Δώσε στο Χαλί σου νέα Πνοή κάνοντας το να φαίνεται Φρέσκο και Καινούργιο.

Δώσε στο Χαλί σου νέα Πνοή κάνοντας το να φαίνεται Φρέσκο και Καινούργιο.

Για να κάνεις τα βρώμικα χαλιά σου να φαίνονται σαν καινούργια, ακολούθησε αυτά τα βήματα για βαθύ καθαρισμό και φρεσκάδα:

Σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα:

Ξεκίνησε με ένα καλό σκούπισμα για να αφαιρέσεις σκόνη, χνούδια και τρίχες. Σκούπισε και από τις δύο κατευθύνσεις για καλύτερα αποτελέσματα.

Αφαίρεση λεκέδων:

Για επίμονους λεκέδες, φτιάξε ένα διάλυμα με ζεστό νερό και ξίδι (1 μέρος ξίδι, 2 μέρη νερό). Τρίψε τον λεκέ απαλά με ένα καθαρό πανί ή σφουγγάρι.
Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα πάνω στον λεκέ, αφήνοντάς την για 15-20 λεπτά και μετά να την τρίψεις απαλά με μια βούρτσα.

Βαθύς καθαρισμός:

Φτιάξε ένα μείγμα με ζεστό νερό, υγρό πιάτων και λίγο ξίδι. Τρίψε το χαλί με μια μαλακή βούρτσα ή σφουγγάρι, ιδιαίτερα στα σημεία που είναι πιο λερωμένα.
Για καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μηχανή καθαρισμού χαλιών, αν έχεις πρόσβαση.
Ξέπλυμα και στέγνωμα:

Σκούπισε το χαλί με ένα καθαρό πανί και νερό για να αφαιρέσεις το σαπούνι και τα καθαριστικά.
Άφησε το χαλί να στεγνώσει τελείως στον αέρα, ιδανικά σε εξωτερικό χώρο ή κοντά σε ανοιχτό παράθυρο.

Φρεσκάρισμα με μαγειρική σόδα:

Πασπάλισε μαγειρική σόδα σε όλη την επιφάνεια του χαλιού και άφησέ τη για μερικές ώρες (ή όλο το βράδυ) για να απορροφήσει τις οσμές. Στη συνέχεια, σκούπισε καλά. Το χαλί σου τώρα είναι ολόφρεσκο και ολοκάθαρο σαν την πρώτη ημέρα!

ΠΑΤΗΜΑΣΙΕΣ ΣΚΥΛΟΥ

Για να καθαρίσεις πατημασιές σκύλου από το χαλί και να το κάνεις να φαίνεται ξανά καθαρό και φρέσκο, ακολούθησε αυτά τα βήματα:

Αφαίρεση της βρωμιάς:

Αν οι πατημασιές είναι από λάσπη, άφησέ τες πρώτα να στεγνώσουν. Μετά, τρίψε ελαφρά την ξερή λάσπη με μια βούρτσα και σκούπισε με ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσεις όσο το δυνατόν περισσότερη βρωμιά.

Διάλυμα καθαρισμού:

Φτιάξε ένα μείγμα με ζεστό νερό, λίγες σταγόνες υγρού πιάτων και λευκό ξίδι (1 κουταλιά της σούπας ξίδι ανά φλιτζάνι νερού). Το ξίδι θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των λεκέδων και των οσμών.
Καθαρισμός:

Βούτηξε ένα καθαρό πανί ή σφουγγάρι στο διάλυμα και τρίψε απαλά τις πατημασιές. Δούλεψε από τις άκρες προς το κέντρο του λεκέ για να μη μεγαλώσει.

Ξέπλυμα:

Χρησιμοποίησε ένα καθαρό, υγρό πανί (μόνο με νερό) για να αφαιρέσεις το καθαριστικό διάλυμα από το χαλί.

Στέγνωμα:

Πίεσε το σημείο με ένα στεγνό πανί ή χαρτί κουζίνας για να απορροφήσεις την υγρασία και άφησε το χαλί να στεγνώσει τελείως, ιδανικά σε εξωτερικό χώρο ή κοντά σε παράθυρο.

Μαγειρική σόδα για οσμές:

Αν παραμείνουν οσμές, πασπάλισε μαγειρική σόδα πάνω στις περιοχές και άφησέ την για λίγες ώρες. Στη συνέχεια, σκούπισε καλά με ηλεκτρική σκούπα.
Αυτά τα βήματα θα βοηθήσουν να αφαιρεθούν οι λεκέδες και οι οσμές από τις πατημασιές του σκύλου, κάνοντάς το χαλί σου να φαίνεται καθαρό και φρέσκο σαν καινούργιο!

www.pexels.com

Το κουμπί στο πλυντήριο που καθαρίζει την Mούχλα και τις Bρωμιές που Έχουν Συσσωρευτεί.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr