Εφτά λάθη που δεν πρέπει να κάνεις όταν μαγειρεύεις στο air fryer

Εφτά λάθη που δεν πρέπει να κάνεις όταν μαγειρεύεις στο air fryer

Εφτά λάθη που δεν πρέπει να κάνεις όταν μαγειρεύεις στο air fryer
Το μαγείρεμα στο air fryer μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε υγιεινά και νόστιμα γεύματα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγετε για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Βελτιώστε τις μαγειρικές σας δεξιότητες με αυτές τις χρήσιμες συμβουλές.

Λάθος 1: Δεν προθερμάνετε σωστά το air fryer

Όπως και με τον παραδοσιακό φούρνο, έτσι και το air fryer είναι σημαντικό να το προθερμάνετε πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα. Αυτό διασφαλίζει ότι η θερμοκρασία είναι σωστή και ότι το φαγητό μαγειρεύεται ομοιόμορφα.

Αυτό είναι ένα λάθος που κάνουν πολλοί χωρίς να συνειδητοποιούν τις συνέπειες που μπορεί να έχει στην ποιότητα του φαγητού. Όταν το air fryer δεν προθερμαίνεται σωστά, δεν επιτυγχάνεται ομοιόμορφη θερμοκρασία μέσα στη συσκευή, με αποτέλεσμα το ανομοιόμορφο μαγείρεμα των τροφίμων, όπου μερικά μπορεί να καταλήξουν τραγανά και ροδισμένα, ενώ άλλα να είναι μαλακά ή ακόμα και ωμά στο κέντρο.

Επιπλέον, το να μην προθερμαίνετε τη συσκευή μπορεί να επηρεάσει την υφή του φαγητού σας. Για παράδειγμα, αν προσπαθήσετε να τηγανίσετε πατάτες χωρίς να προθερμάνετε το air fryer, πιθανότατα θα καταλήξετε με πιο μαλακές και λιγότερο τραγανές πατάτες.

Λάθος 2: Υπερφόρτωση του κάδου του air fryer

Είναι δελεαστικό να γεμίζετε τον κάδο του air fryer με όσο το δυνατόν περισσότερο φαγητό για να εξοικονομήσετε χρόνο, αλλά αυτό μπορεί να είναι λάθος. Η υπερβολική ποσότητα φαγητού μπορεί να δυσκολέψει τη σωστή κυκλοφορία του ζεστού αέρα, με αποτέλεσμα το ανομοιόμορφο μαγείρεμα, κατά το οποίο ορισμένα φαγητά δεν μαγειρεύονται καλά, ενώ άλλα γίνονται υπερβολικά τραγανά ή ακόμα και καμένα. Για καλύτερα αποτελέσματα, είναι καλύτερο να μαγειρεύετε τα τρόφιμα σε μικρές παρτίδες.

Για να κυκλοφορεί σωστά ο ζεστός αέρας γύρω από το φαγητό, είναι σημαντικό να αφήνετε αρκετό χώρο στον κάδο του air fryer. Αποφύγετε το να βάζετε πολύ φαγητό μαζί και βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για τη σωστή κυκλοφορία του αέρα.

Επιπλέον, το να υπερφορτώνετε τον κάδο μπορεί να καταλήξετε στο να κολλήσει το φαγητό , δυσκολεύοντας την αφαίρεση του μόλις είναι έτοιμο και προκαλώντας τη διάλυση ή την καταστροφή του φαγητού όταν προσπαθείτε να το αφαιρέσετε.

Λάθος 3: Δεν ανακατεύετε το φαγητό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος, είναι σημαντικό να ανακατεύετε το φαγητό, για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα.

Λάθος 4: Δεν χρησιμοποιείτε αρκετό λάδι

Ενώ ένα από τα πλεονεκτήματα του μαγειρέματος με το air fryerείναι ότι εξαλείφει το λάδι, πρέπει να χρησιμοποιήσετε λίγη ποσότητα για καλύτερα αποτελέσματα. Ορισμένα τρόφιμα, όπως οι τηγανιτές πατάτες, χρειάζονται μια ελαφριά επικάλυψη λαδιού για να γίνουν τραγανές.

Ο ψεκασμός λαδιού βοηθά το φαγητό σας να μαγειρευτεί ομοιόμορφα και να γίνει τραγανό. Εάν δεν ψεκάζετε με λάδι, το φαγητό μπορεί να είναι στεγνό, να μην είναι νόστιμο και να μην έχει την επιθυμητή τραγανότητα. Επιπλέον, το λάδι συμβάλλει στην ενίσχυση της γεύσης και της ζουμερότητας των τροφίμων, οπότε αν δεν το χρησιμοποιείτε, μπορείτε να καταλήξετε σε ήπια πιάτα όσο αφορά τη γεύση.

Λάθος 5: Μαγειρεύετε κατεψυγμένα τρόφιμα χωρίς να τα ξεπαγώσετε πρώτα

Το να μαγειρεύετε στο air fryer κατεψυγμένα τρόφιμα χωρίς να τα ξεπαγώνετε πρώτα, είναι ένα σύνηθες λάθος που κάνουν πολλοί λόγω έλλειψης χρόνου. Ωστόσο, αυτό επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα και τη γεύση του φαγητού. Όταν τα κατεψυγμένα τρόφιμα μαγειρεύονται απευθείας στο air fryerχωρίς να αποψυχθούν, είναι πιθανό να καταλήξουν να μαγειρεύονται άνισα. Το εξωτερικό μπορεί να γίνει υπερβολικά τραγανό ή να ροδίσει πριν αποψυχθεί και ψηθεί σωστά το εσωτερικό.

Λάθος 6: Δεν έχει ρυθμιστεί σωστά η θερμοκρασία και ο χρόνος μαγειρέματος.

Εάν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, το φαγητό μπορεί να είναι λίγο ψημένο. Από την άλλη, εάν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή, το φαγητό μπορεί να καεί εξωτερικά πριν ψηθεί σωστά εσωτερικά.

Επιπλέον, ένας πολύ σύντομος χρόνος μαγειρέματος μπορεί να αφήσει το φαγητό ωμό και να μην είναι νόστιμο , ενώ ένας πολύ μεγάλος χρόνος μαγειρέματος μπορεί να στεγνώσει το φαγητό ή να το κάνει πολύ σκληρό.

Κάθε φαγητό έχει προτεινόμενες ώρες και θερμοκρασίες για τέλειο μαγείρεμα, επομένως είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες της συνταγής και να προσαρμόζετε τους χρόνους και τις θερμοκρασίες όπως απαιτείται.

Εάν πειραματίζεστε με τις συνταγές σας, ξεκινήστε με χαμηλότερες θερμοκρασίες και μικρότερους χρόνους και προσαρμόστε τους για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με σωστή εξάσκηση και προσοχή, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το air fryer και να απολαμβάνετε νόστιμα φαγητά μαγειρεμένα τέλεια.

Λάθος 7: Δεν καθαρίζετε σωστά το air fryer μετά τη χρήση

Μετά από κάθε χρήση, είναι σημαντικό να καθαρίζετε σωστά τη συσκευή σας για να τη διατηρείται σε καλή κατάσταση και να αποτρέπεται η συσσώρευση των υπολειμμάτων. Επιπλέον, ο σωστός καθαρισμός θα βοηθήσει στην αποφυγή ανεπιθύμητων οσμών και γεύσεων στα φαγητά σας.

πηγή: jenny.gr

 

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Δεντρολίβανο: Από την Αρχαιότητα στην Σύγχρονη Ιατρική

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr