5 ιαπωνικές τεχνικές για να κάνεις detox στο μυαλό και το σώμα σου

5 ιαπωνικές τεχνικές για να κάνεις detox στο μυαλό και το σώμα σου

Τα μυστικά του ιαπωνικού λαού είναι συνδεδεμένα με τη μακροζωία
Οι Ιάπωνες είναι βέβαιο πως γνωρίζουν το μυστικό για μια ευτυχισμένη, ήρεμη και γαλήνια ζωή. Στον δικό τους κόσμο, τα πράγματα είναι απλά και κινούνται με αργούς ρυθμούς, τους οποίους μπορείς να ελέγξεις και να επηρεάσεις. Η κοσμοθεωρία τους, η στάση για τη ζωή και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν το άγχος αποτελούν μαθήματα για τον υπόλοιπο πλανήτη.

Αυτός ο λαός αναγνωρίζει πως η επιτυχία – προσωπική και επαγγελματική – προέρχεται από μια ήρεμη, ισορροπημένη και χαρούμενη ψυχική κατάσταση. Είναι ανώφελο να ξυπνάς και να κοιμάσαι με το άγχος και την πίεση του να τα καταφέρεις, βάζοντας τον εαυτό σου σε μια κατάσταση μόνιμης ταραχής και αναστάτωσης.

Οι Ιάπωνες σπάνια χάνουν το κέντρο και την ισορροπία στη ζωή τους και σύμμαχός τους σε αυτό το επίτευγμα είναι οι 5 μέθοδοι που έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους. Απλές τεχνικές που μπορείς να υιοθετήσεις και εσύ για να κάνεις detox στο μυαλό σου και να χαλαρώσεις το σώμα σου.

#1 ​Shinrin-yoku

Το Shinrin-yoku, που σημαίνει μπάνιο στο δάσος, είναι μια τεχνική για την επίτευξη της διαύγειας και της ικανοποίησης στη ζωή. Σύμφωνα με αυτή την τεχνική, πρέπει να περνάμε μεγάλες χρονικές περιόδους στη φύση, εκεί όπου υπάρχει μεγάλη βλάστηση, και να εναρμονιζόμαστε με το περιβάλλον. Εστίασε στους ήχους, τις μυρωδιές των δέντρων και των λουλουδιών, πάρε βαθιές αναπνοές και απόβαλε κάθε ίχνος άγχους από μέσα σου. Η συναναστροφή με τη φύση απομακρύνει τα αρνητικά συναισθήματα, φέρνοντας ηρεμία και γαλήνη, καθαρίζει τη σκέψη και ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

#2 Zazen

Zazen στα ιαπωνικά είναι ο καθιστός διαλογισμός. Τα βήματα αυτής της τεχνικής είναι απλά και γνώριμα. Κάθεσαι σε άνετη θέση, χαλαρώνεις τον κορμό και αναπνέεις ξανά και ξανά συγκεντρώνοντας τη σκέψη σου. Οι βαθιές αναπνοές και η εστίαση σε αυτές απομακρύνουν τις αρνητικές σκέψεις και θέτουν περιορισμούς στο μυαλό. Αν παραμείνεις συνεπής σε αυτή τη μέθοδο, θα βρεις τη δύναμη και τον τρόπο να διαχειριστείς την αταξία του μυαλού και της ψυχής.

#3 ​Kaizen

Σύμφωνα με την τεχνική Kaizen, οι άνθρωποι πρέπει να έχουμε συνεχώς ως στόχο την αυτοβελτίωση και να μην επαναπαυόμαστε στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Οι μικρές ή μεγάλες αλλαγές που κάνεις την κάθε ημέρα στη ζωή σου είναι ωφέλιμες για τον ψυχικό κόσμο σου. Κάθε φορά που κάνεις ένα βήμα προς τα όνειρά σου, διπλασιάζεται η ευτυχία σου. Ο καθορισμός, λοιπόν, συνεχόμενων στόχων είναι αυτός που σε γεμίζει χαρά για όσα έπονται.

#4 ​Ikigai

Το Ikigai αποτελεί μια δημοφιλή ιαπωνική τεχνική, της οποίας κεντρική ιδέα είναι να έχεις έναν σκοπό στη ζωή σου. Η αυτοεξερεύνηση, η αυτοκριτική, η παρατήρηση και η εσωτερική αναζήτηση είναι κάποιες από τις έννοιες που τη χαρακτηρίζουν. Βρίσκοντας το Ikigai σου, μπορείς να αναζητήσεις το καλύτερο μονοπάτι, να ενισχύσεις τα κίνητρά σου και να προβείς σε πράξεις που θα σε φέρουν πιο κοντά του. Όλη αυτή η προσπάθεια προσφέρει ικανοποίηση και ευχαρίστηση.

#5 ​Shodo

Το Shodo περιλαμβάνει την τέχνη της γραφής, αφού σύμφωνα με αυτή την καλλιτεχνική μέθοδο, εξασκείσαι στο σχέδιο, χρησιμοποιώντας πινέλο και μελάνι. Πρόκειται για ένα εργαλείο που σε βοηθάει να αποφορτίσεις το μυαλό σου, να απομακρύνεις τις μαύρες σκέψεις και να εστιάσεις σε κάτι δημιουργικό και διασκεδαστικό. Το Shodo λειτουργεί ως μια βάση για να ηρεμήσεις και να χαλαρώσεις, όντας παράλληλα δημιουργικός. Αυτή η τεχνική βοηθάει στην απελευθέρωση του άγχους και στη βελτίωση της συγκέντρωσης.

jenny.gr

unsplash.com

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr