Τσάι Vs Καφές: Ποιο από τα δυο φρενάρει τη γήρανση του προσώπου μας

Τσάι Vs Καφές: Ποιο από τα δυο φρενάρει τη γήρανση του προσώπου μας

Kαι δύο πολύτιμα μυστικά για να αποκομίσουμε όλα τα αντιγηραντικά οφέλη.

Οι πολυφαινόλες στον καβουρδισμένο καφέ συμβάλλουν στην ελαστικότητα και την ενυδάτωση της επιδερμίδας, καθυστερώντας την εμφάνιση ρυτίδων και άλλων «παράσημων» που μας αφήνει το πέρασμα του χρόνου

Οι πολυφαινόλες στον καβουρδισμένο καφέ συμβάλλουν στην ελαστικότητα και την ενυδάτωση της επιδερμίδας, καθυστερώντας την εμφάνιση ρυτίδων και άλλων «παράσημων» που μας αφήνει το πέρασμα του χρόνου
Κι όμως, η κατανάλωση καφέ υπόσχεται να επιβραδύνει τα σημάδια γήρανσης του προσώπου, όπως αποδεικνύει νέα μελέτη.

H έρευνα συνέκρινε 4 ροφήματα που καταναλώνουν περισσότεροι από 16.000 Ευρωπαίοι:

Τον καφέ

Το τσάι

Το αλκοόλ

Τα ζαχαρούχα ποτά

Και ο καφές είναι το μόνο ρόφημα που σχετίζεται με βραδύτερη εμφάνιση σημαδιών γήρανσης στο δέρμα του προσώπου.

Οι ερευνητές το ερμηνεύουν ως εξής:

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του καφέ καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή. Συν τοις άλλοις, οι πολυφαινόλες στον καβουρδισμένο καφέ συμβάλλουν στην ελαστικότητα και την ενυδάτωση της επιδερμίδας, καθυστερώντας την εμφάνιση ρυτίδων και άλλων «παράσημων» που μας αφήνει το πέρασμα του χρόνου. Οπότε τα νέα είναι ευχάριστα. Έτσι;

Το μέρος του ψυγείου που δεν πρέπει να ξαναβάλουμε ποτέ τη μαγιονέζα
Η τοποθεσία μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την ποιότητά της.

«Το μυστικό βρίσκεται στα αντιοξειδωτικά, ιδίως στις πολυφαινόλες όπως το χλωρογενικό οξύ. Σε αυτές τις ενώσεις οφείλονται τα αποτελέσματα κατά της γήρανσης που διαπιστώσαμε σε όσους πίνουν καφέ», τονίζει η δερματολόγος Χάνα Κόπελμαν.

«Ο τύπος του καφέ έχει επίσης σημασία, καθώς οι πολυφαινόλες είναι ευαίσθητες στη θερμότητα», εξηγεί ο Τάιλερ Λονγκ, δερματολόγος στο Skin and Laser Center του Νιου Τζέρσι. «Τα λιγότερο ψημένα χαρμάνια έχουν πιο ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες από τα υπερβολικά καβουρδισμένα, επειδή η παρατεταμένη έκθεση των κόκκων σε υψηλές θερμοκρασίες κατά το ψήσιμο καταστρέφει τις πολυφαινόλες» προειδοποιεί ο ίδιος, ενώ αν θέλουμε να επωφεληθούμε, ο Λονγκ συνιστά εσπρέσο και όχι γαλλικό.

Kαι τι ισχύει για το τσάι;
Το τσάι περιέχει επίσης πολυφαινόλες. Ωστόσο, η συγκεκριμένη μελέτη δεν εντόπισε ισχυρή σχέση μεταξύ της κατανάλωσης τσαγιού και της πιο ομαλής γήρανσης του προσώπου.

Έστω ότι ο καφές συνδέεται με ορισμένα αντιγηραντικά οφέλη.

www.huffingtonpost.gr

www.pexels.com

Ξεχάστε το σίδερο: Το κόλπο 15 λεπτών από ειδικό για να αφαιρέσετε τις ζάρες από τα ρούχα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr