Μέλι: 10 οφέλη για την επιδερμίδα – και πώς να το χρησιμοποιήσεις

Μέλι: 10 οφέλη για την επιδερμίδα – και πώς να το χρησιμοποιήσεις

Με το μέλι, έχεις έναν φυσικό σύμμαχο για μια φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα.

Το μέλι δεν είναι μόνο για το πρωινό σου ή το τσάι σου. Εδώ και αιώνες, οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν στις ρουτίνες ομορφιάς τους για την περιποίηση της επιδερμίδας. Και γιατί όχι; Είναι φυσικό, γεμάτο θρεπτικά συστατικά και ιδιότητες που αγαπούν το δέρμα.

Επιστήμονες και ειδικοί στην περιποίηση της επιδερμίδας υποστηρίζουν ότι το μέλι μπορεί να κάνει θαύματα, από την ενυδάτωση μέχρι τη θεραπεία της ακμής και των ουλών. Αν θέλεις να αποκτήσεις λαμπερή και υγιή επιδερμίδα, διάβασε παρακάτω πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις!

1. Το μέλι είναι φυσικός ενυδατικός παράγοντας
Το μέλι περιέχει φυσικά ενυδατικά στοιχεία που βοηθούν στην κατακράτηση υγρασίας στο δέρμα σου. Όταν το εφαρμόζεις, διεισδύει βαθιά, ενυδατώνοντας τις κατώτερες στιβάδες του δέρματος, ενώ μαλακώνει τις ανώτερες. Το αποτέλεσμα; Μια απαλή, ενυδατωμένη επιδερμίδα.

► Tip: Εφάρμοσε μια λεπτή στρώση μελιού, άφησέ το για λίγα λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

2. Κατάλληλο για την ακμή, την ψωρίαση και το έκζεμα


Το μέλι έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της περίσσειας λιπαρότητας και να καθαρίσει τους πόρους σου. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την καταπολέμηση της ακμής, των σπυριών και των μαύρων στιγμάτων. Επίσης, μπορεί να καταπραΰνει το έκζεμα και την ψωρίαση.

► Tip: Δοκίμασε μια μικρή ποσότητα πριν το χρησιμοποιήσεις για θεραπεία δερματικών παθήσεων, για να αποφύγεις αλλεργικές αντιδράσεις.

3. Λαμπερή επιδερμίδα με μέλι
Το μέλι δεν προσφέρει μόνο ενυδάτωση, αλλά και μια υγιή λάμψη στην επιδερμίδα σου. Καταπραΰνει το ξηρό δέρμα, ενώ λειτουργεί εξίσου καλά και για τις λιπαρές επιδερμίδες, χωρίς να αφήνει λιπαρότητα.

► Tip: Άπλωσε το μέλι σε όλο το πρόσωπό σου για 15 λεπτά και μετά ξέπλυνε για να αποκαλύψεις ένα ενυδατωμένο και λαμπερό δέρμα.

4. Εξαφάνιση ουλών με το μέλι
Το μέλι έχει φυσικές αντισηπτικές ιδιότητες που βοηθούν στην επούλωση πληγών και την εξασθένιση των ουλών. Βοηθάει στη μείωση της φλεγμονής και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης, μειώνοντας έτσι τις ουλές.

► Tip: Χρησιμοποίησέ το ως τοπική θεραπεία για τις ουλές ακμής.

5. Ισορροπία στην επιδερμίδα με μάσκες με μέλι


Φτιάξε μια σπιτική μάσκα με μέλι, γιαούρτι και κουρκουμά για απόλυτη ενυδάτωση και ισορροπία. Αυτό τον συνδυασμό μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να αποκτήσεις ένα πιο υγιές και ομοιόμορφο δέρμα.

► Tip: Αν έχεις λιπαρό δέρμα, πρόσθεσε λίγο αλεύρι ρεβιθιού στη μάσκα.

6. Μάσκες με μέλι που φωτίζουν την επιδερμίδα
Χρησιμοποίησε χυμό ντομάτας μαζί με μέλι για να φωτίσεις το δέρμα σου, να μειώσεις τις πανάδες και να εξαφανίσεις τα σημάδια. Ο συνδυασμός αυτός βοηθά στη μείωση της μελάγχρωσης και της λιπαρότητας.

► Tip: Εφάρμοσε αυτή τη μάσκα δύο φορές την εβδομάδα για τα καλύτερα αποτελέσματα.

7. Αναστρέφει τα σημάδια γήρανσης
Το μέλι περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και καθυστερούν τα σημάδια γήρανσης. Διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο και ελαστικό, ενώ μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

► Tip: Χρησιμοποίησε μια μάσκα με μέλι μία φορά την εβδομάδα για να διατηρήσεις το δέρμα σου νεανικό και λαμπερό.

8. Θεραπεία εγκαυμάτων από τον ήλιο
Το μέλι μπορεί να προσφέρει ανακούφιση σε περίπτωση που κάηκες από τον ήλιο. Ανάμειξέ το με aloe vera και άφησέ το να καθίσει στο δέρμα σου για να μειώσει την ερυθρότητα και να ενυδατώσει την επιδερμίδα σου.

► Tip: Μην τρίβεις το μείγμα, απλά άφησέ το να απορροφηθεί.

9. Καθαρισμός πόρων και απομάκρυνση μαύρων στιγμάτων
Το μέλι λειτουργεί εξαιρετικά ως φυσικό καθαριστικό των πόρων, απομακρύνοντας ακαθαρσίες και μαύρα στίγματα, χωρίς να διαταράσσει το pH του δέρματος. Χάρη στις αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες του, βοηθά να αποκτήσεις μια καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα.

► Tip: Συνδύασε μέλι με λάδι jojoba για έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου που θα σου αφήσει το δέρμα σφιχτό και φωτεινό.

10. Το μέλι είναι ένα φυσικό απολεπιστικό
Το μέλι έχει απολεπιστικές ιδιότητες που βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Εφάρμοσε μια λεπτή στρώση στο πρόσωπό σου και άφησέ το για λίγα λεπτά. Μετά, κάνε απαλό μασάζ και ξέπλυνε για να αποκαλύψεις το πιο λαμπερό σου δέρμα.

www.shape.gr

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

www.pexels.com

Το καλύτερο φυσικό μπότοξ ματιών. Άμεση ανόρθωση και γατίσια μάτια.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr