Βότανα που Σταματούν την Φλεβίτιδα και Εμποδίζουν το Πρήξιμο.

Βότανα που Σταματούν την Φλεβίτιδα και Εμποδίζουν το Πρήξιμο.

Η φλεβίτιδα, η οποία είναι η διόγκωση των φλεβών λόγω κακής κυκλοφορίας του αίματος, μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση συγκεκριμένων βοτάνων που βοηθούν στην ενίσχυση των φλεβών και στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Ακολουθούν ορισμένα από τα πιο αποτελεσματικά βότανα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της φλεβίτιδας:

Ρούσκος (Butcher’s Broom): Το βότανο αυτό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει τις φλέβες, μειώνοντας έτσι τα συμπτώματα της φλεβίτιδας. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την ανακούφιση από το πρήξιμο και τη φλεγμονή.

www.pexels.com

Καστανιά (Horse Chestnut): Το εκχύλισμα καστανιάς είναι πολύ δημοφιλές για τη θεραπεία της φλεβίτιδας και των κιρσών, καθώς βοηθά στη μείωση του πρηξίματος και στη βελτίωση της αγγειακής λειτουργίας. Περιέχει εσκίνη, μια ουσία που ενισχύει τα τοιχώματα των φλεβών και μειώνει τη φλεγμονή.

Κόκκινη Άμπελος (Red Vine Leaf): Τα φύλλα της κόκκινης αμπέλου είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην ενίσχυση των φλεβών και στην βελτίωση της κυκλοφορίας. Βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση των συμπτωμάτων.

Φλαμουριά (Linden Flower): Οι άνθη της φλαμουριάς έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, ανακουφίζοντας έτσι τα συμπτώματα της φλεβίτιδας.

Γκίνγκο Μπιλόμπα (Ginkgo Biloba): Βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων, συμβάλλοντας στη μείωση του πρηξίματος και των πόνων που σχετίζονται με τη φλεβίτιδα.

Αμαμελίδα (Witch Hazel): Είναι γνωστή για τις στυπτικές της ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της ελαστικότητας των φλεβών.

Εκχύλισμα φλοιού πεύκου
Τα OPC στο εκχύλισμα φλοιού πεύκου συνδέονται με το κολλαγόνο στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων κάνοντας τα αιμοφόρα αγγεία ισχυρότερα και πιο ελαστικά. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα συμπτώματα της χρόνιας φλεγμονής, που συμβάλλει στη φλεβική ανεπάρκεια. Μπορεί επίσης να μειώσει το οίδημα των ποδιών και του αστραγάλου.

Βρομελίνη -Ανανάς ή Συμπλήρωμα.
Οι κιρσοί και οι φλέβες αράχνης έχουν υπερβολικές ποσότητες ινώδους, μια ινώδη πρωτεΐνη που προάγει την πήξη του αίματος. Η βρωμελίνη είναι το πεπτικό ένζυμο που προέρχεται από τους μίσχους του ανανά και μπορεί να διασπάσει το ινώδες και να προωθήσει την καλύτερη κυκλοφορία. Έχει προταθεί ότι βοηθά στη θεραπεία της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας και μπορεί να αποτρέψει το οίδημα και τον πόνο που προκαλούνται από κιρσούς.

Ανύψωση ποδιών
Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ανύψωση των ποδιών μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο ή το πρήξιμο που είναι αποτέλεσμα πρώιμου σταδίου φλεβικής νόσου. Η ανύψωση των ποδιών πάνω από την καρδιά για μια περίοδο 3 λεπτών, συνήθως το πρωί και αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να ενθαρρύνει τη ροή του αίματος από τα πόδια και να μειώσει τη συγκέντρωση αίματος. Ένας ειδικός στις φλέβες μπορεί να καθοδηγήσει τους ασθενείς στις πιο αποτελεσματικές τεχνικές ανύψωσης.

Πριν τη χρήση οποιουδήποτε βοτάνου, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή έναν ειδικό βοτανολόγο, καθώς κάποια από αυτά τα βότανα μπορεί να έχουν αλληλεπιδράσεις με φάρμακα ή να μην είναι κατάλληλα για άτομα με συγκεκριμένες ιατρικές καταστάσεις.

Έλαιο ιπποκαστανέας για κιρσούς και φλεβίτιδα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr