Φάε αυτή τη σοκολάτα που είναι πιο αντιοξειδωτική και από το πράσινο τσάι

Αυτό το είδος σοκολάτας μειώνει και τη χοληστερόλη.
Ησοκολάτα συχνά δαιμονοποιείται ως μια ανθυγιεινή απόλαυση, γεμάτη ζάχαρη και θερμίδες, που πρέπει να αποφεύγεις. Μπορεί να έχεις ακούσει ότι δεν κάνει καλό στη διατροφή σου, και να νιώθεις τύψεις κάθε φορά που την καταναλώνεις.
Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι όλα εξαρτώνται από την ποιότητα και τον τύπο της σοκολάτας που επιλέγεις. Η επεξεργασμένη σοκολάτα, γεμάτη πρόσθετα και γλυκαντικά, μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά αν στραφείς προς τη σωστή σοκολάτα, μπορείς να απολαμβάνεις τα οφέλη της χωρίς ενοχές, όπως τη μαύρη σοκολάτα. Η σοκολάτα αυτή, πλούσια σε κακάο και χαμηλή σε ζάχαρη, είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας σου και στη μείωση του άγχους.
Φάε αυτή τη σοκολάτα που είναι πιο αντιοξειδωτική και από το πράσινο τσάι

«Στο κακάο έχουν περιγραφεί περίπου 380 γνωστές χημικές ουσίες και μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν τα φαινολικά φυτοχημικά, τα οποία έχουν ερευνηθεί εντατικά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Επιπλέον, σε ορισμένες μελέτες έχει παρατηρηθεί ότι το καθαρό κακάο περιέχει πολύ υψηλότερα επίπεδα ολικών φαινολών και έχει υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση από το μαύρο τσάι και το πράσινο τσάι», αποκάλυψε στη Vogue η Laura Parada, διατροφολόγος.

Οι ιδιότητες της (μαύρης) σοκολάτας για σώμα και μυαλό
1. Σταθεροποιεί τις κορυφές της γλυκόζης: «Η μαύρη σοκολάτα βελτιώνει τη γνωστική ικανότητα μέσω της καλύτερης οξυγόνωσης του εγκεφάλου και επίσης την ευαισθησία στην ινσουλίνη, έτσι θα έχουμε πιο σταθερά επίπεδα γλυκόζης και αυτό θα μεταφραστεί σε μεγαλύτερη πνευματική διαύγεια».
2. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό: «Έχει την ικανότητα να διασχίζει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, επιτρέποντας τη ρύθμιση της φλεγμονής στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Έχει επίσης σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της ανάπτυξης νευροεκφυλιστικών ασθενειών. Συμπέρασμα: η σοκολάτα είναι ένα νόστιμο αντιοξειδωτικό».
3. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες: «Αυτές οι φυσικές ενώσεις από το δημητριακό περιλαμβάνουν την επικατεχίνη, η οποία έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που θα βοηθούσαν στην προστασία των νευρικών κυττάρων από βλάβες».
4. Μειώνει τη χοληστερόλη: «Πολλές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η κατανάλωση κακάο μπορεί να ωφελήσει την καρδιαγγειακή υγεία μειώνοντας την αρτηριακή πίεση, αυξάνοντας την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων και ελαφρώς μειώνοντας τη χοληστερόλη LDL, βοηθώντας στην καταπολέμηση του διαβήτη χάρη στο γεγονός ότι μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη και άλλες φλεγμονώδεις διαδικασίες.
5. Λειτουργεί ως διεγερτικό:

«Επιπλέον, το κακάο παρέχει μέταλλα όπως μαγνήσιο, χαλκό ή σίδηρο, και επίσης ξεχωρίζει για την περιεκτικότητά του σε καφεΐνη σε μικρότερες ποσότητες από τον καφέ, αλλά που του δίνει και διεγερτικές ιδιότητες».

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν τρως καθημερινά μαύρη σοκολάτα Ποιο είναι το ενδεδειγμένο ποσοστό κακάο κατά την κατανάλωση σοκολάτας;
Ο ειδικός στη διατροφή συμβουλεύει να επιλέξεις μια σοκολάτα με περιεκτικότητα ίση ή μεγαλύτερη από 75% κακάο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότερες σοκολάτες παρέχουν λιγότερο από το 40% αυτής της ένωσης, είναι απαραίτητο να προσέχεις τις ετικέτες και τις λίστες συστατικών τους. «Ορισμένες σοκολάτες, αν και περιέχουν υψηλό ποσοστό κακάο, περιλαμβάνουν επίσης άλλα είδη συστατικών που δεν θέλουμε στο δισκίο μας, όπως γλυκαντικά, αρωματικές ύλες ή υψηλά επίπεδα ζάχαρης ».

Πώς να την εισάγουμε στη διατροφή μας με υγιεινό τρόπο
Μπορούμε να την εισάγουμε στα πρωινά μας, με γιαούρτι και φρούτα, σαν flakes σε σπιτικές τηγανίτες, σε ροφήματα όπως ο καφές (καπουτσίνο) ή με γάλα. Επίσης ως υγιεινό σνακ μαζί με ξηρούς καρπούς, ή απλά μόνο του. Φυσικά, είναι σημαντικό να την καταναλώνουμε με μέτρο αφού εξακολουθεί να είναι μια πολύ θερμιδική τροφή, πλούσια σε λιπαρά και σάκχαρα ανάλογα με τη μάρκα που θα επιλέξουμε. Το ιδανικό, σύμφωνα με τον διατροφολόγο, θα ήταν να περιλαμβάνει το πολύ 30 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας μεγαλύτερη από 75% κακάο την ημέρα.

www.theissue.gr

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

https://www.mystikaomorfias.gr/product/%ce%be%ce%be%ce%be/