Το πιο ισχυρό skincare duo για αντιγήρανση και σύσφιξη

Τα δύο δραστικά συστατικά που δεν γίνεται να λείπουν από την πρωινή και τη βραδινή ρουτίνα σας.

Μετά τα 50 η ποιότητα της επιδερμίδας αλλάζει δραματικά. Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και η ρουτίνα περιποίησης. Ένας υαλουρονικός ορός και μια κρέμα προσώπου με απλοϊκή σύνθεση δεν αρκούν για να προσφέρουν στην επιδερμίδα σας όλα όσα χρειάζεται. Τότε είναι που η βιταμίνη C και η ρετινόλη θα πρέπει να αναλαμβάνουν τα ηνία της περιποίησης -αν δεν το έχουν κάνει ήδη από τις προηγούμενες δεκαετίες.

Βιταμίνη C και ρετινόλη | Το απόλυτο αντιγηραντικό duo
Αν ειδικά μετά τα 50 νιώθετε πως η επιδερμίδα σας δείχνει ολοένα πιο θαμπή και τραχιά ή ότι πληθαίνουν οι ρυτίδες και οι κηλίδες στην επιφάνειά της, τότε δεν έχετε παρά να στραφείτε στο απόλυτο αντιγηραντικό skincare duo, τη βιταμίνη C και τη ρετινόλη.

Τα πολύτιμα αυτά συστατικά αποτελούν powerhouses, που ανανεώνουν την όψη της επιδερμίδας, κάνοντάς την να δείχνει αισθητά πιο νεανική και αναζωογονημένη. Η ρετινόλη από τη μία βελτιώνει την τραχιά υφή της επιδερμίδας, μειώνει τους διεσταλμένους πόρους, τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Η βιταμίνη C από την άλλη φωτίζει την επιδερμίδα, είναι αντιφλεγμονώδης και είναι απαραίτητη για τη σύνθεση κολλαγόνου.

Use with caution
Τα δύο αυτά συστατικά αντί να δρουν μαζί στον αγώνα κατά των ελεύθερων ριζών πολλαπλασιάζοντας τις ευεργετικές τους ιδιότητες, υποβαθμίζει το ένα την ποιότητα προστασίας που παρέχει το άλλο. Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται στην ίδια ρουτίνα.

Συστήνεται η χρήση της βιταμίνης C το πρωί, καθώς ενισχύει τη δράση του αντηλιακού, και η χρήση της ρετινόλης το βράδυ, καθώς προκαλεί φωτοευαισθησία. Το επόμενο πρωί είναι εξαιρετικά σημαντικό να εφαρμοστεί και πάλι αντηλιακό.

Director’s Choice: Ο κανόνας αυτός δεν ισχύει για τα ελάχιστα εκείνα προϊόντα που κατάφεραν να συνδυάσουν τη ρετινόλη και τη βιταμίνη C στη σύνθεσή τους κάνοντας τη χρήση τους δυνατή ακόμα και στην ίδια ρουτίνα.

www.harpersbazaar.gr

www.pexels.com

https://www.mystikaomorfias.gr/2023/03/22/%ce%bf%ce%b9-%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b9%ce%b4%ce%b9%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%81%ce%af%ce%b3%ce%b1%ce%bd%ce%b7/