Τα 6 Καλύτερα Τυριά χαμηλά σε Νάτριο, Σύμφωνα με τον Δαιτολόγο

Τα 6 Καλύτερα Τυριά χαμηλά σε Νάτριο, Σύμφωνα με τον Δαιτολόγο

Η εύρεση ισορροπίας μεταξύ γεύσης και υγείας είναι μια πρόκληση για τους λάτρεις του τυριού που προσέχουν την πρόσληψη νατρίου. Ενώ το τυρί περιέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο και πρωτεΐνες, είναι επίσης μια σημαντική πηγή νατρίου, το οποίο μπορεί να συμβάλει στην υψηλή αρτηριακή πίεση και άλλα προβλήματα υγείας όταν καταναλώνεται υπερβολικά.

Ωστόσο, καθώς υπάρχουν τυριά με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε εντελώς το αγαπημένο σας φαγητό για να διατηρήσετε υπό έλεγχο τα επίπεδα νατρίου σας. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ , τα τρόφιμα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο όταν περιέχουν 140 χιλιοστόγραμμα ή λιγότερο ανά μερίδα. Μπορείτε λοιπόν να διατηρήσετε μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς να θυσιάσετε τη γεύση επιλέγοντας πιο συχνά τυριά με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για έξι από τα αγαπημένα μας τυριά χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο που σας επιτρέπουν να απολαμβάνετε τυρί χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία σας.

Γιατί έχει σημασία η περιεκτικότητα σε νάτριο στο τυρί
Ενώ το νάτριο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που βοηθά στη ρύθμιση της ισορροπίας των υγρών, της λειτουργίας των νεύρων και των μυϊκών συσπάσεων, η υπερβολική κατανάλωση νατρίου μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό.

Η American Heart Association συνιστά τον περιορισμό της πρόσληψης νατρίου σε όχι περισσότερο από 2.300 χιλιοστόγραμμα ημερησίως. Για όσους έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση ή καρδιακές ανησυχίες, το ιδανικό όριο νατρίου είναι 1.500 χιλιοστόγραμμα την ημέρα.

Το τυρί μπορεί να είναι μια σημαντική πηγή νατρίου στη διατροφή σας, με ορισμένες ποικιλίες, όπως η παρμεζάνα, να περιέχουν περισσότερα από 300 χιλιοστόγραμμα νατρίου ανά μερίδα 1 ουγγιάς. Εάν είστε λάτρης του τυριού που προσπαθεί να μειώσει την πρόσληψη νατρίου, η επιλογή επιλογών χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο είναι σημαντική.

6 Τυριά χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
Ευτυχώς για τους λάτρεις του τυριού, υπάρχουν αρκετά τυριά με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Εδώ είναι έξι από τα αγαπημένα μας.

Μασκαρπόνε

Νάτριο (ανά 1 ουγκιά) : 14 mg
Το μασκαρπόνε είναι ένα πλούσιο, κρεμώδες και ελαφρώς γλυκό τυρί που παρασκευάζεται από πλήρη κρέμα. Λειτουργεί καλά σε επιδόρπια, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε αλμυρά πιάτα όπως το ριζότο ή ως άλειμμα. Μπορεί επίσης να ανακατευτεί σε σάλτσα ζυμαρικών με μανιτάρια και σπανάκι για να δημιουργήσει μια κρεμώδη σάλτσα.

Ρικότα

Νάτριο (ανά 1 ουγκιά) : 28 mg
Το τυρί Ricotta είναι ένα κρεμώδες, ήπιο τυρί που χρησιμοποιείται συχνά στην ιταλική κουζίνα. Είναι φυσικά χαμηλό σε νάτριο και υψηλό σε ασβέστιο, καθιστώντας το μια θρεπτική επιλογή για όσους προσέχουν την πρόσληψη νατρίου. Προσθέστε το σε πιάτα ζυμαρικών όπως λαζάνια ή γεμιστά κοχύλια ή ανακατέψτε το σε κουρκούτι για τηγανίτες για πιο πλούσια, πιο αφράτη υφή.

Ελβετικό τυρί.
Νάτριο (ανά 1 ουγκιά) : 53 mg
Το ελβετικό τυρί είναι ένα δημοφιλές τυρί χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο χάρη στη χαρακτηριστική γεύση ξηρών καρπών και τη σφιχτή υφή του. Χρησιμοποιήστε το για να φτιάξετε ένα κλασικό σάντουιτς με ψητό τυρί σε ψωμί ολικής αλέσεως ή ενσωματώστε το σε μια ομελέτα με σπανάκι και μανιτάρια για ένα αλμυρό πρωινό γεμάτο πρωτεΐνες.

Ανθότυρο

Νάτριο (ανά 1 ουγκιά) : 89 mg
Ενώ κάποιο τυρί κρέμα είναι πλούσιο σε λιπαρά, είναι χαμηλό σε νάτριο σε σύγκριση με πολλά άλλα τυριά. Για μια ακόμη πιο υγιεινή επιλογή, επιλέξτε μια έκδοση με χαμηλά λιπαρά. Ανακατέψτε το με απλό ελληνικό γιαούρτι, χυμό λεμονιού και σκόρδο για ένα πιο ελαφρύ ντιπ γεμάτο πρωτεΐνες ή προσθέστε μια μικρή ποσότητα στη σάλτσα μαρινάρας για να προσθέσετε κρεμώδη υφή χωρίς να βασίζεστε σε παχύρρευστη κρέμα.

Μαλακό κατσικίσιο τυρί

Νάτριο (ανά 1 ουγκιά) : 130 mg
Το μαλακό κατσικίσιο τυρί είναι χαμηλότερο σε νάτριο από πολλά τυριά αγελαδινού γάλακτος και η πικάντικη γεύση του ταιριάζει καλά με μια ποικιλία πιάτων. Μπόνους; Έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λακτόζη από το τυρί από αγελαδινό γάλα, γεγονός που διευκολύνει την πέψη για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη. Για ένα νόστιμο και γλυκό γεύμα, δοκιμάστε θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί πάνω από μια σαλάτα με ψητά παντζάρια, φέτες πορτοκαλιού και ανάμεικτα χόρτα.

Μοτσαρέλα

Νάτριο (ανά 1 ουγκιά) : 138 mg
Η ήπια γεύση και η απαλή υφή του τυριού μοτσαρέλα το καθιστούν ένα ευέλικτο τυρί χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο που μπορεί να προστεθεί σε διάφορα πιάτα. Στρώστε φρέσκες φέτες μοτσαρέλας με ώριμες ντομάτες και φρέσκο ​​βασιλικό περιχυμένο με βαλσάμικο και ελαιόλαδο ή ρίξτε baby σπανάκι με φρέσκες φράουλες, ξηρούς καρπούς και μικρές μπάλες μοτσαρέλας (μποκοντσίνι) για δροσιστικές και γεμάτες θρεπτικές ουσίες σαλάτες.

www.eatthis.com

www.pexels.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr