Το κουμπί στο πλυντήριο που καθαρίζει την Mούχλα και τις Bρωμιές που Έχουν Συσσωρευτεί.

Το κουμπί στο πλυντήριο που καθαρίζει την Mούχλα και τις Bρωμιές που Έχουν Συσσωρευτεί.

Αναρωτηθήκατε ποτέ εάν υπάρχει κάποιο κουμπί στο πλυντήριο σας που να προκαλεί αυτοκαθαρισμό και “αποτοξίνωση: του κάδου;

Η απάντηση είναι ναι, πολλά σύγχρονα πλυντήρια διαθέτουν ειδικό πρόγραμμα αυτοκαθαρισμού και συνήθως ονομάζεται “Καθαρισμός κάδου” ή “Self Clean”.

Αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει το εσωτερικό του πλυντηρίου, αφαιρώντας υπολείμματα απορρυπαντικών, ακαθαρσίες και μούχλα που μπορεί να συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου. Εαν δεν βλέπετε αυτές τις ενδείξεις στο δικό σας πλυντήριο, καλό θα είναι να επικοινωνήσετε με την αντιπροσωπεία ή ακόμη πιο εύκολα να αναζητήσετε τις οδηγίες χρήσης του πλυντηρίου σας στο youtube.com γιατί ενδέχεται το πλυντήριο σας να διαθέτει αυτή τη λειτουργία αλλά με διαφορετική ένδειξη.

Για να το χρησιμοποιήσεις:

Βεβαιώσου ότι ο κάδος είναι άδειος.
Επίλεξε το πρόγραμμα αυτοκαθαρισμού από το πάνελ ελέγχου του πλυντηρίου.
Μπορείς να προσθέσεις μια μικρή ποσότητα λευκαντικού ή ειδικό καθαριστικό για πλυντήρια (όχι απορρυπαντικό), αν το προτείνει ο κατασκευαστής.
Άφησε το πρόγραμμα να τρέξει, συνήθως διαρκεί 1-2 ώρες.
Καλό είναι να χρησιμοποιείς αυτό το πρόγραμμα μία φορά τον μήνα για να διατηρείς το πλυντήριο καθαρό και αποδοτικό.

Αν το πλυντήριό σου πάλι είναι παλιό αλλά γερό και καλό και δεν διαθέτει πρόγραμμα αυτοκαθαρισμού, μπορείς να το καθαρίσεις χειροκίνητα ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

Χρησιμοποίησε λευκό ξίδι:

Πρόσθεσε 1-2 φλιτζάνια λευκό ξίδι στη θήκη απορρυπαντικού και επίλεξε ένα πρόγραμμα πλύσης με ζεστό νερό (χωρίς ρούχα στον κάδο). Το ξίδι θα απομακρύνει τα άλατα, τις οσμές και τα υπολείμματα απορρυπαντικών.
Πρόσθεσε μαγειρική σόδα:

Μετά την πλύση με ξίδι, πρόσθεσε μισή κούπα μαγειρική σόδα κατευθείαν στον κάδο και τρέξε πάλι έναν κύκλο ζεστού νερού. Η σόδα βοηθά να απομακρυνθούν οι λεκέδες και οι μυρωδιές.
Καθάρισε τη θήκη απορρυπαντικού και το λάστιχο:

Αφαίρεσε τη θήκη απορρυπαντικού και καθάρισέ την με ζεστό νερό και ξίδι.
Καθάρισε το λάστιχο γύρω από την πόρτα με ένα πανί βουτηγμένο σε διάλυμα ξιδιού ή καθαριστικού, καθώς εκεί συσσωρεύεται μούχλα και βρωμιά.
Συντήρηση φίλτρου:

Εάν το πλυντήριο έχει φίλτρο, καθάρισέ το από τυχόν υπολείμματα και χνούδια.
Επαναλαμβάνοντας αυτή τη διαδικασία κάθε 1-2 μήνες, το πλυντήριό σου θα διατηρηθεί καθαρό και αποδοτικό, ακόμη κι αν είναι παλιό.

Μυστικό της γιαγιάς αλάνθαστο. Πως θα απλώνεις τα ρούχα σου μετά το πλύσιμο, για να μην χρειάζονται σιδέρωμα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr