Χρόνιος πόνος: 8 φυσικές θεραπείες για να τον αντιμετωπίσεις

Χρόνιος πόνος: 8 φυσικές θεραπείες για να τον αντιμετωπίσεις

Η ανακούφιση δεν χρειάζεται να προέρχεται αποκλειστικά από φαρμακευτικές λύσεις.

Ο χρόνιος πόνος δεν είναι μόνο ενοχλητικός, αλλά και μια κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής μας. Είτε πρόκειται για μια συνεχόμενη ενόχληση στη μέση, πόνους στις αρθρώσεις ή μυϊκές δυσκαμψίες, η καθημερινότητα με χρόνιο πόνο συχνά απαιτεί κάποια δραστικότερη λύση από απλά παυσίπονα.

Ωστόσο, η ανακούφιση δεν χρειάζεται να προέρχεται αποκλειστικά από φαρμακευτικές λύσεις. Υπάρχουν και άλλες, πιο ολιστικές προσεγγίσεις που μπορούν να συμβάλουν στην ανακούφιση του πόνου και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σου.

Πώς οι εναλλακτικές θεραπείες και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να σου προσφέρουν ανακούφιση, ενισχύοντας την ευεξία σου και βοηθώντας σε να βρεις ξανά την ισορροπία; Δες παρακάτω 8 επιλογές.

Φυσικές θεραπείες για τους χρόνιους πόνους

► Φυσικοθεραπεία: Η φυσικοθεραπεία θα σε βοηθήσει να ενισχύσεις τους μύες σου, να βελτιώσεις την κινητικότητα και να μειώσεις τον πόνο μέσω ειδικών ασκήσεων και τεχνικών.

► Τάι Τσι (Tai Chi): Αυτή η κινέζικη πολεμική τέχνη συνδυάζει αργές κινήσεις με βαθιά αναπνοή και μπορεί να βελτιώσει την ισορροπία, τη δύναμη και την ευλυγισία, βοηθώντας στην ανακούφιση του πόνου.

► Γιόγκα: Η γιόγκα ενισχύει τη σωματική ευεξία μέσω της χαλάρωσης, της ευλυγισίας και της δύναμης. Οι αναπνευστικές ασκήσεις και οι στάσεις μπορούν να μειώσουν τον πόνο και το άγχος.

► Θεραπεία μέσω τέχνης και μουσικής: Η έκφραση μέσω της τέχνης και της μουσικής μπορεί να σου χαρίσει συναισθηματική ανακούφιση και να βοηθήσει στην εσωτερική σου γαλήνη.

► Pet therapy: Η επαφή με τα κατοικίδια ζώα μπορεί να μειώσει το άγχος και τον πόνο, χαρίζοντας συναισθηματική στήριξη και χαλάρωση.

► Ψυχοθεραπεία: Η συζήτηση με έναν ψυχολόγο μπορεί να σε βοηθήσει να διαχειριστείς το άγχος και να βρεις τρόπους για την αντιμετώπιση του πόνου.

► Μασάζ: Το μασάζ ανακουφίζει τους μύες και να μειώσει την ένταση, προκαλώντας ανακούφιση από τον πόνο.

► Διαλογισμός: Η πρακτική του διαλογισμού μπορεί να σε βοηθήσει να ηρεμήσεις το μυαλό σου, να μειώσεις το άγχος και να ανακουφίσεις τον πόνο.

Άγχος που σχετίζεται με τους χρόνιους πόνους; Τι να κάνεις
Μερικά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να μειώσεις το άγχος που σχετίζεται με τους χρόνιους πόνους:

► Φρόντισε το σώμα σου: Η καλή διατροφή, η επαρκής ύπνος και η συχνή άσκηση μπορούν να διατηρήσουν το σώμα σου υγιές και να μειώσουν το άγχος.

► Καθημερινές δραστηριότητες: Μπορείς να συμμετέχεις σε δραστηριότητες που σου αρέσουν και να κοινωνικοποιηθείς με φίλους. Η απομόνωση εντείνει την αίσθηση του πόνου και επηρεάζει αρνητικά τη διάθεσή μας.

► Υποστήριξη: Οι φίλοι, η οικογένεια και οι ομάδες μπορούν να σου δώσουν την απαραίτητη συναισθηματική στήριξη και άνεση στις δύσκολες στιγμές.

shape.gr

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr