Πεντανόστιμα τρουφάκια σοκολάτας με 3 υλικά και χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Πεντανόστιμα τρουφάκια σοκολάτας με 3 υλικά και χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Συχνά θέλουμε ένα γρήγορο γλυκό που να καλύπτει τις λιγούρες και να μπορούμε να δώσουμε και στα παιδιά. Αν μάλιστα, μπορούμε να το φτιάξουμε και μαζί τους ακόμα καλύτερα. Όλες αυτές τις προϋποθέσεις καλύπτουν τα σπιτικά τρουφάκια – είναι εύκολα, μικρά γλυκάκια με ό,τι υλικά έχεις στο σπίτι και φυσικά σοκολάτα. Η πολύ απλή συνταγή του Livekitchen.gr είναι ό,τι πρέπει για να κάνουμε το γλυκό και μια ευχάριστη δραστηριότητα με τα παιδιά.

Υλικά

200 γρ κουβερτούρα 55% κακάο
100 γρ νερό
120 γρ ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ σπάμε σε μικρά κομμάτια 200γρ κουβερτούρα με 55% κακάο. Σε ένα μπρίκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων ζεσταίνουμε 100 γρ νερό μέχρι να βράσει. Ρίχνουμε το βραστό νερό πάνω σε όλη την κουβερτούρα και το αφήνουμε 1 λεπτό. Μετά από 1 λεπτό ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα.

Αφού λιώσει προσθέτουμε 120 γρ ινδοκάρυδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει, μόλις σφίξει με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε μια ποσότητα και αφού το κάνουμε μπαλίτσα το βουτάμε μέσα στο ινδοκάρυδο. Μπορούμε αν θέλουμε να τα βουτήξουμε μέσα σε καρύδι, κακάο , τρούφα ή όπου αλλού μας αρέσει.

Μια πανεύκολη γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή που βγάζει 22 κομμάτια.

www.themamagers.gr

www.pexels.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Μακιγιάζ: Τα 5 λάθη που κάνουν οι γυναίκες στα 50 και φαίνονται μεγαλύτερες

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr