Αντικείμενα που απαγορεύεται να βολεύουμε κάτω από το κρεβάτι κι ας μη πάει το μυαλό μας

Αντικείμενα που απαγορεύεται να βολεύουμε κάτω από το κρεβάτι κι ας μη πάει το μυαλό μας

Αυτά τα αντικείμενα τα αποθηκεύουμε όλοι κάτω από το κρεβάτι μας αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι απαγορεύεται. Ποια είναι αυτά τα αντικείμενα, γιατί δεν κάνει να τα βολεύουμε κάτω από το κρεβάτι και ποια αντικείμενα επιτρέπεται να τα βάζουμε εκεί.

Πολλά κρεβάτι πλέον έχουν αποθηκευτικό χώρο διότι οι περισσότεροι από εμάς, μένουμε σε μικρά διαμερίσματα και δεν έχουμε χώρο για πολλά έπιπλα. Συνήθως κάτω από το κρεβάτι βάζουμε…ό,τι χωράει. Όμως δεν πρέπει όλα τα αντικείμενα να μπαίνουν κάτω από το κρεβάτι.

Συγκεκριμένα υπάρχουν 7 αντικείμενα που απαγορεύεται να βάζουμε κάτω από το κρεβάτι. Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε ποια αντικείμενα είναι αυτά, για ποιον λόγο απαγορεύεται να μπαίνουν κάτω από το κρεβάτι αλλά και ποιος είναι ο σωστός τρόπος αποθήκευσης των αντικειμένων που επιτρέπεται να μπουν εκεί.

Διαβάστε παρακάτω:

Μην βάζετε κάτω από το κρεβάτι αντικείμενα από χαρτί ή χαρτόνι
Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που βάζουν κάτω από το κρεβάτι κουτιά με παπούτσια ή χάρτινα κουτιά με μικροαντικείμενα. Παρόλα αυτά το χαρτί αποτελεί τροφή για ορισμένα έντομα όπως είναι οι σκώροι, οι κατσαρίδες αλλά και τα ασημόψαρα. Έτσι, φωτογραφίες, έγγραφα, κουτιά και άλλα χάρτινα αντικείμενα απαγορεύονται σε αυτό το σημείο.

Κάτω από το κρεβάτι επίσης δεν πρέπει να αποθηκεύουμε σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλαροθήκες, οτιδήποτε ινώδες ή πορώδες, εκτός αν είναι μέσα σε ειδικά προστατευτικά κουτιά ή σακούλες. Οι λόγοι είναι δύο.

Σε αυτό το σημείο συσσωρεύεται εύκολα πολλή σκόνη και είναι ανθυγιεινό να σκεπαζόμαστε ή να ακουμπάμε το σώμα μας σε τόσο σκονισμένα αντικείμενα. Επίσης τα υφάσματα αποτελούν και πάλι πηγή τροφής για σκώρους και ακάρεα σκόνης.

Αν θέλετε λοιπόν έναν υγιεινό ύπνο τότε αποθηκεύστε τα υφάσματα μόνο σε προστατευτικά κουτιά, τις θήκες τους ή μέσα σε καλά σφραγισμένες σακούλες.

Κάτω από το κρεβάτι δεν βάζουμε ποτέ δερμάτινα είδη
Τα δερμάτινα είδη είναι φτιαγμένα από ένα πολύ ευαίσθητο ύφασμα είτε μιλάμε για αληθινό δέρμα είτε για οικολογικό. Είναι στην ουσία σαν να τα αφήνετε εκτεθειμένα κάτω από τον καυτό ήλιο για ώρες.

Η σκόνη, μπορεί να κάνει τα δερμάτινα αντικείμενά σας να φθαρούν, να αποχρωματιστούν και να ραγίσουν. Αν θέλετε σόνυ και ντε να μπουν εκεί, τότε πρέπει να είναι πάντα αποθηκευμένα σε καλά σφραγισμένα, ειδικά κουτιά.

Κάτω από το κρεβάτι δεν μπαίνουν τα βαριά αντικείμενα
Σε αυτήν την περίπτωση δεν πρέπει να βάζουμε κάτω από το κρεβάτι βαριά αντικείμενα, διότι όταν σκύβουμε για να τα πάρουμε, κάνουμε κακό στην πλάτη και στη μέση μας. Γι’ αυτό και επιλέξτε σημεία που δεν χρειάζεται να σκύψετε για να τα πιάσετε.

Δεν βάζουμε ποτέ κάτω από το κρεβάτι τρόφιμα
Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που επιλέγουν να βάλουν τρόφιμα κάτω από το κρεβάτι. Όμως αν είσαι φοιτητής ή μένεις πρώτη φορά μόνη/μόνος, μπορεί να το κάνεις αυτό το λάθος. Τα τρόφιμα δεν πρέπει να βρίσκονται εκεί, λόγω σκόνης αλλά και λόγω ποντικιών και εντόμων που θα θέλουν να τραφούν από αυτά.

Η σκόνη βλάπτει όχι μόνο την συσκευή αλλά και την μπαταρία της. Επίσης αυξάνεται τον κίνδυνο πυρκαγιάς! Μπορεί να μην χρησιμοποιείτε πια την παλιά συσκευή τηλεφώνου σας ή το DVD player αλλά αν δεν θέλετε να το χαλάσετε τελείως αποθηκεύστε το σε ειδικό κουτί, καλά σφραγισμένο και σε ψηλά μέρη.

Πώς αποθηκεύουμε αντικείμενα κάτω από το κρεβάτι
Με λίγα λόγια αν θέλετε να αποθηκεύσετε αντικείμενα κάτω από το κρεβάτι σας, θα πρέπει να γίνει πάντα σε ειδικά κουτιά και ειδικές συσκευασίες που κλείνουν καλά.

Επειδή το συγκεκριμένο σημείο δεν το ανοίγουμε συχνά, θα πρέπει να ξέρουμε ότι είναι καλά προστατευμένα και για να προφυλάξουμε την υγεία και την ποιότητα ύπνου μας και για να μην ανοίξουμε το κρεβάτι και έχουμε…δυσάρεστες εκπλήξεις.

Daddy-Cool.gr

Γιατί η κρέμα ξυρίσματος είναι ιδανική για τον καθαρισμό του πλυντηρίου σας

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr