Πιτυρίδα: οι Καλύτερες Σπιτικές Θεραπείες που την Σταματούν Αμέσως.

Πιτυρίδα: οι Καλύτερες Σπιτικές Θεραπείες που την Σταματούν Αμέσως.

Η πιτυρίδα εκτός από αμηχανία,  προκαλεί ξηρότητα, φαγούρα και απολέπιση του δέρματος. Η ινδική παράδοση προσφέρει φυσικές, DIY θεραπείες που καταπολεμούν αποτελεσματικά την πιτυρίδα. Οι θεραπείες που ακολουθούν έχουν μια ιστορία αιώνων πίσω τους με αποδεδειγμένα χαρακτηριστικά.

Θεραπεία με λεμόνι και τυρόπηγμα
Αυτή είναι μια από τις πιο αξιόπιστες συνταγές για την αφαίρεση της πιτυρίδας . Τόσο το λεμόνι όσο και το τυρόπηγμα είναι συστατικά με όξινη φύση, που λειτουργεί σαν γοητεία για να αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το τριχωτό της κεφαλής σας. Αυτό το μείγμα μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε τη λάμψη και στα μαλλιά σας.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε – Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού με δύο κουταλιές της σούπας τυρόπηγμα . Πάρτε μια απαλή βούρτσα και εφαρμόστε αυτό το μείγμα στις ρίζες των μαλλιών σας. Κρατήστε το για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε χρησιμοποιώντας ένα ήπιο σαμπουάν. Μπορείτε να παρατηρήσετε μαλλιά χωρίς πιτυρίδα χρησιμοποιώντας απλώς αυτή τη θεραπεία μία φορά.

Μείγμα κρεμμυδιού και μελιού
Αυτό το μείγμα είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές φόρμουλες για την αφαίρεση της πιτυρίδας. Το κρεμμύδι και το μέλι βοηθούν στη θεραπεία λοιμώξεων του τριχωτού της κεφαλής και θεραπεύουν τον κνησμό, το ξηρό τριχωτό της κεφαλής και το ξεφλούδισμα του δέρματος. Βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση των λοιμώξεων του τριχωτού της κεφαλής επίσης αυξάνουν  εντυπωσιακά τα μαλλιά καταργώντας ακόμη και το σπάσιμο της τρίχας.

Τρόπος χρήσης – Προσθέστε μερικές κουταλιές μέλι σε ένα φλιτζάνι χυμό κρεμμυδιού για να δημιουργήσετε ένα παχύρρευστο μείγμα. Απλώστε το στο τριχωτό της κεφαλής σας και κάντε απαλό μασάζ. Ξεπλύνετε μετά από 20 λεπτά με χλιαρό νερό και σαμπουάν.

Μειώστε τη λιπαρότητα των μαλλιών σας με μπύρα

Μπύρα
Η μπύρα είναι ένας άλλος όμορφος τρόπος για να αποφύγετε το λιπαρό κεφάλι. Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας μπύρα σε μισό φλιτζάνι νερό. Ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε το ως conditioner μετά το λούσιμο των μαλλιών σας. Αυτό το αλκοολούχο καθαριστικό θα αποτρέψει τα μαλλιά σας από το να γίνουν λιπαρά για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς επιβραδύνει την παραγωγή σμήγματος.

www.pexels.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Μακιγιάζ: Τα 5 λάθη που κάνουν οι γυναίκες στα 50 και φαίνονται μεγαλύτερες

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr