7 κακές συνήθειες που οδηγούν το δέρμα σου σε πρόωρη γήρανση

7 κακές συνήθειες που οδηγούν το δέρμα σου σε πρόωρη γήρανση

Όλα όσα πρέπει να αποφεύγεις για να διατηρήσεις τη νεανικότητα της επιδερμίδας σου.

Επενδύεις πολλά χρήματα και χρόνο για skincare προϊόντα και συνεδρίες στον/στην αισθητικό σου, βλέποντας ωστόσο σημάδια γήρανσης στην επιδερμίδα σου που δεν δικαιολογούνται από την ηλικία σου; Τότε ίσως διατηρείς ορισμένες συνήθειες που οδηγούν το δέρμα σου σε πρόωρη γήρανση, χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Για να διατηρήσεις λοιπόν τη νεανικότητα της επιδερμίδας σου και να απολαμβάνεις σφριγηλό και φωτεινό δέρμα χωρίς υπερβολές στην περιποίηση, να μερικές συνήθειες που ίσως διατηρείς και που πρέπει να αποβάλεις από την καθημερινότητά σου το συντομότερο.

Παραλείπεις το αντηλιακό
Η έκθεση στις βλαβερές ακτίνες UV είναι μία από τις κύριες αιτίες εμφάνισης των ρυτίδων, των κηλίδων και της απώλειας ελαστικότητας από την επιδερμίδα σου. Όταν παραλείπεις το αντηλιακό, επιταχύνεται η διάσπαση του κολλαγόνου, οδηγώντας σε πρόωρη γήρανση. Χρησιμοποίησε αντηλιακό ευρέος φάσματος (με SPF 30 και πάνω) καθημερινά, ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες.

Καπνίζεις ακόμη
Το κάπνισμα μειώνει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, στερώντας του το οξυγόνο και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Προωθεί επίσης τη διάσπαση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, οδηγώντας σε ρυτίδες, ιδιαίτερα γύρω από το στόμα. Αναζήτησε βοήθεια για να κόψεις το κάπνισμα για να βελτιώσεις την υγεία του δέρματός σου και την ευεξία σου.

Πίνεις υπερβολική ποσότητα αλκοόλ
Το αλκοόλ αφυδατώνει το δέρμα και προκαλεί φλεγμονή, κάνοντάς το να φαίνεται ξηρό, θαμπό και επιρρεπές στις ρυτίδες. Επίσης, μειώνει τα επίπεδα βιταμινών που είναι απαραίτητες για την αποκατάσταση του επιδερμικού φραγμού. Περιόρισε την κατανάλωση αλκοόλ επιλέγοντας χυμούς, αφεψήματα ή ανθρακούχο νερό και διατήρησε την ενυδάτωση πίνοντας μεταλλικό νερό τακτικά.

Δεν κοιμάσαι αρκετά
Η έλλειψη ύπνου εμποδίζει την αναγέννηση και την αποκατάσταση του δέρματος, οδηγώντας σε δημιουργία μαύρων κύκλων, πρήξιμο και θαμπή επιδερμίδα. Η χρόνια στέρηση ύπνου μπορεί να επιδεινώσει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Φρόντισε λοιπόν να κοιμάσαι 7-9 ώρες κάθε βράδυ.

Διατηρείς κακή διατροφή
Η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, επεξεργασμένα τρόφιμα και ανθυγιεινά λιπαρά προκαλεί φλεγμονές και γλυκοζυλίωση (μια διαδικασία που βλάπτει το κολλαγόνο). Μια κακή διατροφή μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ελλείψεις βιταμινών και μετάλλων απαραίτητων για το δέρμα. Φρόντισε να τρως ισορροπημένα, καταναλώνοντας πολλά φρούτα, λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά, για να θρέψεις το δέρμα σου από μέσα.

Κάνεις υπερβολική απολέπιση
Αν και η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, η υπερβολική χρήση σχετικών προϊόντων μπορεί να στερήσει τα φυσικά έλαια από το δέρμα σου και να καταστρέψει τον φραγμό του, προκαλώντας ερεθισμό, ξηρότητα και πρόωρες ρυτίδες. Κάνε ιδανικά απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα με ήπια προϊόντα και δοκίμασε τα χημικά peels που δεν τραυματίζουν όσο οι κόκκοι το δέρμα.

Έχεις χρόνιο άγχος
Το χρόνιο άγχος προκαλεί την έκκριση κορτιζόλης, μιας ορμόνης που διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη, οδηγώντας σε χαλάρωση του δέρματος και ρυτίδες. Το άγχος συμβάλλει επίσης σε φλεγμονές και σε δερματικά προβλήματα όπως η ακμή. Ανακάλυψε με τη βοήθεια ενός ειδικού τεχνικές μείωσης του άγχους, όπως ο διαλογισμός, η άσκηση ή η γιόγκα, αλλά και επένδυσε στην ψυχοθεραπεία αν το πρόβλημα επιμένει.

Παραμελείς την ενυδάτωσή σου
Το αφυδατωμένο δέρμα είναι πιο επιρρεπές σε ρυτίδες, λεπτές γραμμές και θαμπή όψη. Όταν δεν πίνεις αρκετό νερό και δεν ενυδατώνεις το δέρμα σου, τα εν λόγω σημάδια γήρανσης επιδεινώνονται. Πίνε λοιπόν άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας και χρησιμοποίησε μια καλή ενυδατική κρέμα και ορό για να διατηρείς το δέρμα σου ενυδατωμένο.

www.shape.gr

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

www.pexels.com

Μακιγιάζ: Τα 5 λάθη που κάνουν οι γυναίκες στα 50 και φαίνονται μεγαλύτερες

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr