Μην Πετάτε τις Παλιές σας Κάλτσες. Δείτε 13 Καταπληκτικούς Τρόπους να τις Ξανά Χρησιμοποιήσετε!

Μην Πετάτε τις Παλιές σας Κάλτσες. Δείτε 13 Καταπληκτικούς Τρόπους να τις Ξανά Χρησιμοποιήσετε!

Από τον καθαρισμό του σπιτιού μέχρι την προστασία εύθραυστων αντικειμένων και την ομορφιά, δώσε νέα ζωή στις κάλτσες με λύσεις που ούτε καν φαντάστηκες!

Οι παλιές κάλτσες μπορούν να αξιοποιηθούν με διάφορους δημιουργικούς και πρακτικούς τρόπους!

Εδώ είναι μερικές ιδέες για επαναχρησιμοποίηση:

1. Καθαρισμός Σπιτιού:
Χρησιμοποίησε τις παλιές κάλτσες ως πανάκια καθαρισμού. Βάλε την κάλτσα στο χέρι σου και χρησιμοποίησέ την για να ξεσκονίσεις έπιπλα, καθρέφτες ή ακόμα και για να καθαρίσεις περσίδες.
2. Προστατευτικά για Παπούτσια:
Φόρεσε τις παλιές κάλτσες πάνω από τα παπούτσια σου για να τα προστατέψεις κατά την αποθήκευση από σκόνη και γρατζουνιές.
3. Γέμισμα Μαξιλαριών:
Κόψε τις κάλτσες σε μικρά κομμάτια και χρησιμοποίησέ τα ως γέμισμα για μικρά μαξιλάρια, κουκλάκια ή παιχνίδια για κατοικίδια.
4. Μαλλιά:
Κόψε τις κάλτσες σε λωρίδες και δημιούργησε μαλακά λάστιχα για τα μαλλιά. Ιδανικά για χρήση στο σπίτι, χωρίς να τα καταστρέφουν. 
/Κόψτε το δάχτυλο του ποδιού από μια κάλτσα και τυλίξτε το σε ένα δαχτυλίδι. Κάνει ένα χαριτωμένο scrunchie για τα μαλλιά./

Ένας κότσος με κάλτσες. Κάνετε έναν κότσο στα μαλλιά σας, χρησιμοποιώντας μια παλιά κάλτσα που είναι κρυμμένη μέσα στον κότσο για να προσφέρει την ψευδαίσθηση του όγκου. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν τα μαλλιά σας δεν είναι αρκετά μακριά για να δημιουργήσετε έναν κότσο με πλήρη εμφάνιση.

5. Μαριονέτες για Παιχνίδι:
Μπορείς να μετατρέψεις τις παλιές κάλτσες σε διασκεδαστικές μαριονέτες για τα παιδιά. Απλώς πρόσθεσε μάτια, στόμα και λίγη φαντασία!
Αυτές οι χρήσεις βοηθούν στην ανακύκλωση υλικών και προσφέρουν πρακτικές λύσεις για καθημερινά προβλήματα.

6.Αντιθαμβωτικό τζαμιών αυτοκινήτου
Είναι χειμώνας και αχνίζουν τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας; Γεμίστε μια κάλτσα με άμμο γάτας – κατά προτίμηση αχρησιμοποίητη. Δεν θέλουμε το αυτοκίνητό σας να είναι ομιχλώδες και δύσοσμο! Δέστε έναν κόμπο στο πάνω μέρος της κάλτσας και περάστε άλλη μια κάλτσα από πάνω της. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τον νέο σας απορροφητή υγρασίας στο αυτοκίνητό σας για να διατηρήσετε τα παράθυρά σας καθαρά.

7.Κάλυμμα υαλοκαθαριστήρα αδιάβροχο
Τις ψυχρές  μέρες, περάστε κάλτσες πάνω από τους υαλοκαθαριστήρες σας. Θα εμποδίσει να παγώσουν στο παρμπρίζ σας.

8.Φακελάκι ποτ πουρί
Κάντε ένα δωμάτιο, μια τσάντα γυμναστηρίου ή μια ντουλάπα να μυρίζει φρέσκια γεμίζοντας μια κάλτσα με ποτ πουρί. Στερεώστε με μια κορδέλα και κολλήστε το οπουδήποτε.

9.Χρησιμοποιήστε τις κάλτσες στις συρμάτινες κρεμάστρες.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την περίεργη συρμάτινη κρεμάστρα στις ντουλάπες μας. Ωστόσο, αυτές οι συρμάτινες κρεμάστρες δεν είναι τόσο ιδανικές για τα ρούχα μας . Τους λείπει η υποστήριξη για τα βαρύτερα είδη ένδυσης. Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με τον τύπο του ρούχου, αυτές οι κρεμάστρες μπορεί να αφήσουν μια εσοχή στα ρούχα.

Αντί να δένετε τις κρεμάστρες ρούχων σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιές κάλτσες για να δημιουργήσετε μια κρεμάστρα με μαλακή επένδυση που προστατεύει τα ρούχα σας.

10.Χρησιμοποιήστε τις παλιές κάλτσες σας για την προστασία εύθραυστων αντικειμένων στην αποθήκευση

Μια άλλη εξαιρετική χρήση για παλιές κάλτσες είναι η προστασία των εύθραυστων αντικειμένων στην αποθήκευση. Είτε μετακομίζετε είτε πρέπει να προστατεύσετε τα στολίδια ή τα ποτήρια κρασιού σας η αποθήκευση στις κάλτσες είναι εξαιρετικά βολική.

Απλώς τοποθετήστε τα μέσα στην κάλτσα ή πάνω τους ή γύρω τους και μπορείτε να προστατέψετε τα εύθραυστα αντικείμενα σας χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε πλαστικό περιτύλιγμα με φυσαλίδες.

11. Χρησιμοποιήστε τις κάλτσες για να αφαιρέσετε ιστούς αράχνης
Οι ιστοί αράχνης στην οροφή σας αντιμετωπίζονται εύκολα με παλιές κάλτσες. Απλώς βάλτε μια κάλτσα στην άκρη μιας σκούπας ή σφουγγαρίστρας (το άκρο της λαβής) και σύρετε προς τα κάτω τυχόν ιστούς αράχνης. Πλύνετε την κάλτσα και είστε έτοιμοι να πάτε ξανά την επόμενη φορά που οι αράχνες θα αρχίσουν να φτιάχνουν ένα σπίτι στο ταβάνι σας!

12. Χρησιμοποιήστε το για να σκουπίσετε το πάτωμά σας
Δεν χρειάζεται να αγοράζετε μαντηλάκια δαπέδου μιας χρήσης για να ξεσκονίσετε το σκληρό σας πάτωμα. Περάστε μια παλιά αφράτη κάλτσα πάνω από μια επίπεδη κεφαλή σφουγγαρίστρας και περιστρέψτε το γύρω από το πάτωμα για να αφαιρέσετε τυχόν σκόνη, βρωμιά και τρίχες. Αφαιρέστε την κάλτσα όταν τελειώσετε και πλύντε την για να είναι έτοιμη για την επόμενη φορά.

13.Παπούτσια Buff And Shine
Θέλετε παπούτσια τόσο γυαλιστερά που να μπορείτε να δείτε το πρόσωπό σας σε αυτά; Γυρίστε στις κάλτσες σας.

Αφού βουρτσίσετε τυχόν βρωμιά, απλώστε λίγο βερνίκι στα παπούτσια σας και τρίψτε το βερνίκι παπουτσιών με μικρές κυκλικές κινήσεις. Αφήστε το βερνίκι να στεγνώσει, πριν εφαρμόσετε ένα επιπλέον στρώμα, εάν χρειάζεται. Βουρτσίστε την περίσσεια βερνικιού και, στη συνέχεια, τρίψτε με μια κάλτσα με έντονο τρόπο πλάι-πλάι για να τα αφήσετε εξαιρετικά λαμπερά.

www.pexels.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr