Χαλαρά Ούλα και Κίτρινα Δόντια από το Κάπνισμα. Σπιτικές θεραπείες για να Σώσεις τα Δόντια σου

Χαλαρά Ούλα και Κίτρινα Δόντια από το Κάπνισμα. Σπιτικές θεραπείες για να Σώσεις τα Δόντια σου

Πώς να Ενισχύσεις τα Ούλα σου Μετά το Κάπνισμα: Συμπληρώματα και Φυσικές Θεραπείες”

Όσοι είναι μανιώδεις ή τακτικοί καπνιστές αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα με τα δόντια τους και πολλές φορές επίμονα. Το κάπνισμα μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην υγεία των ούλων και στο χρώμα των δοντιών σου, αλλά υπάρχουν φυσικές λύσεις και συμπληρώματα που μπορούν να βοηθήσουν . Μην ξεχνάς παράλληλα τις τακτικές επισκέ΄ψεις στον οδοντίατρο σου.

1. Φυσικές Λύσεις για Σφιχτά Ούλα

Ξέπλυμα με αλατόνερο: Το αλατόνερο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και να ενισχύσει τα ούλα. Κάνε γαργάρες με χλιαρό νερό με αλάτι 1-2 φορές την ημέρα.
Αλόη βέρα: Η αλόη έχει αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές ιδιότητες. Μπορείς να εφαρμόζεις απευθείας γέλη αλόης στα ούλα σου ή να χρησιμοποιείς στοματικό διάλυμα με αλόη.
Έλαιο καρύδας (oil pulling): Το λάδι καρύδας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των βακτηρίων και στη βελτίωση της υγείας των ούλων. Κάνε «swish» με μια κουταλιά έλαιο καρύδας για 10-15 λεπτά το πρωί πριν το βούρτσισμα.
Έγχυμα από φασκόμηλο: Το φασκόμηλο έχει ισχυρές αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Χρησιμοποίησε το έγχυμα για να ξεπλένεις το στόμα σου 1-2 φορές την ημέρα.Για να φτιάξετε ένα στοματικό διάλυμα φασκόμηλου, ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου με ένα φλιτζάνι νερό. Περάστε το μείγμα γύρω από το στόμα σας για λίγα λεπτά κάθε μέρα.

. Υπεροξείδιο του υδρογόνου
Το υπεροξείδιο του υδρογόνου έχει αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά αποτελεσματικό στη θανάτωση των βακτηρίων που προκαλούν περιοδοντική νόσο. Για να χρησιμοποιήσετε το υπεροξείδιο του υδρογόνου ως στοματικό διάλυμα, αραιώστε 3 τοις εκατό υπεροξείδιο του υδρογόνου με ίσα μέρη νερού και ξεπλύνετε το στόμα σας με το διάλυμα πολλές φορές την ημέρα.

Λάδι δέντρου τσαγιού
Το έλαιο δέντρου τσαγιού είναι γνωστό για τις αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, οι οποίες το καθιστούν αποτελεσματικό στη θεραπεία της περιοδοντικής νόσου. Για να χρησιμοποιήσετε το έλαιο τεϊόδεντρου ως στοματικό διάλυμα, ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι δέντρου τσαγιού με 8 ουγγιές ζεστό νερό και ξεπλύνετε το στόμα σας με το διάλυμα αρκετές φορές την ημέρα. Επιπλέον, μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στα ούλα με μια μπατονέτα.

Χρησιμοποιήστε μια παιδική οδοντόβουρτσα 
Μια μόνο φουντωτή οδοντόβουρτσα ή μια παιδική οδοντόβουρτσα μπορεί να είναι χρήσιμη για τον καθαρισμό των περιοχών στο πίσω μέρος του στόματος όπου υπάρχει περιορισμένος χώρος ή μερικώς αναβληθέντες φρονιμίτες.

2. Συμπληρώματα για την Υγεία των Ούλων


Βιταμίνη C: Πολύ σημαντική για την παραγωγή κολλαγόνου, που ενισχύει τους ιστούς των ούλων. Μπορείς να παίρνεις συμπληρώματα βιταμίνης C ή να καταναλώνεις περισσότερα φρούτα όπως πορτοκάλια, ακτινίδια και πιπεριές.
Συνένζυμο Q10 (CoQ10): Είναι γνωστό για την αντιφλεγμονώδη δράση του στα ούλα και μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της περιοδοντίτιδας.
Βιταμίνη D: Προάγει την απορρόφηση ασβεστίου και φωσφόρου, απαραίτητα για υγιή ούλα και δόντια. Επίσης, υποστηρίζει την ανοσολογική λειτουργία για να μειώσει τη φλεγμονή.
Ψευδάργυρος: Ο ψευδάργυρος είναι σημαντικός για την επούλωση πληγών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, κάτι που βοηθά στην υγεία των ούλων.
3. Φυσικές Λύσεις για Λεύκανση Δοντιών
Μαγειρική σόδα (baking soda): Μπορείς να φτιάξεις μια πάστα με μαγειρική σόδα και νερό και να τη χρησιμοποιείς 1-2 φορές την εβδομάδα για να αφαιρέσεις λεκέδες και πλάκα.
Φλούδα μπανάνας ή πορτοκαλιού: Τρίψε το εσωτερικό της φλούδας πάνω στα δόντια σου για 1-2 λεπτά. Οι φυσικές ενώσεις στις φλούδες μπορεί να βοηθήσουν στην αφαίρεση λεκέδων.
Μηλόξυδο: Το μηλόξυδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοματικό διάλυμα για τη λεύκανση των δοντιών. Χρησιμοποίησέ το 1-2 φορές την εβδομάδα και μην ξεχνάς να ξεπλένεις καλά με νερό μετά τη χρήση, καθώς μπορεί να φθείρει το σμάλτο με συχνή χρήση.
Ενεργός άνθρακας: Το βούρτσισμα με σκόνη ενεργού άνθρακα μπορεί να αφαιρέσει λεκέδες και να φωτίσει το χαμόγελό σου. Χρησιμοποίησέ το 1-2 φορές την εβδομάδα.
4. Συμπληρώματα για Λεύκανση Δοντιών
Συμπληρώματα με ασβέστιο: Βοηθούν στην ενδυνάμωση του σμάλτου των δοντιών.
Συμπληρώματα μαγνησίου: Συμβάλλουν στην απορρόφηση του ασβεστίου και στη διατήρηση των δοντιών υγιών και λευκών.
Ενίσχυση της Προσπάθειας
Μείωσε το κάπνισμα σταδιακά και κατανάλωνε περισσότερο νερό για να ξεπλένεις το στόμα σου και να απομακρύνεις τις τοξίνες που προκαλούν λεκέδες.
Συνδύασε τα φυσικά προϊόντα με καλή στοματική υγιεινή: συχνό βούρτσισμα, χρήση οδοντικού νήματος και στοματικού διαλύματος χωρίς αλκοόλ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr