

Εφαρμογή
Αφού ανακατέψεις τα υλικά, άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπό σου αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Άφησέ το να δράσει για 20 με 30 λεπτά. Το γιαούρτι και το μέλι θα διεισδύσουν στην επιδερμίδα σου, αφήνοντάς τη να αισθάνεται ενυδατωμένη και αναζωογονημένη. Στο τέλος, ξέπλυνε το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό.

Ολοκλήρωση της ρουτίνας
Αφού αφαιρέσεις τη μάσκα, μπορείς να συνεχίσεις με την κανονική ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείς. Εφάρμοσε το σέρουμ σου και την κρέμα νυκτός για επιπλέον ενυδάτωση και θρέψη. Η συγκεκριμένη μάσκα είναι ιδανική για χρήση 2-3 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σου.

Αυτή η DIY μάσκα αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για να αναδείξεις μια κορεάτικη λάμψη στο πρόσωπό σου με φυσικά υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι.

Ροδέλαιο. Σύσφιξη, τόνωση, λάμψη. Ιδανικό για καπνίστριες!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr