Πως θα Εξοικονομήσετε  Χρήματα στον Λογαριασμό του Ηλεκτρικού

Πως θα Εξοικονομήσετε Χρήματα στον Λογαριασμό του Ηλεκτρικού

 

Εδώ είναι μερικοί από τους εύκολους τρόπους μου για να εξοικονομήσω ενέργεια και χρήματα στην κουζίνα:

1. Γεμίστε τον καταψύκτη σας
Γνωρίζατε ότι οι καταψύκτες λειτουργούν καλύτερα όταν είναι γεμάτοι; Αυτό συμβαίνει επειδή οι καταψύκτες ξοδεύουν την περισσότερη ενέργεια όταν πρέπει να κρυώσουν τον ζεστό αέρα που μπαίνει όταν ανοίγετε την πόρτα για να βγάλετε τα τρόφιμα.

Μην ανησυχείς. Δεν χρειάζεται να γεμίσετε την κατάψυξή σας με τρόφιμα. Υπάρχουν και άλλες λ΄σεις. Από το γέμισμα μπουκαλιών νερού και την επαναχρησιμοποίηση τεμαχίων συσκευασίας από φελιζόλ ‘ωστε να κρατάτε τελικά τους λογαριασμούς σας χαμηλούς.

2. Διατηρήστε το χωρίς παγετό
Με παρόμοιο τρόπο, η απόψυξη του καταψύκτη σας αξίζει τον κόπο! Αυτό συμβαίνει επειδή η συσσώρευση παγετού στον καταψύκτη σας αυξάνει την ποσότητα εργασίας που πρέπει να κάνει ο κινητήρας του καταψύκτη σας.

Εάν ο κινητήρας λειτουργεί πιο σκληρά, τότε αυτό σημαίνει ότι καταναλώνει περισσότερη ενέργεια. Το να το διατηρείτε αρκετά απαλλαγμένο από παγετό σημαίνει εξοικονόμηση ενέργειας για εσάς. Δεν πείστηκες; Το This Is Money λέει ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε 100 έως 200 £ ετησίως, απλώς ξεπαγώνοντας τον καταψύκτη σας.

3. Ψυγείο
Ενώ ξεπαγώνετε τον καταψύκτη σας, μπορεί να θέλετε να ξεσκονίσετε το ψυγείο σας . Συγκεκριμένα, τα πηνία στο πίσω μέρος του ψυγείου.

Αυτή είναι μια εκπληκτική αλλά αποτελεσματική συμβουλή, καθώς όταν μαζεύεται σκόνη στα πηνία του συμπυκνωτή, σημαίνει ότι το ψυγείο σας πρέπει να δουλέψει πολύ πιο σκληρά. Ένα ψυγείο που λειτουργεί πιο σκληρά σημαίνει ότι καταναλώνει πολύ ενέργεια και χρήμματα. Αυτό, με τη σειρά του, έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για εσάς.

Επιπλέον, εάν το ψυγείο σας λειτουργεί πιο σκληρά από όσο θα έπρεπε, τότε μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής του . Αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να ξεκινήσετε για νέο ψυγείο πολύ νωρίτερα από ό,τι αν ήσασταν λίγο πιο προσεκτικοί . Σύμφωνα με τους Friends of the Earth, η διατήρηση των πηνίων του ψυγείου σας σε καθαρή κατάσταση, μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του ψυγείου σας έως και κατά 30%.

5. Κάντε το πλυντήριο πιάτων σας πιο ενεργειακά αποδοτικό
Πολλά πλυντήρια πιάτων προσφέρουν μια επιλογή στεγνώματος θερμότητας που χρησιμοποιεί επιπλέον ενέργεια για να στεγνώσει τα πιάτα σας. Ωστόσο, οποιαδήποτε πτυχή της θέρμανσης, όπως η θερμότητα που εμπλέκεται στον κύκλο στεγνώματος, είναι ενεργοβόρα και δαπανηρή.

Αντίθετα, μπορείτε να επιλέξετε τη ρύθμιση air-dry. Αυτή η έξυπνη ρύθμιση, διαθέσιμη σε πολλά νεότερα μοντέλα πλέον, δεν χρησιμοποιεί θερμότητα. Αντίθετα, χρησιμοποιεί αέρα σε θερμοκρασία δωματίου για να στεγνώσει τα πιάτα. Αυτό το κάνει κυκλοφορώντας τον αέρα γύρω από το μηχάνημα χρησιμοποιώντας εσωτερικούς ανεμιστήρες.

 

Πώς να εξοικονομήσετε ενέργεια όταν μαγειρεύετε

6. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο τον φούρνο μικροκυμάτων σας
Τα μικροκύματα είναι γενικά πιο ενεργειακά αποδοτικά από τους φούρνους, ιδιαίτερα για το ζέσταμα των τροφίμων.  .

7. Slay Vampire Energy
Ενώ τα μικροκύματα εξοικονομούν ενέργεια, μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν αθόρυβα ενέργεια (γνωστή ως ενέργεια βαμπίρ). Να γιατί πρέπει να απενεργοποιείτε τον φούρνο μικροκυμάτων όταν δεν τον χρησιμοποιείτε.

Ένας τυπικός φούρνος μικροκυμάτων είναι αναμμένος για 70 ώρες το χρόνο. Ωστόσο, ένας φούρνος μικροκυμάτων αντλεί ισχύ για περισσότερο από 100 φορές περισσότερο χρόνο , μόνο για να διατηρεί το ρολόι και τα ηλεκτρονικά χειριστήρια ενεργοποιημένα. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε ενέργεια και πληρώνετε επιπλέον στους λογαριασμούς σας για συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε καν.

8. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε μια αργή κουζίνα
Οι αργές κουζίνες είναι ενεργειακά πάρα πολύ αποδοτικές. Χρησιμοποιούν ένα κλάσμα της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί ο φούρνος σας, καθιστώντας τα συχνά πολύ φθηνότερα στη λειτουργία τους. 

9. Βάλτε ένα καπάκι
Όταν χρησιμοποιείτε τις εστίες σας, είναι καλή πρακτική να χρησιμοποιείτε ένα καπάκι στα τηγάνια σας . Επειδή το καπάκι διατηρεί τη θερμότητα στο τηγάνι, όπου χρειάζεται, αντί να διαφεύγει στον αέρα. Το φαγητό σας θα μαγειρευτεί πιο γρήγορα με αυτόν τον τρόπο, εξοικονομώντας ενέργεια στους λογαριασμούς φυσικού αερίου ή ρεύματος.

10. Embrace Batch Cooking
Ενώ οι φούρνοι είναι ενεργοβόροι, ένας τρόπος για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά είναι να μαγειρέψετε πολλά πράγματα κατά παρτίδες. Για παράδειγμα, ενώ μαγειρεύετε πατάτες φούρνου, δοκιμάστε να μαγειρέψετε και κάτι άλλο ταυτόχρονα στο φούρνο.

Και αν χρησιμοποιείτε συνήθως το φούρνο για να ψήσετε μία ή δύο ψητές πατάτες, δοκιμάστε να προσθέσετε μερικές ακόμη. Στη συνέχεια, οι ψητές πατάτες μπορούν να καταψυχθούν, να ξεπαγωθούν και να ζεσταθούν ξανά όταν τις χρειάζεστε.

Πώς να εξοικονομήσετε ενέργεια με τον καθαρισμό
Μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια απλώς αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο στεγνώνετε τα ρούχα σας. Δείτε πώς:

11. Μην στεγνώνετε τα ρούχα σας στο καλοριφέρ
Η κορυφαία συμβουλή για εξοικονόμηση ενέργειας είναι να χρησιμοποιείτε ένα σταντ απλώματος ρούχων αντί να στεγνώνετε ρούχα σε καλοριφέρ.

Αυτό συμβαίνει επειδή αν κρεμάτε βρεγμένα ρούχα στο καλοριφέρ σας, ο λέβητας σας δουλεύει πιο σκληρά, για να φτάσει το δωμάτιό σας στην επιθυμητή θερμοκρασία. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για τη θέρμανση του σπιτιού σας. Με τη σειρά του, αυτό χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια για τη θέρμανση του σπιτιού σας και σας κοστίζει περισσότερα χρήματα.

Επιπλέον ο αερισμός είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη προβλημάτων υγείας. Εάν μπορείτε, στεγνώστε τα ρούχα σας σε ένα δωμάτιο όπου μπορείτε να ανοίξετε ένα παράθυρο για να επιτρέψετε στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, το άνοιγμα των παραθύρων σας κάθε μέρα για τουλάχιστον δεκαπέντε λεπτά βοηθάει τον καθαρό αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα, μειώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης υγρασίας.

Τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων στο σαλόνι σας

12. Αναδιατάξτε τα έπιπλά σας
Αναδιάταξη των επίπλων σας . Ναι, πραγματικά! Εάν ο καναπές σας ή οποιοδήποτε άλλο ογκώδες έπιπλο βρίσκεται μπροστά από το καλοριφέρ σας, τότε θα απορροφήσει μεγάλο ποσοστό της θερμότητας που εκπέμπεται από το καλοριφέρ σας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργείτε τη θέρμανση σας για περισσότερο χρόνο για να ζεσταθεί το δωμάτιό σας. Η μετακίνηση του καναπέ σας επιτρέπει τη θερμότητα να κυκλοφορεί ελεύθερα.

13. Μειώστε τη φωτεινότητα στην τηλεόρασή σας
Είναι καλή ιδέα να ελέγξετε εάν πρέπει να μειώσετε τη φωτεινότητα της τηλεόρασής σας .

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν οι τηλεοράσεις συσκευάζονται για πώληση ή προβολή, ρυθμίζονται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα φωτεινότητας και αντίθεσης από ό,τι είναι πραγματικά απαραίτητο.

Οι κατασκευαστές κάνουν αυτό το κόλπο, ώστε οι οθόνες να φαίνονται φωτεινές και εντυπωσιακές στις φωτισμένες οθόνες των καταστημάτων. Ωστόσο, οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις φωτεινότητας είναι πολύ φωτεινές για τα περισσότερα σαλόνια.

Η αυξημένη φωτεινότητα και η αντίθεση στην τηλεόρασή σας σημαίνει αυξημένη κατανάλωση ενέργειας. Η μείωση της φωτεινότητας εξοικονομεί μια εκπληκτική ποσότητα ενέργειας.

14. Φορτίστε το κινητό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας
Επίσης, καλό είναι να μπείτε στην πρακτική της φόρτισης του κινητού σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για να φορτίσετε ένα iPhone, χρειάζεται λιγότερο από μία ώρα για να φτάσει στο επίπεδο του 80% . Στη συνέχεια όμως χρειάζονται άλλα 60 με 90 λεπτά για να φτάσει το 100%. Αυτό όμως είναι 1,5 ολόκληρη ώρα για να επαναφορτίσετε τελικά την μπαταρία του τηλεφώνου σας.

Αλλά αν κοιμάστε για περίπου 8 ώρες μια καλή νύχτα, χρησιμοποιείτε 6,5 ώρες επιπλέον ενέργειας που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε. Αν αφήσετε το τηλέφωνό σας να φορτιστεί όταν είναι πλήρως φορτισμένο, μπορεί επίσης να μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

15. Κλείστε τις κουρτίνες σας το σούρουπο
Τέλος, είναι καλή ιδέα να κλείσετε τις κουρτίνες σας το σούρουπο (και να τις ανοίξετε ξανά μόλις σηκωθείτε) για να διατηρήσετε τη θερμότητα και να επωφεληθείτε από το ηλιακό κέρδος.

moralfibres.co.uk

unsplash.com

Συρματάκι κουζίνας: Έξι χρήσεις που δεν γνώριζες

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr